Relatiebureau. Professionele hulp bij dating

Een goed relatiebureau voor het vinden van de liefde en een relatie gaat heel wat verder dan de mogelijkheden van de gemiddelde datingsite.


Verschil datingsite en relatiebureau

Een relatiebureau is een bureau die actief op zoek gaat naar een date voor iemand die zich bij het bureau inschrijft. Waar je bij een datingsite alles zelf moet regelen, daarbij alleen gebruik makend van de technische mogelijkheden en het klantenbestand van de datingsite, wordt je door een relatiebureau (relatiebemiddelingsbureau) helemaal begeleid.

Een groot verschil zit hem daarbij natuurlijk in de kosten voor al die begeleiding. Waar een goede datingsite slechts een beperkt inschrijfgeld vraagt of zelfs gratis is, moet je voor de persoonlijke relatiebemiddeling van een relatiebureau een behoorlijke vergoeding betalen.
Wat doet een relatiebureau?

De mate van ondersteuning kan per relatiebureau verschillen. Je hebt ook websites die zich relatiebureau noemen maar eerder een datingsite met wat extra's en een extra hoog tarief zijn. Een echt relatiebureau volgt de volgende stappen:

  • Je maakt een afspraak met een professionele consulent.
  • In een persoonlijk gesprek stelt deze consulent een profiel van jou en je ideale partner op.
  • De consulent gaat op zoek naar een persoon die bij jouw gewenste profiel past, maar waarbij dat omgekeerd ook het geval is.
  • De consulent legt de profielen aan beide partijen voor. Zijn beide partijen enthousiast dan wordt er een eerste date gemaakt.
Serieuze dating

Er is hierbij sprake van twee partijen die beide serieus op zoek zijn naar een date. Voor beiden zijn er kosten aan de inschrijving verbonden die hoger zijn dan die van een datingsite, maar dit betekent wel dat beiden serieus zoeken. Je schrijft je niet voor relatiebemiddeling in als je alleen wilt polsen hoe je in de markt ligt of als je niet echt van plan bent om te daten. Bovendien kijkt een consulent van een relatiebureau objectief en doelmatig of er sprake is van een match.
Kosten relatiebureau

De meeste relatiebureaus werken niet op uurbasis maar met een vast tarief. Meestal betaal je een bedrag voor startkosten (voor o.a. het intakegesprek) en daarna een vast bedrag per maand.

Zie ook:

Een reactie posten

0 Reacties