Single en dating

Tips voor singles die willen daten. Met de beste dating sites en dating apps voor singles en dating tips voor een single vrouw of man.

Hoewel er ook dating voor mensen met een relatie en dating voor stellen bestaat zijn de meeste mensen die aan dating doen toch single. De redenen dat deze singles aan dating doen kan echter heel verschillend zijn. De single kan de liefde zoeken, maar ook vriendschap of alleen seks.

Hier kijken we naar de beste datingsites voor een single man of single vrouw, we kijken naar de redenen waarom singles daten en geven we tips met betrekking tot singles en dating.
Singles die geen single meer willen zijn

De meeste singles die daten doen dat omdat ze uit deze single club willen stappen. Ze zijn het alleen zijn zat en zoeken een partner relatie. Bijvoorbeeld in de hoop een vriend of vriendin te vinden om mee samen te wonen, en op termijn misschien wel een huwelijk. Of men is toch nog wel enigszins aan de single vrijheid gehecht en zoekt daarom je een leuke vriend of vriendin voor een LAT-relatie. Een vaste relatie zonder samen te wonen.

Voor deze singles die eigenlijk geen single willen zijn zijn er goede datingsites voor het vinden van een relatie zoals Lexa. MetJou en Relatieplanet. Deze datingsites zijn vooral gericht op singles die een liefdesrelatie willen vinden voor een partner relatie.

Vriendschap of een leuke avond uit

Maar niet iedere single zoekt een vaste relatie. Ook kan het zijn dat de single een vriendschap zoekt. Ook voor het vinden van vrienden zijn goede datingsites. 

Vooral voor singles die zich eenzaam voelen zijn deze vriendschap sites goede datingsites. Singles kunnen hier in contact komen met andere singles om samen leuke dingen te ondernemen.

Deze singles kunnen ook gebruik maken van de datingsites die gericht zijn op gewoon een gezellige date. De dates via deze sites zijn minder serieus dan de sites waar men min of meer gericht naar een nieuwe relatie speurt. 

Men wil hier gewoon een gezellig drankje doen met een (hopelijk) leuk persoon, en wie weet komt er wel meer van. Vooral jongeren zien de fun van een date wel in. Dit zijn dates waar je met een heel andere blik in stapt, dan bij een date waarbij je af wilt tasten of iemand mogelijk de liefde van je leven is.Singles op zoek naar seks

En dan is er nog de groep singles die wel graag single willen blijven, maar ook hun behoeften en verlangens op seksueel gebied hebben. Geen probleem, want voor deze groep singles zijn genoeg datingsites voor sekscontacten. Op deze casual datingsites kunnen singles elkaar ontmoeten voor dit soort vrijblijvende dates die best eens in seks kan uitmonden.

Voor iedere single op zoek naar een date, in welke vorm dan ook, zijn dus volop goede datingsites beschikbaar.


Singles in Nederland

Heb je je wel eens afgevraagd hoeveel singles er in Nederland zijn?  Dat is een enorm aantal vrouwen en mannen, volgens het CBS namelijk 3 miljoen singles in Nederland! In 2020 waren er 1,23 miljoen single mannen en 1,7 miljoen single vrouwen. Al deze singles zijn meerderjarig, maar er geen maximum leeftijd gesteld.

Ben jij single? En die je aan dating? Dan vraag je je misschien af hoeveel van deze singles mogelijk interesse in jou hebben. RTL Nieuws heeft daar een rekenprogramma op los gelaten, en dat leidt tot een datingpoel grafiek

In deze grafiek kun je zien hoe groot de poel is waarin jij naar een leuke single kan kiezen. Daarbij is uitgegaan van een leeftijdsverschil van maximaal 10 jaar (ouder of jonger) en er is ook rekening gehouden met het percentage vrouwen dat op vrouwen valt en mannen dat op mannen valt.

De helft van de singles zoekt een partner

Meer dan de helft van deze 3 miljoen Nederlandse singles is op zoek naar een vaste partner. Toch onderneemt slechts 1 op de 10 actie om deze partner te ontmoeten, de rest wacht vooral af wat er langs komt. Dat blijkt uit een onderzoek van de datingsite Parship. Een interessant onderzoek waaruit nog veel meer tevoorschijn kwam.

Zo blijken de jongeren hun partner nog vooral buiten internet om te vinden. Het zijn vooral de 30-plussers en homosexuelen die datingsites gebruiken. Voor wat betreft de 30-plussers komt dit vooral omdat ze kieskeuriger zijn dan jongeren, maar ook omdat ze minder sociale contacten hebben.

  • 48% van de jongeren vindt de partner via het uitgaan
  • 43% van de jongeren vindt de partner via vrienden of familie


Kijk hieronder voor  meer tips en informatie


Onderwerp:
Hoewel er ook veel stellen en getrouwde vrouwen en getrouwde mannen aan dating doen zijn de meeste mannen en vrouwen die aan dating doen single. Het soort date dat ze via een dating site of dating app zoeken kan echter verschillen. Hierboven informatie over singles en dating. 

Een reactie posten

0 Reacties