Relatiebemiddeling bij dating

Relatiebemiddeling is meer dan alleen een reeks dating advertenties waarop je kunt reageren. Hier informatie over relatiebemiddeling bij dating.

Relatiebemiddeling is een serieuze professionele manier om een date te vinden. Je wordt begeleid bij het vinden van een date waardoor de kans op een date vele malen groter is. 

Op de gemiddelde datingsite is er van bemiddeling geen sprake. Je kunt op de dating site gebruik maken van de mogelijkheden van de site, en zelf contact leggen met de daar aanwezige vrouwen en mannen, maar daarbij wordt je op geen enkele manier persoonlijk begeleid. 

Is er wel sprake van persoonlijke begeleiding bij het daten, dan spreekt men over relatiebemiddeling. Maar bij relatiebemiddeling voor bij het vinden van een partner heb je het wel over een heel andere manier van  een date zoeken en vinden. Minder goedkoop, maar wel heel veel effectiever.

Hoe werkt relatiebemiddeling bij dating?

Bij relatiebemiddeling geef je het zoeken naar een partner helemaal uit handen. Het matchen laat je doen door een professioneel consulent van een relatiebureau. Hoe gaat deze relatiebemiddeling in zijn werk?

Alles begint bij het jezelf inschrijven bij een relatiebureau. Omdat men je daar helemaal persoonlijk gaat begeleiden bij het vinden van een date liggen de kosten voor relatiebemiddeling vele malen hoger dan die van een goede datingsite.

Vaak wordt relatiebemiddeling daarom pas door een man of vrouw ingeschakeld als het zelf op verschillende datingsites niet wil lukken.
Meestal maak je na de inschrijving een afspraak met het relatiebureau voor een persoonlijk gesprek. In dit gesprek stelt de consulent een profiel van jou op en inventariseert al je wensen met betrekking tot een partner.

Vervolgens gaat de consulent in het bestand van het relatiebureau op zoek naar een match met een geschikte andere klant. Beide mogelijke partners moeten aan elkaars eisen voldoen (er moet een match zijn), want het relatiebureau wil twee tevreden klanten, en een date wordt alleen een succes als de beide personen goed matchen. Het is aan de expertise van de consulent om te beoordelen welke twee personen uit zijn bestand met relatie-zoekenden het best bij elkaar passen.

Daarbij kijkt een relatie consulent met andere ogen (professioneel) naar de match. Men moet bij elkaar passen, maar er moet ook een grote kans zijn op een duurzame relatie.

Wat is de toegevoegde waarde van relatiebemiddeling?

Relatiebemiddeling is niet de eerste keuze van singles die een relatie zoeken. Liever vinden de singles hun relatie zelf. Het relatiebemiddelingsbureau komt meestal pas om de hoek kijken als het iemand zelf niet lukt en aan zichzelf toegeeft hulp nodig te hebben bij het vinden van een partner.

Het succes hangt voor een groot deel af van de expertise van de relatieconsulent. Deze expertise van de consulent moet echt toegevoegde waarde hebben. Ook is het van belang welke mannen en vrouwen er nog meer bij dat betreffende relatiebemiddelingsbureau zijn ingeschreven, want dat is de vijver waarin de consulent voor jou gaat vissen. Het zijn bij een relatie bemiddelaar in ieder geval veel minder mensen dan op sites als E-Matching en Lexa. Maar dat hoeft geen nadeel te zijn.

Want wat een voordeel van dit kleinere bestand is, is dat al deze mensen serieus op zoek zijn naar een date en naar een relatie. Anders doe je niet aan relatiebemiddeling. Op datingsites is het allemaal wat vrijblijvender. Ook loop je bij relatiebemiddeling vrijwel geen kans om geconfronteerd te worden met mensen die een loopje met de waarheid nemen. Een goede datingconsulent moet die er uit kunnen vissen.

Liever zelf een partner zoeken? Kijk dan bij de beste datingsites voor serieuze dating.

Zie ook:

Onderwerp:
Relatiebemiddeling bij dating is vaak een stap die men neemt als het via een datingsite of in een datingapp niet wil lukken zelf een date te vinden. Een professionele relatiebemiddelaar neemt het zoeken naar een date en relatie dan van je over en zorgt voor een geschikte match. Een goede relatie consulent is heel bedreven en ervaren in het vinden van de beste match die tot een duurzame relatie kan leiden.Een reactie posten

0 Reacties