Rubensdating. Datingsite voor dikke vrouwen en mannen

Niet iedereen zoekt een date met een slanke vrouw of man. Hier de beste datingsites voor rubensdating, een date met een vrouw of man die best wat dik mag zijn.

Oftewel, dating voor heren en dames met een rubensfiguur.

Rubensdating is een vriendelijke benaming voor dating met dikke vrouwen of mannen. De term rubensdating heeft zijn naam te danken aan de Belgische schilder Peter Paul Rubens  (1577-1640) die (hoewel hij religieuze schilderen en portretten van hertogen schilderde) tegenwoordig bij het grote publiek vooral bekend is om de mooie dikke vrouwen op sommige van zijn schilderijen. 

Aan deze vaak verleidelijke mollige vrouwen hebben volle vrouwen ook de ere titel rubensvrouw te danken. Zoals rubensdating een wat lievere benaming is voor daten met dikke vrouwen zo is rubensvrouw een lieve benaming voor een dame met een maatje meer. En het rubensfiguur voor het lichaam met een (volgens de modetrends) een kilootje teveel.

Dating voor rubensdames en heren

Voor deze rubensdames (en rubensheren, al schilderde Rubens deze niet) zijn er speciale datingsites voor rubensdating. Een bekende datingsite op dit gebied is de rubensdating site Maatje Meer Match. Op deze rubens datingsite zijn veel dikke vrouwen, dikke mannen en liefhebbers van dikke vrouwen of mannen te vinden.

Want Peter Paul Rubens was en is niet de enige man met een duidelijk voorliefde voor mooi gevulde dames.


Een datingsite waar volle vrouwen zich gewaardeerd voelen

Dikke vrouwen en mannen voelen zich vaak niet thuis op een algemene datingsite. Hun zelfvertrouwen krijgt een tik bij iedere afwijzing, en vaak wordt dat (niet zelden onterecht) geweten aan hun overgewicht en volle figuur. Op een datingsite voor dikke mensen weten ze in ieder geval zeker dat hun volle postuur geen probleem is. Wie geen dikke vrouw of dikke man wil hoeft immers op een rubensdating datingsite niet naar een date te zoeken.

Daarbij vinden dikke mannen en dikke vrouwen het vaak fijn als hun partner ook dik is. Dan is het gewicht geen issue, en laten we eerlijk zijn, een dikke partner is vaak gezelliger en vaak ook passioneler.

Het is dus niet verwonderlijk dat een rubensdating datingsite als Maatje Meer Match zo populair is, en dat veel dikke mannen en dikke vrouwen met veel plezier deze dating sites gebruiken. Probeer Maatje Meer Match dus gewoon eens uit (gratis inschrijven).

Een rubensfiguur

Het rubensfiguur heeft zijn naam dus te danken aan Vlaamse schilder Peter Paul Rubens (1577 -1640). Zijn werk is tegenwoordig vooral bekend door de veelvuldig afgebeelde weelderige, volle personages, meestal voluptueuze vrouwen. Vrouwen met weelderige, ronde vormen en zachte, sensuele lijnen.

Broodmagere modellen waren er in die tijd nog niet, en een weelderig vol figuur gold als aantrekkelijk. Ook Rubens had een voorkeur voor deze "rubensfiguren" en beeldde ze vaak naakt en sensueel af. 

Enkele beroemde Rubens schilderijen met dikke vrouwen zijn De Drie Gratiën waarop drie mollige godinnen zijn afgebeeld, de  Venis van Antwerpen waarin de godin van de liefde als volle vrouw met zachte rondingen wordt afgebeeld en Het oordeel van Paris" waarop Paris moet beslissen welke van de drie godinnen het mooist is. Het zijn drie prachtig volle vrouwen.


Zie ook: 
Een rubensvrouw is een liefkozende naam voor een mooie volle vrouw. Deze naam heeft de dikkere vrouw te danken aan de schilder Peter Paul Rubens die een mooie volle vrouw goed op waarde wist te schatten. Rubensdating is een term die gebruikt wordt voor dating tussen mannen en vrouwen met een rubensfiguur. Voor deze rubensdating zijn speciale dating sites zoals Maatje Meer Match.

Een reactie posten

3 Reacties

 1. Rubensvrouwen zijn heerlijke vrouwen. Vaak is wat men een dikke vrouw noemt qua karakter veel leuker, liever en gezelliger dan dunne vrouwen die aan de meest gangbare schoonheidsidealen zijn. En knuffelen en seks met een dikke vrouw is heerlijk!
  In veel culturen en ook in het verleden Nederland en andere westerse landen worden rubensvrouwen veel meer op waarde geschat. Ik denk dat het ideaalbeeld van de dunne vrouw voor een groot deel bepaald wordt door vrouwen en door de mode industrie (gays). Veel mannen die ik ken hebben helemaal geen probleem met een kilo meer en vinden een volle rubensvrouw aantrekkelijker dan een dun modepopje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eerlijk commentaar9 maart 2024 om 17:39

  De voorkeur voor magere vrouwen wordt ons echt opgedrongen. Ik heb het er vaak met mannen over, maar werkelijk geen één van de mannen vind heel dunne vrouwen zoals je zo vaak in advertenties ziet aantrekkelijk. Mannen die op volle vrouwen vallen wordt bijna aangepraat dat ze niet normaal zijn.

  Mijn ervaring is dus dat juist mannen die een volle vrouw aantrekkelijker vinden dan een graatmager model vinden normaal zijn. Want laten we eerlijk zijn, vol is zacht, warm en vrouwelijk. Mager is hard en veel minder aangenaam. Ik breek hierbij een lans voor volle vrouwen, rubensvrouwen, dikke vrouwen, volslanke vrouwen of hoe je ze maar wilt noemen. Deze dames zijn geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Velen zullen mij een dikke vrouw noemen maar ik heb zelf helemaal geen moeite met mijn rubensfiguur. Ik heb alleen vrij kleine borsten voor mijn volle figuur, daar baal ik meer van omdat het daardoor wat uit verhouding is.

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.