Seksrelatie. Tips en informatie

Niet iedereen zoekt een partnerrelatie, maar ook niet iedereen zoekt een one night stand. Veel mensen gebruiken datingsites en datingapps om een seksrelatie te vinden. Maar wat is een seksrelatie precies en wat voor mensen zijn op zoek naar seksrelaties?

Wat is een seksrelatie?

Een seksrelatie is een relatie waarbij de beide partners elkaar voornamelijk voor de seks zien. Van samenwonen is geen sprake en men heeft ook geen plannen in die richting. Het samenzijn gaat voornamelijk om genot en plezier.

Er kan sprake zijn van een LAT-relatie waarbij de partners apart wonen en elkaar zien voor leuke bezigheden. Als die leuke bezigheden voornamelijk uit seks bestaan is er een sprake van een seksrelatie.

Meestal wordt de seksrelatie samen beleefd, maar er kunnen ook anderen bij betrokken worden als het betreffende koppel aan swingen doet of parenclubs bezoekt.

Ook kan een seksrelatie monogaam zijn, de beide partners mogen dan wel niet samen leven, maar hebben geen seks met anderen. In dit geval is de al eerder genoemde term LAT relatie echter meer van toepassing.

Wat ook heel goed mogelijk is, is dat iemand meerdere seksrelaties heeft.

Wie hebben een seksrelatie?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een seksrelatie. In veelgevallen is er sprake van happy singles die het vrijgezellenleventje wel prima vinden en van hun vrijheid genieten, maar wel af en toe zin in seks hebben. Bij een seksrelatie hoeven ze dan niet telkens op zoek naar een gelegenheidspartner. De beide partners ontmoeten elkaar als ze beide zin hebben.

Seksrelaties komen dan ook veel voor bij gescheiden vrouwen en mannen. Vooral de eerste periode na hun scheiding willen ze geen vaste partner meer, en vaak hebben ze kinderen die het aangaan van een vaste relatie bemoeilijkt. Met een seksrelatie kunnen ze dan af en toe samen stoom afblazen.

Een andere grote groep zijn de getrouwde vrouwen en mannen die buiten hun vaste relatie een seksrelatie aangaan. Dit kan zijn omdat ze in seksueel opzicht op hun partner zijn uitgekeken, spanning buiten de deur zoeken, of omdat ze seksuele wensen hebben die binnen de relatie niet te realiseren zijn. Dit kan verschillen van een SM-relatie buiten de deur, tot een biseksuele relatie of omdat de partner bepaalde seksuele handelingen niet wil verrichten.

Hoe kom je aan een seksrelatie?

Het aangaan van een seksrelatie is de laatste jaren erg makkelijk geworden. Er zijn de laatste jaren diverse goede datingsites voor seksrelaties opgekomen waarbij mannen en vrouwen die een seksrelatie zoeken elkaar makkelijk kunnen vinden.

Het grote voordeel van deze datingsites is dat het overduidelijk is wat de vrouwen en mannen op die datingsites willen. Ook kunnen de seksuele wensen duidelijk worden omschreven wat het vinden van een geschikte match heel makkelijk maakt.

Tips seksrelatie vinden


 • Schrijf je in voor bovenstaande datingsite.
 • Maar op iedere site een verzorgd en volledig ingevuld profiel aan.
 • Plaats foto's. Liever anoniem? Onherkenbare foto's zijn beter dan geen foto's.
 • Ben je getrouwd en zoek je een sexrelatie? Gebruik dan specifieke datingsites.
 • Zoek iemand waarmee het zowel fysiek als geestelijk klikt.
 • Daarbij is het in een seksrelatie erg handig als iemand redelijk in de buurt woont.
 • Zie de eerste date als een kennismaking. Daarna kunnen jullie samen bepalen of het eenmalig was of dat er een vervolg komt. De sexrelatie komt bij wederzijds plezier vanzelf.

Tips seksrelatie onderhouden


 • Wees altijd aardig en respectvol naar je seksdate. Het is een intieme vorm van vriendschap.
 • Claim niet. Een seksrelatie draait om vrijheid.
 • Raak niet overstuur als je sekspartner ook met anderen een seksrelatie aangaat. Iemand kan meerdere seksrelaties hebben.
 • Doe alleen aan veilige seks, vooral omdat de relatie niet monogaam hoeft te zijn.
 • Zie de relatie als iets dat voor beide alleen leuk hoeft te zijn, zonder verplichtingen. Je hoeft dus niet financieel bij te springen of bij haar of zijn ouders op bezoek.
 • Maar je kunt naast de seks wel leuke dingen doen zoals een etentje of theaterbezoek.
 • Of bezoek eens samen een parenclub of date een ander koppel.
 • Hou de seksrelatie naar de buitenwereld toe geheim, tenzij jullie beide er geen enkel probleem mee hebben er mee naar buiten te treden.
 • Reageer sportief en niet afgewezen als jij langs wilt komen en de ander heeft geen zin. Geen verplichtingen weet je nog!
 • Date niet al te vaak. Bij meer dan één keer per week (uitzonderingen daargelaten) begint het op een vaste relatie te lijken.
 • Wordt je verliefd? Kap dan met de seksrelatie. Is het wederzijds? Maak er dan maar een partnerrelatie van. Maar voorkom dat de verliefdheid éénrichtingsverkeer is.
 • Wees altijd open en duidelijk over hoe je tegen de relatie aankijkt en wat je grenzen en wensen zijn. 
 • Natuurlijk respecteer je grenzen.
 • Als de ander, om wat voor reden dan ook, wil stoppen met de seksrelatie, accepteer dit dan.
Heb jij ervaring met een seksrelatie? Of heb je tips die je wilt delen? Hieronder kun je deze posten.

0 reacties:

© Dating 2021. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.