Relatiebemiddeling bij dating

Relatiebemiddeling dan alleen een reeks dating advertenties waarop je kunt reageren. Hier informatie over relatiebenmiddeling bij dating.

Op de gemiddelde datingsite is er van bemiddeling geen sprake. Je kunt op de dating site gebruik maken van de mogelijkheden van de site, en zelf contact leggen met de daar aanwezige vrouwen en mannen, maar daarbij wordt je op geen enkele manier persoonlijk begeleid. Is er wel sprake van persoonlijke begeleiding bij het daten, dan spreekt men over relatiebemiddeling. Maar bij relatiebemiddeling voor bij het vinden van een partner heb je het wel over een heel andere manier van naar een date zoeken.


Hoe werkt relatiebemiddeling bij dating?

Bij relatiebemiddeling geef je het zoeken naar een partner helemaal uit handen. Dat laat je doen door een professioneel consulent van een relatiebureau. Hoe gaat deze relatiebemiddeling in zijn werk?

Alle begint bij het jezelf inschrijven bij een relatiebureau. Omdat men je daar helemaal persoonlijk gaat begeleiden bij het vinden van een date liggen de kosten voor relatiebemiddeling vele malen hoger dan die van een goede datingsite.

Vaak wordt relatiebemiddeling daarom pas ingeschakeld als het zelf op verschillende datingsites niet wil lukken.
Meestal maak na de inschrijving een afspraak met een relatiebureau voor een persoonlijk gesprek. In dit gesprek stelt de consulent een profiel van jou op en inventariseert al je wensen en eigen met betrekking tot een partner.

Vervolgens gaat de consulent in het bestand van het relatiebureau op zoek naar een match met een geschikte andere klant. Beide mogelijke partners moeten aan elkaars eisen voldoen, want het relatiebureau wil twee tevreden klanten, en een date wordt alleen een succes als de beide personen goed matchen. Het is aan de expertise van de consulent om te beoordelen welke twee personen uit zijn bestand met relatie-zoekenden het best bij elkaar passen.

Wat is de toegevoegde waarde van relatiebemiddeling?

Relatiebemiddeling is niet de eerste keuze van singles die een relatie zoeken. Liever vinden de singles hun relatie zelf. Het relatiebemiddelingsbureau komt meestal pas om de hoek kijken als het iemand zelf niet lukt.

Het succes hangt voor een groot deel af van de expertise van de relatieconsulent. Deze expertise moet echt toegevoegde waarde hebben. Ook is het van belang wie er nog meer bij dat betreffende relatiebemiddelingsbureau zijn ingeschreven, want dat is de vijver waarin de consulent voor jou gaat vissen. Het zijn in ieder geval heel veel minder mensen dan op Relatieplanet en Lexa.

Wat wel een voordeel van het bestand is, is dat al deze mensen serieus op zoek zijn naar een date en eventueel een relatie. Anders doe je niet aan relatiebemiddeling. Op datingsites is het allemaal wat vrijblijvender. Ook loop je bij relatiebemiddeling veel minder kans om geconfronteerd te worden met mensen die een loopje met de waarheid nemen. Een goede datingconsulent moet die er uit kunnen vissen.

Liever zelf een partner zoeken? Kijk dan bij de beste datingsites voor serieuze dating.

Zie ook:

Onderwerpen:
Relatiebemiddeling bij dating, relatiebemiddelingsbureau, relatiebemiddelingsconsulent, relatieconsulent, datingconsulent.


© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.