Sexting op datingsites

Sexting is een term voor het versturen van naaktvideo's of sexueel getinte video's via een e-mail of een app. Ook het publiceren van dit soort foto's en video's op datingsites zou je onder sexting kunnen rekenen.

Het uitwisselen van sexueel getinte foto's en video's is vooral onder jongeren populair. Al in 2017 had één op de vijftien jongeren wel eens zo'n foto of video van zichzelf verstuurd. Ondanks de voorlichting over de gevaren van sexting is dit aantal waarschijnlijk alleen maar gestegen. Vooral jongeren van 16 a 17 jaar sturen deze filmpjes en foto's rond. Vaak zelfs aan onbekenden, en daarin schuilt een groot gevaar.

Als de foto's en filmpjes bij een verkeerd persoon terecht komen, ben je kwetsbaar voor chantage en zwart maken. Dat verkeerde persoon kan een onbekende zijn met kwade bedoelingen, maar ook een ex vriend of ex vriendin die op wraak uit is. Iemand die je nu vertrouwd kan je later in de problemen brengen.

In 2018 meldde zich in Nederland dagelijks drie personen van sexting bij de politie. En dan te bedenken dat de meesten zich uit schaamte niet eens melden!


Sexting op datingsites

Ook het publiceren van erotische foto's van jezelf op een datingsite kun je onder sexting rekenen. En op datingsites zijn het niet alleen de jongeren die heel actief aan sexting doen. Als je een erotische datingsite bezoekt den de daar aanwezige profielen bekijkt komen de vleeswaren je van alle kanten tegemoed. En vaak doen de vrouwen, mannen en stellen die deze foto's plaatsen maar weinig moeite om hun privacy te beschermen. Vaak staan ze herkenbaar op de foto.

Als je deze naakfoto's en andere erotische foto's plaatst of naar iemand toestuurt is het erg belangrijk te beseffen dat iedereen die ze ziet ze ook kan doorsturen. Ook naar kinderen, werkgever, klanten en familie. Publiceer of stuur dus nooit herkenbare foto's die sexting tot gevolg kunnen hebben, tenzij het je echt niet uitmaakt dat iedereen deze onder ogen kan krijgen.

En vind je het toch spannend om jezelf erotisch op een datingsite te tonen. zorg er dan voor dat je dusdanig onherkenbaar op de foto staat dat je zelfs niet herkend wordt als mensen zouden weten om wie het eventueel zou gaan. Met andere woorden, je moeder zou je niet mogen herkennen.

Hou er daarmee rekening mee dat je ook aan kleine details herkend kan worden. Bijvoorbeeld een moedervlek, tattoo of litteken, maar ook de inrichting van de slaapkamer of een foto ergens op de achtergrond.

Zie ook: Meer informatie erotische dating


0 reacties:

© Dating 2021. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.