Relatieplanet review. Is de grootste ook de beste?

Relatieplanet review. Relatieplanet is de grootste datingsite van Nederland. Maar is Relatieplanet ook de beste datingsite?

Relatieplanet is de grootste en meest bekende datingsite van Nederland. Zoals het woord relatie in de naam aangeeft is Relatieplanet een dating site die zich richt op serieuze relaties. Het aantal deelnemers aan Relatieplanet is enorm, en dagelijks komen er 500 nieuwe inschrijvingen bij! In het weekend (het drukste moment) kunnen er wel eens 10.000 vrouwen en mannen tegelijk online zijn op de datingsite. Geen andere datingsite biedt zoveel kansen als Relatieplanet. Tijd voor een Relatieplanet review, hieronder lees je dit review en ervaringen van gebruikers van deze dating site.

Gratis voor Relatieplanet inschrijven

Zoals bij veel datingsites is ook bij Relatieplanet de inschrijving gratis en betaal je voor de extra mogelijkheden. Dit geeft de mogelijkheid om de Relatieplanet datingsite gratis uit te proberen. Je kunt de website en zijn mogelijkheden bekijken, zoekopdrachten geven en de profielen bekijken. Ideaal om te zien of deze datingsite wat voor je is en of er voor jou geschikte mensen komen.

Voor wat betreft die mensen, dat kan op Relatieplanet eigenlijk niet missen. Er zijn zoveel mensen op deze grootste Nederlandse datingsite aanwezig dat er altijd volop voor jou geschikte mogelijke dates beschikbaar zijn. Ook de zoekmogelijkheden om deze te vinden zijn prima in orde bleek tijdens de test voor deze Relatieplanet review.

Het enige gevaar kan zijn dat er zoveel leuke vrouwen en mannen te vinden zijn dat je geen keuze kunt maken. Dat je na het contact maken met de één al weer een andere leuke potentiële date ziet opduiken. Voor sommige mensen kan de keuze ook te groot zijn.

Welke vrouwen en mannen komen er op Relatieplanet?

Met circa 80.000 actieve leden kun je niet een bepaalt type gebruiker beschrijven. Daarvoor zijn er eenvoudigweg te veel verschillende mensen actief. Dat betekent dus wel dat er voor ieder wat wils te vinden is. Een overeenkomst is wel dat de vrouwen en mannen op Relatieplanet single zijn en op zoek zijn naar een partnerrelatie. Uitzonderingen zijn er natuurlijk, maar wie een ander soort date of een ander soort contact zoekt kan beter een andere datingsite proberen.


Is Relatieplanet een eerlijke datingsite?

Relatieplanet is niet zomaar een datingsite, maar het is de grootste en meest bekende datingsite van Nederland. Het is ook een datingsite met een goede reputatie, en die goede reputatie wil Relatieplanet behouden. Daarom is er veel controle op misbruik en beschikt Relatieplanet over een goede klantenservice. Deze is op alle manieren bereikbaar: per telefoon, per mail, via de chat en via social media.

Alle profielen worden handmatig gecontroleerd, hoeveel het er ook zijn. Relatieplanet gaat zorgvuldig om met de privacy en draagt zowel het Keurmerk Veilig Daten als het Thuiswinkelwaarborg.

Sinds 2009 is Relatieplanet ieder jaar Website van het Jaar bij de datingsites!

Mogelijkheden van Relatieplanet

Maar het belangrijkste van deze Relatieplanet review is natuurlijk om te achterhalen of Relatieplanet een geschikte datingsite is om tot een echte date en eventueel een echte relatie te komen.

Dating via Relatieplanet biedt een zeer grote kans op een succesvol resultaat. Er zijn meer vrouwen en mannen actief dan op welke andere datingsite dan ook en via uitgebreide zoek- en filter-mogelijkheden kun je daar de voor jou geschikte vrouwen en mannen uit tevoorschijn halen. Ook al geeft je daarbij heel specifieke voorwaarden op, dan krijg je nog een groot aantal resultaten. Bij Relatieplanet dating krijg je eerder te veel dan te weinig resultaten. Dit maakt heel gericht zoeken mogelijk, bijvoorbeeld naar leuke mensen in je eigen dorp of wijk, of naar vrouwen of mannen met een specifieke hobby.


De website is duidelijk en gebruiksvriendelijk en dat geldt ook voor de Relatieplanet app. Het aanmaken van een profiel en het plaatsten van 3 foto's zijn gratis, en dat geldt ook voor het zoeken, profielen bekijken (onbeperkt) en het leggen van een eerste contact. Zo kun je ook met een gratis abonnement leuke mensen leren kennen. Voor een verdieping van een contact is een betaald abonnement wel aan te raden, maar dat doe je natuurlijk pas als je een geschikte vrouw of man voor een date hebt gevonden.

Ook als gratis abonnee krijg je geen reclame te zien, en je kunt evenals de betaalde klanten met korting gebruik maken van de single events die Relatieplanet organiseert.

Relatieplanet ervaringen

De ervaringen van gebruikers van de Relatieplanet dating site zijn over het algemeen positief. Door het grote aantal vrouwen en mannen wat op deze datingssite is ingeschreven is de kans geschikte en leuke personen te vinden erg groot. Wel wordt er bij de ervaringen met Relatieplanet regelmatig geklaagd dat vrouwen soms moeilijk tot een echte date zijn over te halen en dat de mannen op Relatieplanet niet altijd een serieuze relatie zoeken. Over de mogelijkheden van de dating site zijn zowel de mannen als vrouwen meestal zeer positief. Ook de ervaringen met de Relatieplanet events zijn grotendeels positief.

Video speeddaten

Sinds februari 2019 is het mogelijk om op Relatieplanet aan video speeddating te doen. Hierbij worden op basis van leeftijd en regio automatisch matches gemaakt. Je krijgt dan vier minuten de tijd om elkaar via een videochat te leren kennen. Na die vier minuten kunnen jullie samen bepalen of er een echte match is en verder chatten.

Conclusie Relatieplanet review

Pluspunten Relatieplanet

 • Altijd voor jou geschikte vrouwen en mannen beschikbaar.
 • Gebruikersvriendelijk en goede klantenservice.
 • Beste datingsite als je een vaste relatie zoekt. Zeer hoge slagingskans.
 • Heel goede mogelijkheden, ook voor gratis gebruikers.
Minpunten Relatieplanet
 • Minder geschikt voor mensen die niet kunnen kiezen.
 • Niet geschikt voor niet-singles en andere mensen die een avontuurtje zoeken.
Waardering: 4 uit 5


Hoe vonden onze bezoekers deze pagina? Dit is de top 10:
 • Relatieplanet review
 • Relatieplanet ervaringen
 • Relatie planet
 • Relatieplanet inloggen
 • Relatieplanet gratis
 • Review relatieplanet
 • Relatieplanet app
 • Ervaringen relatieplanet
 • Relatieplanet of lexa?
 • Ervaring relatieplanet
Zie ook: Meer reviews datingsites

Een reactie posten

0 Reacties