Relatiebemiddeling

Op een normale datingsite is er van bemiddeling geen sprake. Je kunt gebruik maken van de mogelijkheden van de site, en zelf contact leggen met de daar aanwezige vrouwen en mannen, maar daarbij wordt je op geen enkele manier persoonlijk begeleid. Is er wel sprake van begeleiding, dat spreekt men over relatiebemiddeling, maar dan heb je het wel over een heel andere manier van naar een date zoeken.

Bij relatiebemiddeling geef je het zoeken helemaal uit handen. Dat laat je doen door een professioneel consulent van een relatiebureau. Hoe gaat deze relatiebemiddeling in zijn werk?

Je schrijft je in bij een relatiebureau. Omdat men je daar helemaal persoonlijk begeleid liggen de kosten voor relatiebemiddeling vele malen hoger dan die van een goede datingsite. Vaak wordt relatiebemiddeling daarom pas ingeschakeld als het zelf op verschillende datingsites niet wil lukken.

Meestal maak je een afspraak met een relatiebureau voor een persoonlijk gesprek. In dit gesprek stelt de consulent een profiel van jou op en inventariseert al je wensen en eigen met betrekking tot een partner. Vervolgens gaat de consulent in het bestand van het relatiebureau op zoek naar een match met een geschikte andere klant. Beide mogelijke partners moeten aan elkaars eisen voldoen, want het relatiebureau wil ten eerste twee tevreden klanten, en een date wordt alleen een succes als de beide personen goed matchen. Het is aan de expertise van de consulent om dat te beoordelen.

Wat is de toegevoegde waarde van relatiebemiddeling?

Relatiebemiddeling is niet de eerste keuze van singles die een relatie zoeken. Liever vinden ze deze zelf. Het relatiebemiddelingsbureau komt meestal pas om de hoek kijken als dat niet lukt. Het succes hangt voor een groot deel af van de expertise van de consulent. Deze moet echt toegevoegde waarde hebben. Ook is het van belang wie er nog meer bij dat betreffende bureau zijn ingeschreven, want dat is de vijver waarin de consulent vist. Het zijn in ieder geval heel veel minder mensen dan op Relatieplanet en Lexa.

Wat wel een voordeel van het bestand is, is dat al deze mensen serieus op zoek zijn naar een date en eventueel een relatie. Anders doe je niet aan relatiebemiddeling. Op datingsites is het allemaal wat vrijblijvender. Ook loop je bij relatiebemiddeling veel minder kans om geconfronteerd te worden met mensen die een loopje met de waarheid nemen. Een goede consulent moet die er uit kunnen vissen.

0 reacties:

© Dating 2019. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.