Hoe start je een seksrelatie, en hoe hou je deze leuk?

Tips voor het vinden van een leuke vrouw of man voor een seksrelatie. En tips om een seksrelatie leuk e spannend te houden.

Niet iedereen zoekt een partnerrelatie, maar ook niet iedereen zoekt een one night stand. Veel mensen gebruiken datingsites en datingapps om een seksrelatie te vinden. Maar wat is een seksrelatie precies en wat voor mensen zijn op zoek naar seksrelaties?

Wat is een seksrelatie?

Een seksrelatie is een relatie waarbij de beide partners elkaar voornamelijk voor de seks zien. Van samenwonen is geen sprake en men heeft ook geen plannen in die richting. Het samenzijn gaat voornamelijk om genot en plezier.

Er kan sprake zijn van een LAT-relatie waarbij de partners apart wonen en elkaar zien voor leuke bezigheden. Als die leuke bezigheden voornamelijk uit seks bestaan is er een sprake van een seksrelatie.

Een seksrelatie met een derde persoon of stel
Meestal wordt de seksrelatie tussen twee personen beleefd, maar er kunnen ook anderen bij betrokken worden als het betreffende koppel aan swingen doet of parenclubs bezoekt. Ook een stel kan er een seksrelatie hebben, met een man, een vrouw of met een ander stel.

Monogame seksrelatie
 Ook kan een seksrelatie monogaam zijn, de beide partners mogen dan wel niet samen leven, maar hebben geen seks met anderen. In dit geval is de al eerder genoemde term LAT relatie echter meer van toepassing.

Wat ook heel goed mogelijk is, is dat iemand meerdere seksrelaties heeft.Wie hebben een seksrelatie?

Happy singles
Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een seksrelatie. In veelgevallen is er sprake van happy singles die het vrijgezellenleventje wel prima vinden en van hun vrijheid genieten, maar wel af en toe zin in seks hebben. Bij een seksrelatie hoeven ze dan niet telkens op zoek naar een gelegenheidspartner. De beide partners ontmoeten elkaar als ze beide zin hebben. Zo'n seksuele vriendschap wordt ook wel friends with benefits genoemd.

Los na een echtscheiding
Seksrelaties komen dan ook veel voor bij gescheiden vrouwen en mannen. Vooral de eerste periode na hun scheiding willen ze geen vaste partner meer, en vaak hebben ze kinderen die het aangaan van een vaste relatie bemoeilijkt. Met een seksrelatie kunnen ze dan af en toe samen stoom afblazen.

Een seksrelatie buiten de deur
Een andere grote groep zijn de getrouwde vrouwen en mannen die buiten hun vaste relatie een seksrelatie aangaan. Dit kan zijn omdat ze in seksueel opzicht op hun partner zijn uitgekeken, spanning buiten de deur zoeken, of omdat ze seksuele wensen hebben die binnen de relatie niet te realiseren zijn. 

Dit kan verschillen van een SM-relatie buiten de deur, tot een biseksuele relatie of omdat de partner bepaalde seksuele handelingen niet wil verrichten.

Open relatie
In dat laatste geval kan de seksrelatie met een derde persoon ook met toestemming van de partner plaatsvinden. Er is dan sprake van een open relatie.

Hoe kom je aan een seksrelatie?

En dan misschien wel de belangrijkste vraag binnen dit onderwerp. Hoe vind je een leuke vrouw of man voor een spannende seksrelatie?

Het aangaan van een seksrelatie is de laatste jaren erg makkelijk geworden. Er zijn de laatste jaren diverse goede datingsites voor seksrelaties opgekomen waarbij mannen en vrouwen die een seksrelatie zoeken elkaar makkelijk kunnen vinden.

Het grote voordeel van deze datingsites is dat het overduidelijk is wat de vrouwen en mannen op die datingsites willen. Seks! Ook kunnen op een goede datingsite voor seksrelaties de seksuele wensen duidelijk worden omschreven wat het vinden van een geschikte match heel makkelijk maakt.

Tips seksrelatie vinden

Hieronder wat tips die het vinden van die leuke vrouw of man voor een seksrelatie makkelijk maken.
 • Schrijf je in voor één of meer van de bovenstaande datingsites. Dat is vaak gratis.
 • Maak op iedere site een verzorgd en volledig ingevuld profiel aan.
 • Plaats foto's. Liever anoniem? Onherkenbare foto's zijn beter dan geen foto's.
 • Ben je getrouwd en zoek je een sexrelatie? Gebruik dan specifieke datingsites.
 • Zoek iemand waarmee het zowel fysiek als geestelijk klikt.
 • Daarbij is het in een seksrelatie erg handig als iemand redelijk in de buurt woont.
 • Zie de eerste date als een kennismaking. Daarna kunnen jullie samen bepalen of het eenmalig was of dat er een vervolg komt. De seksrelatie komt bij wederzijds plezier vanzelf. Maar seks op de eerste date is bij een contact als deze natuurlijk helemaal niet uitgesloten als er een klik is.

Tips seksrelatie onderhouden

Een seksrelatie vinden is één, maar natuurlijk wil je een seksrelatie die goed bevalt wel behouden. Daarom hier wat tips om met succes een seksrelatie te onderhouden.
 • Wees altijd aardig en respectvol naar je seksdate. Het is een intieme vorm van vriendschap.
   
 • Claim niet. Een seksrelatie draait om vrijheid.
   
 • Raak niet overstuur als je sekspartner ook met anderen een seksrelatie aangaat. Iemand kan meerdere seksrelaties hebben. Als je elkaar helemaal vrij laat is dat toch geen enkel probleem? En misschien kunnen jullie het eens met drie proberen ;-)
   
 • Doe alleen aan veilige seks, tenzij je zeker van elkaar weet dat het een monogame seksrelatie is.
   
 • Zie de relatie als iets dat voor beide alleen leuk hoeft te zijn, zonder verplichtingen. Je hoeft dus niet financieel bij te springen of bij haar of zijn ouders op bezoek.
   
 • Maar je kunt naast de seks wel leuke dingen doen zoals een etentje of theaterbezoek.
   
 • Of bezoek eens samen een parenclub of date een ander koppel.

 • Hou de seksrelatie naar de buitenwereld toe geheim, tenzij jullie beide er geen enkel probleem mee hebben er mee naar buiten te treden dat je een contact puur voor de seks hebt.
   
 • Reageer sportief en niet afgewezen als jij langs wilt komen en de ander heeft geen zin. Geen verplichtingen weet je nog!

 • Date niet al te vaak. Bij meer dan één keer per week (uitzonderingen daargelaten) begint het op een vaste relatie te lijken. Ook geen probleem, maar dan moeten beide daar wel achter staan.
   
 • Wordt je verliefd? Kap dan met de seksrelatie. Is het wederzijds? Maak er dan maar een partnerrelatie van. Maar voorkom dat de verliefdheid éénrichtingsverkeer is. Een seksrelatie waarbij één persoon verliefd is en de ander niet is vragen om problemen.

 • Wees altijd open en duidelijk over hoe je tegen de relatie aankijkt en wat je grenzen en wensen zijn.
    
 • Natuurlijk respecteer je de grenzen van je sekspartner.
   
 • Als de ander, om wat voor reden dan ook, wil stoppen met de seksrelatie, accepteer dit dan.

Zie ook: Samenvatting:
Hierboven kijken we naar wat seksrelatie is, welke mensen een seksrelatie hebben en hoe je aan een leuke echte seksrelatie komt. We geven niet alleen tips om met een seksrelatie te starten, maar ook om deze seksrelatie op een plezierige manier te behouden.
© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.