Hoe start je een seksrelatie, en hoe hou je deze leuk?

Hier heb ik tips voor het vinden van een leuke vrouw of man voor een seksrelatie. En ik geef tips om deze seksrelatie leuk en spannend te houden.

Want niet iedereen zoekt via dating een partnerrelatie, maar ook niet iedereen zoekt op die manier een one night stand. Veel mensen. zowel mannen als vrouwen, gebruiken datingsites en datingapps om een seksrelatie te vinden. Maar wat houdt zo'n seksrelatie in en wat voor mensen zijn online op zoek naar seksrelaties?Wat is een seksrelatie?

Laat ik beginnen met wat zo'n contact precies inhoudt. Een seksrelatie is een relatie waarbij de beide partners elkaar voornamelijk voor de seks zien. Van samenwonen is geen sprake en men heeft ook geen plannen in die richting. Het samenzijn gaat voornamelijk om genot en plezier. Men ziet elkaar alleen als men beide zin heeft.

Er kan sprake zijn van een LAT-relatie waarbij de partners apart wonen en elkaar zien voor leuke bezigheden. Als die leuke bezigheden voornamelijk uit seks bestaan is er een sprake van een seksrelatie. Een seksrelatie gaat dus meer op seks gericht dan een LAT relatie omdat er bij een LAT relatie ook sprake is van liefde tussen beide partner. Bij een seksrelatie gaat het (de naam zegt het al) alleen om de seks.

Een seksrelatie met een derde persoon of stel
Meestal wordt de seksrelatie tussen twee personen beleefd, maar er kunnen ook anderen bij betrokken worden als het betreffende koppel aan swingen doet of parenclubs bezoekt. 

Ook een stel kan er een seksrelatie hebben, met een man, een vrouw of met een ander stel. Zo zijn er stellen die een seksrelatie onderhouden met een man waarmee ze af en toe een trio hebben. Zo'n man wordt dan vaak de huisvriend genoemd. En ook tussen swingende stellen zijn vaak vriendschappen met een plus die je gerust een seksrelatie mag noemen.

Monogame seksrelatie
Hierboven noemde ik de LAT relatie al even. En LAT relatie is een monogame relatie. De beide partners mogen dan wel niet samen leven, maar hebben daarnaast geen seks met anderen. Bij een LAT relatie is dat net zo goed vreemdgaan als bij een andere liefdesrelatie. 

Als er slechts sprake is een seksrelatie dan is er geen verplichting naar elkaar toe om elkaar trouw te zijn. Deze relatie hoeft niet monogaam te zijn. Men is vrij om sekscontacten met anderen aan te gaan en iemand kan ook meerdere seksrelaties naast elkaar hebben.

Wie hebben een seksrelatie?

Happy singles
Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een seksrelatie. In veelgevallen is er sprake van happy singles die het vrijgezellenleventje wel prima vinden en van hun vrijheid genieten, maar wel af en toe zin in seks hebben. 

Bij een seksrelatie hoeven ze dan niet telkens op zoek naar een gelegenheidspartner. De beide partners ontmoeten elkaar als ze beide zin hebben. Een ze zijn ook vrij om contacten met anderen aan te gaan. Bij een seksrelatie laat je elkaar helemaal vrij.

Zo'n seksuele vriendschap wordt ook wel friends with benefits genoemd. Een vriendschap met een plus.

Los na een echtscheiding
Seksrelaties komen dan ook veel voor bij gescheiden vrouwen en mannen. Vooral de eerste periode na hun scheiding willen deze mensen geen vaste partner meer. Ze willen genieten van hun vrijheid, ze hebben wel seksuele behoeften maar geen zin in alle ellende die ze door de echtscheiding net achter zich hebben gelaten. Bovendien vaak hebben ze kinderen die het aangaan van een vaste relatie bemoeilijkt. Met een seksrelatie kunnen ze dan af en toe samen stoom afblazen.

Een seksrelatie buiten de deur
Een andere grote groep mensen die ik bij seksrelaties veel tegen kom zijn de getrouwde vrouwen en mannen die buiten hun vaste relatie een seksrelatie aangaan. Hiervoor kunnen ze tal van redenen hebben. Ze kunnen op zoek zijn naar seks buiten de deur zijn omdat ze in seksueel opzicht op hun partner zijn uitgekeken, omdat ze spanning buiten de deur zoeken, of omdat ze seksuele wensen hebben die binnen de relatie niet te realiseren zijn. 

Dit kan verschillen van een SM-relatie buiten de deur, tot een biseksuele relatie of omdat de partner bepaalde seksuele handelingen niet wil verrichten. Men kan die behoefte dan bevredigen via eenmalige sekscontacten maar meestal kiest men liever voor een vaste sekspartner buiten de relatie, een minnaar of minnares.

Open relatie
In dat laatste geval kan de seksrelatie met een derde persoon ook met toestemming van de partner plaatsvinden. Het hoeft namelijk niet altijd in het geheim. Er is dan sprake van een open relatie waarbij de ene partner de andere partner een seksrelatie naast de partnerrelatie toestaat.Hoe kom je aan een seksrelatie?

En dan misschien wel de belangrijkste vraag binnen dit onderwerp. Hoe vind je een leuke vrouw of man voor een spannende seksrelatie?

Het aangaan van een seksrelatie is de laatste jaren erg makkelijk geworden. Er zijn de laatste jaren diverse goede datingsites voor seksrelaties opgekomen waarbij mannen en vrouwen die een seksrelatie zoeken elkaar makkelijk kunnen vinden.

Het grote voordeel van deze datingsites is dat het overduidelijk is wat de vrouwen en mannen op die datingsites willen. Seks! Ook kunnen op een goede datingsite voor seksrelaties de seksuele wensen duidelijk worden omschreven wat het vinden van een geschikte match heel makkelijk maakt.

In bovenstaand overzicht heb ik de beste datingsites voor een seksrelatie op een rijtje gezet. Je vindt daar goede contactsites voor erotische relaties is alle soorten. Voor singles en gebonden personen, maar ook sekscontact sites voor koppels, gay en bi contacten en voor een specifiek soort seksrelaties.
Tips seksrelatie vinden

Hieronder geef ik wat tips die het vinden van die leuke vrouw of man voor een seksrelatie makkelijk maken.
 • Schrijf je in voor één of meer van de bovenstaande datingsites. Dat is vaak gratis.

 • Maak op iedere site een verzorgd en volledig ingevuld profiel aan.

 • Plaats foto's. Liever anoniem? Onherkenbare foto's zijn beter dan geen foto's.

 • Ben je getrouwd en zoek je een sexrelatie? Gebruik dan specifieke datingsites.

 • Zoek iemand waarmee het zowel fysiek als geestelijk klikt.

 • Daarbij is het in een seksrelatie erg handig als iemand redelijk in de buurt woont.

 • Zie de eerste date als een kennismaking. Daarna kunnen jullie samen bepalen of het eenmalig was of dat er een vervolg komt. De seksrelatie komt bij wederzijds plezier vanzelf. Maar seks op de eerste date is bij een contact als deze natuurlijk helemaal niet uitgesloten als er een klik is.Tips seksrelatie onderhouden

Een seksrelatie vinden is één, maar natuurlijk wil je een seksrelatie die goed bevalt wel behouden. Daarom heb ik hier ook wat tips om met succes een seksrelatie te onderhouden.
 • Wees altijd aardig en respectvol naar je seksdate. Het is een intieme vorm van vriendschap.
   
 • Claim niet. Een seksrelatie draait om vrijheid.
   
 • Raak niet overstuur als je sekspartner ook met anderen een seksrelatie aangaat. Iemand kan meerdere seksrelaties hebben. Als je elkaar helemaal vrij laat is dat toch geen enkel probleem? En misschien kunnen jullie het eens met drie proberen ;-)
   
 • Doe alleen aan veilige seks, tenzij je zeker van elkaar weet dat het een monogame seksrelatie is.
   
 • Zie de relatie als iets dat voor beide alleen leuk hoeft te zijn, zonder verplichtingen. Je hoeft dus niet financieel bij te springen of bij haar of zijn ouders op bezoek.
   
 • Maar je kunt naast de seks wel leuke dingen doen zoals een etentje of theaterbezoek.
   
 • Of bezoek eens samen een parenclub of date een ander koppel.

 • Hou de seksrelatie naar de buitenwereld toe geheim, tenzij jullie beide er geen enkel probleem mee hebben er mee naar buiten te treden dat je een contact puur voor de seks hebt.
   
 • Reageer sportief en niet afgewezen als jij langs wilt komen en de ander heeft geen zin. Geen verplichtingen weet je nog!

 • Date niet al te vaak. Bij meer dan één keer per week (uitzonderingen daargelaten) begint het op een vaste relatie te lijken. Ook geen probleem, maar dan moeten beide daar wel achter staan.
   
 • Wordt je verliefd? Kap dan met de seksrelatie. Is het wederzijds? Maak er dan maar een partnerrelatie van. Maar voorkom dat de verliefdheid éénrichtingsverkeer is. Een seksrelatie waarbij één persoon verliefd is en de ander niet is vragen om problemen.

 • Wees altijd open en duidelijk over hoe je tegen de relatie aankijkt en wat je grenzen en wensen zijn.
    
 • Natuurlijk respecteer je de grenzen van je sekspartner.
   
 • Als de ander, om wat voor reden dan ook, wil stoppen met de seksrelatie, accepteer dit dan.Meer tips seksdating
Samenvatting:
Hierboven kijk ik naar wat seksrelatie is, welke mensen een seksrelatie hebben en hoe je aan een leuke echte seksrelatie komt. Ik geef niet alleen tips om met een seksrelatie te starten, maar ook om deze seksrelatie op een plezierige manier te behouden.

Een reactie posten

3 Reacties

 1. Ik heb een reuze leuke vriendin waarmee ik een seksrelatie heb. We hebben naast elkaar ook nog andere contacten en zien elkaar minder dan een keer per maand, maar als we elkaar zien is het altijd een feestje.

  Het is een heel veelzijdige seksrelatie waarbij we veel leuks doen. Lekkere seks met elkaar, maar ook samen naar de parenclub of swingen met een ander stel. Maar ook uit eten of samen een film kijken of een concert bezoeken. Een echte FWB!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er was een tijd dat one night stands mij het beste leek dat je kon hebben. Maar inmiddels kijk ik er anders tegen aan. Een lekkere meid om seks mee te hebben, die daar van geniet en die voor alles dat je wil in is, die is lastig om te krijgen. Niet dat deze seksueel gulle meiden niet bestaan, maar je moet er maar in contact mee komen en dat contact moet maar tot een seksdate leiden.

  Alle mannen die aan seksdaten doen zullen me gelijk geven dat het best even moeite kost om tot een lekkere geile date te komen. En als het een one night stand is moet je daarna weer overnieuw beginnen.

  Dus toen ik me dat besefte en een date had met een heerlijke meid waarmee ik een urenlang stomende seks had, besloot ik daar wat meer in te investeren. Ik ben altijd bang voor claimgedrag bij een seksrelatie. Dat de vrouw toch meer wil dan af en toe een avondje heerlijke seks. Maar deze meid is erg gesteld op haar vrijheid, dus claimen doet ze niet.

  Bovendien wil de meid waarmee ik de seksrelatie heb niet monogaam zijn. Via de datingsite date zij ook nog met andere kerels. Dat vind ik prima, ze is mij niets schuldig en heeft een hoge seksdrive. Ik ben ook vrij in seks te hebben met wie ik wil en af en toe appen we elkaar en komt het dan tot weer een avond stomende seks. Dan blijven we vaak slapen en doen de volgende ochtend nog even een vluggertje.

  Ik ben dus blij met mijn seksrelatie, waarbij ik nog vrij ben om daarnaast te daten, maar de seksdates met mijn seksrelatie zijn zo lekker en zo frequent dat ik daar niet zo eager meer op ben,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat eenmalige eenmalige contacten vooral leuk zijn voor mannen die een sterk jachtgevoel hebben. Ik (vrouw, 30) heb ook heus wel mijn one night stands gehad, ik weet dus waar ik over praat. Maar een seksrelatie is op alle gebieden beter dan een eenmalige seksscharrel.

  Ook al gaat het alleen om seks dan heb ik toch wel een zekere intimiteit nodig om optimaal te genieten en om me helemaal te laten gaan. Ik vind de eerste keer seks met een "nieuwe" man nooit geweldig. Het is onwennig en best ongemakkelijk. Mannen vinden dat vaak juist geweldig heb ik gemerkt. Het jagen, het veroveren en dan de vrouw "bezitten". Ik vind de eerste keer seks met een onbekende te onpersoonlijk.

  Ik geef daarom de voorkeur aan een seksrelatie zodat je elkaar beter leert kennen, er vertrouwen ontstaat en van elkaar weet wat men fijn vindt. Zo hoef je minder te denken en kan je meer genieten. Je helemaal aan de seks overgeven.

  En de jacht en het je laten veroveren door een man waarvan je niet weet wat je van hem kunt verwachten kan me ook gestolen worden. Liever ga ik als ik daar zin in heb naar een vriendje die een wijntje voor me inschenkt en dan samen met me naar de slaapkamer gaat waar we elkaar heerlijk gaan verwennen.

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.