Seks op de eerste date

Seks op de eerste date. Heurt dat? Tegenwoordig zijn er veel mensen die er geen problemen mee hebben als een geslaagde date in bed eindigt. Maar het is nog wel slechts een minderheid die seks op een eerste date goedkeurt.

Seks eerste date

Nooit seks op een eerste date? Je hoort het vaak. Maar lang niet iedereen houdt zich daaraan. Of wil zich er aan houden, want veel vrouwen en mannen hebben lak aan deze regel.

Wanneer seks bij dating?

Veel vrouwen en mannen besluiten een geslaagde first date graag in bed. Dat blijkt uit een onderzoek van datingsite Lexa dat in diverse Europese landen is uitgevoerd. 28% van de Europese singles (dus één op de drie) blijkt er helemaal geen moeite mee te hebben om meteen bij de eerste date seks te hebben.

Bijna hetzelfde aantal (27%) wacht tot de tweede date en 16% vindt de vierde of vijfde date een mooi moment. Een kwart van de singles heeft er meer tijd voor nodig.Seks op de eerste date: Tips en feiten

Niet iedere datingsite is gericht op het vinden van een levenspartner. Er zijn speciale datingsites voor sekscontact waarbij seks op de eerste date min of meer een doel is.

Vrouwen zijn soms bang dat mannen haar een slet vinden als ze tijdens de eerste date meteen seks heeft. Dit is een misvatting. Omdat de meeste mannen open staan voor seks bij de eerste date is het in de gedachtegang van een man normaal om aan deze behoefte toe te geven als er een klik is.

Dit betekent echter niet dat je als vrouw de man bij de eerste date meteen wellustig moet bespringen. Een man wil namelijk wel het gevoel hebben dat hij de vrouw veroverd heeft. 

Als man moet je het initiatief om uiteindelijk daadwerkelijk tot seks op de date te komen aan de vrouw over laten. Ga er niet van uit dat er seks op de eerste date plaats vindt, let op de signalen, flirt met de dame mee, en als de vrouw voor seks in is zal ze de eerste stap zetten.

Seks op de eerste date, en zelf heel goede seks op de first date, hoeft niet te betekenen dat er ook meteen sprake is van een relatie. Één date is absoluut niet genoeg tijd om te bepalen dat beide personen zodanig bij elkaar passen dat ze het leven met elkaar willen delen. Het kan een heerlijk begin zijn, maar accepteer het als het daarna of na verloop van tijd stopt. En koester het dan als een fijne herinnering. 

Het klinkt wat plat, maar seks op een eerste date kun je ook als een test zien. Seks is heel belangrijk in een relatie. Op slechte seks kan iemand helemaal afknappen, en het kan funest zijn voor een relatie. Het is dan ook vrij rampzalig als je er na maanden daten achterkomt dat de seks waardeloos is. Een "testrit" scheelt dan veel tijd en veel emotie.

Niet iedere vrouw is zedig. Onderzoek heeft uitgewezen dat veel vrouwen hevige seks met een onbekende als grote fantasie hebben. Datingsites als Lexa en Parship zijn daar minder geschikt voor, maar menig vrouw gebruikt een datingsite voor sekscontacten om deze fantasie waar te maken.

Seks is gezond zowel lichamelijk als geestelijk. Sommige vrouwen en mannen kunnen prima zonder seks, maar voor menig single vrouw en single man is een langdurig leven zonder seks iets dat frustreert. Via bovengenoemde datingsites voor sekscontacten kan men dan een date vinden om de remmen los te gooien.

Ook al ben je niet van plan seks te hebben op een eerste afspraakje, neem toch condooms mee. Het kan gezelliger worden dan je vooraf verwacht had.
  

Seks op eerste date. Meer kans op relatie

Je zou misschien denken dat het al meteen bij de eerste date samen het bed in duiken niet ideaal is voor het starten van een vaste relatie. Maar de werkelijkheid is anders.

Seks hebben tijdens de eerste date verhoogt de kans dat er uit deze date een vaste relatie voortvloeit. Dat schrijft de Britse bioloog Barry Gibb in zijn boek 'The Rough Guide To The Brain'.

Praten over seks tijdens de eerste date? Volgens een onderzoek van Happn voelt 6 op de 10 daters zich daar niet comfortabel bij. Wees dus voorzichtig als je over seks begint.

Hormonen

Volgens Gibb, die als bioloog waarschijnlijk normaal konijnen bestudeert, komen er tijdens het orgasme de hormonen oxytocine en vasopressine vrij. Dit zijn stoffen die het gevoel van verbondenheid en vertrouwen opwekken.


Orgasme leidt tot een relatie

Tijdens die eerste nacht moet er dus wel even aan een orgasme gewerkt worden. Anders heeft seks op de eerste date biologisch geen zin als het op het krijgen van een relatie aankomt.

Vrouwen willen nog wel eens "hard to get" spelen. Voor veel mannen is dit echter een afknapper. Dit is één van de redenen dat seks op de eerste date voor het krijgen van een relatie helemaal niet slecht hoeft uit te pakken.

Niks rozen, het bed in!

Volgens Barry Gibb (niet dezelfde als die van de BeeGee's) doet iedereen zijn best om hoffelijk en romantisch te zijn op een eerste date, maar de hersenen willen maar één ding........ seks.

Biologisch gezien is een op seks gerichte date dus helemaal niet niet nadelig als je een vaste relatie zoekt. Integendeel, goede seks en het bijbehorende orgasme vergroten de kans dat de one night stand toch een vaste relatie wordt. 

En dan hebben we het alleen nog maar over het biologische / lichamelijke gedeelte. Want geslaagde seks op een eerste date zorgt er natuurlijk ook voor dat je de ander graag nog eens terug wilt zien.


Seks bij de eerste date? Vraag naar de muzieksmaak

Van welke muziek houden vrouwen en mannen die het meest open staan voor seks op de eerste date? Ook dit is onderzocht!

Als je seks wilt tijdens een eerste date dan is het handig een Nirvada of Metallica fan te daten. Dat blijkt tenminste uit een onderzoekje van Tastebuds.fm. Deze community koppelde de muzieksmaak van de leden met hun wensen voor een eerste date.

Coldplay of Adele? Dan wordt het geen wilde date

Bij een Coldplay fan blijft het op de eerste date bij een handje vasthouden en ook bij fans van Adele, Kate Perry en Kings of Leon is er tijdens zo'n eerste date weinig spannends te verwachten. Fans van deze muziek zijn niet zo passioneel als het op seks op een eerste date aankomt.

Dat geldt overigens ook voor fans van Lady Gaga ondanks haar uitdagende gedrag. Lady Gaga fans zijn vrij braafjes als het op vrije seks aankomt. Maar dat heeft misschien ook met de leeftijd van de gemiddelde Gaga-fan te maken.

Seks? Date dan een fan van Metallica, Linkin Park of Kanye West

Maar een groot deel van de lezers van dit bericht wil waarschijnlijk juist weten met wie er WEL wat te scoren valt tijdens de eerste date. 

Oké, dit zijn de bandnamen waarnaar je moet zoeken in de profielen: Nirvada, Metallica, Linkin Park, Kanye West en Gorillaz.


Zie ook:
© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.