Single reizen: Leuke vakantie voor singles

Kom met andere singles in contact op een heel ontspannen manier tijdens een single reis.

single reizens

Een single reis is een verzorgde vakantie waar een groep singles (vrouwen en mannen) samen op stap gaan springen en op een relaxte manier samen leuke dingen doen springen er geheid vonken over. Daarom besteden we op deze datingsite een keer aandacht aan single reizen.

Lang niet iedereen die aan een single reis deelneemt is op zoek naar een partner en soms staat men daar ook helemaal niet voor open. Toch komen er ook veel relaties tot stand tussen deelnemers aan een single reis.

Wat voor single reizen zijn er?

Het aanbod aan single reizen is heel divers. Je kunt veel exotische landen bezoeken in bijvoorbeeld Azië, Zuid Amerika of Afrika, in Amerika de Grand Canyon, New York of San Francisco bezoeken, of in Europa blijven en een single reis naar een land als Spanje, Griekenland, Oostenrijk of Italië maken.

Hier vind je goede single reizen

Kijk bij de beste reisorganisaties voor single reizen wat er allemaal voor leuks aan reizen te boeken is op het gebied van reizen voor singles.

De meeste single reizen zijn vrij actief. Je zit tijdens zo'n singles reis niet iedere dag op het strand of bij het zwembad, maar je gaat met je single reisgenoten echt dingen zien. De single reis is vrijwel altijd een rondreis. Vaak overnacht je in verschillende hotels en bezoek je vele mooie steden en andere bezienswaardigheden.


single vakantie

Op die manier kom je makkelijk met de andere singles in contact, waar veel te zien is valt immers ook veel te bepraten.

Ook wintersportvakanties zijn erg populair als single reizen.

Waarom een single reis?

Er zijn verschillende redenen om een single vakantie te boeken. Het kan zijn dat je alleenstaand bent en niemand anders in de gelegenheid is om met je mee te gaan. Je wilt als single een mooie rondreis maken, maar je hebt daarbij geen zin om als single vrouw of man tussen de stelletjes te zitten, of je hoopt tijdens je singlereis een leuke man of vrouw tegen te komen die zich ontpopt als vakantieliefde.

Vooral voor dat laatste wil je natuurlijk het liefst op reis met leeftijdsgenoten. Soms is een single vakantie voor alle leeftijden, soms voor een bepaalde leeftijdsgroep. Dat kan een argument zijn om wel of niet voor een bepaalde single reis te kiezen.

Samen op een single reis

Overigens gaan mensen niet altijd alleen op een singe reis. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je met je partner gaat, maar je kan je wel met je (single) vriendin of vriend bij het gezelschap aansluiten. Zo ben je toch samen, maar kan ook andere leuke singles ontmoeten.Single éénouder vakanties

Maar de personen die met je mee op single vakantie gaan kunnen ook je kinderen zijn. Veel singles hebben immers kinderen uit een eerdere relatie, en niet iedere alleenstaande ouder boekt zijn of haar vakantie als de kinderen bij hun ouders zijn. 

Je kunt er ook voor kiezen een single reis te maken met andere alleenstaande ouders. Reuze gezellig, ook voor je kinderen, want die kunnen (net als pappa of mamma) vriendjes maken. Deze single vakanties voor alleenstaande ouders en kinderen kunnen rondreizen zijn, maar omdat kinderen het vaak niet fijn vinden veel te reizen vinden deze vakanties ook vaak rond een camping of hotel plaats.

Kortom de mogelijkheden om als single op vakantie te gaan met andere singles zijn enorm groot. En misschien hou je er nog een leuk souvenir aan over in de vorm van en vakantieliefde of zelf partner.

Single reizen: Let op de leeftijden

Je hebt singles in alle leeftijden. Een single kan begin twintig zijn en de zijn of haar levenspartner nog niet gevonden hebben, maar een single kan ook een gescheiden veertiger zijn of een oudere vrouw of man die alleenstaand door het leven gaat omdat de partner is overleden.

Je hebt dan ook single reizen voor verschillende leeftijdsgroepen. Er zijn speciale single reizen voor jongeren, er zijn specifieke single reizen voor senioren en er zijn single vakanties voor de leeftijdscategorie daar tussen. Dit is wel iets om op te letten als je een single reis uitkiest. Vooral als je hoopt om tijdens de reis een leuke single te ontmoeten.

Populaire bestemmingen single reizen

Single reizen zijn er in vele soorten en naar vele bestemmingen. Bij jonge singles zijn de actieve single reizen populair. Bijvoorbeeld naar verre oorden of met veel sportieve en uitdagende activiteiten. De oudere single zal eerder kiezen voor een busreis of bijvoorbeeld een rivier cruise. 

Als we naar de bestemmingen voor single vakanties in het algemeen kijken is Italië met afstand de meest populaire bestemming. Italië is een prachtig vakantieland dat veel te bieden heeft op het gebied van cultuur, natuur, geschiedenis en lekker eten en drinken. En bovendien is Italië een single vakantieland dat niet al te ver weg is.

Andere populaire vakantielanden voor een single vakantie zijn Griekenland, Montenegro en dichterbij Engeland. Ook bekende vakantielanden als Spanje, Portugal en Frankrijk zijn vanzelfsprekend in trek, al zijn deze landen bij singles minder populair dan bij gezinnen die op vakantie gaan.

Ook landen als Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zijn bij de jongere single minder populair.

Kijk voor de beste aanbieders van single reizen en single vakanties bij het bovenaan genoemde overzicht.

Zie ook:
Een single reis of single vakantie is een georganiseerde reis voor singles. Hoewel niet iedere deelnemer aan een single reis openstaat voor een relatie komen er veel relaties tot stand tijdens zo'n single vakantie. Ook voor een alleenstaande vader of moeder is een single vakantie erg leuk. Er zijn speciale reizen voor alleenstaande ouders en hun kinderen.

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.