Smart Singles (review). Datingsite van niveau het gratis proberen waard

Nederland kent diverse datingsites die zich op hoger opgeleide mannen en vrouwen richten. Smart Singles is zo'n datingsite voor slimme vrijgezellen. Hier een review van deze datingsite die een gratis inschrijving kent.


Probeer Smart Singles gratis

Hieronder lees je onze ervaringen met Smart Singles. Liever zelf eens rondkijken op deze datingsite voor hoger opgeleide daters? Schrijf je dan hier onder gratis in.


Welke vrouwen en mannen gebruiken Smart Singles?

Smart Singles is een datingsite die zich richt op serieuze dating. Dus niet op scharrels en avontuurtjes, maar op vrouwen en mannen die echt op zoek zijn naar liefde en, nadat ze deze gevonden hebben, een relatie.

Daarnaast houdt Smart Singles dus rekening met het opleidingsniveau van haar gebruikers. De hoogte van de opleiding is niet slechts één van de kenmerken die je in je profiel aangeeft, maar een keiharde eis om deze datingsite te mogen gebruiken.

De datingsite Smart Singles richt zich op datende singles vanaf HBO-niveau. Vrouwen en mannen met HBO of WO en Universitair geschoolden zijn welkom op deze datingsite die "daten op niveau" pretendeert aan te bieden.

Voldoe jij aan deze "toelatingseis"? Dan kun je je hierboven voor Smart Singles inschrijven om te kijken wat deze datingsite allemaal voor jou te bieden heeft.Waarom dating voor hoog opgeleiden?

Er zijn meer datingsites voor hoog opgeleiden? E-matching, Elite Dating en Parship zijn datingsites die ook in deze vijver vissen. Waarom is bij hoger opgeleiden zoveel behoefte aan een eigen dating site?

Veel hoger opgeleiden eisen minimaal een gelijk denkniveau van hun dates. Dat betekent dat veel reacties op een algemene datingsite niet voor verder contact komen.  Krijg je veel reacties, dan zal je op een algemene datingsite zelf een selectie moeten maken op opleidingsniveau. 

Sites als Smart Singles maken die voorselectie vast voor ze.

Hoger opgeleiden stellen vaak deze eis omdat ze op een gelijk niveau met hun partner willen praten. Maar er is meer. Hoger opgeleiden zijn vaak meer ambitieus, meer zelfverzekerd en hebben meer doorzettingsvermogen. 

Ook vinden hoger opgeleiden hun carrière vaak belangrijk, en het is fijn dat ze dat met hun partner kunnen delen. Een valkuil tussen een relatie tussen een hoger en een lager opgeleid persoon is dat onbegrip op de loer kan liggen.


SmartSingles.nl

Schrijf je hierboven gratis in en kom in contact met Smart SinglesHoe werkt de  Smart Singles dating site?

Smart Singles maakt deel uit van een platform met verschillende datingsites voor specifieke groepen gebruikers. Dat betekent dat er, hoewel het een doelgroep dating site betreft, veel kennis en ervaring bij de makers zit. Dat merk je aan de kwaliteit en het gebruiksgemak van de datingsite.

Smart Singles is eenvoudig van opzet, maar mede daarom erg plezierig is het gebruik, Zoeken naar leuke een vrouw of leuke man kan heel gericht via de vele selectievelden die door de profielen gebruikt worden. Het zelf (compleet) invullen van je profiel kost dus even tijd, maar je kunt binnen Smart Singles heel gericht naar een leuke date zoeken.

Ook de communicatie mogelijkheden van Smart Singles zijn erg goed. Je kunt berichten sturen en lezen en het interne chat systeem van Smart Singles doet sterk aan Whatsapp denken. Je kunt er alles mee dat in Whatsapp ook kan (maar dan anoniem), zoals foto's en bestanden uitwisselen, meerdere chats tegelijk voeren, en ook berichten lezen en schrijven als de ander op dat moment niet aanwezig is.

Alleen groepschats zijn niet mogelijk, maar dat dat is ook geen functie waarop iemand die serieus wil daten zit te wachten.Is Smart Singles een eerlijke datingsite?

Zoals we al schreven maakt Smart Singles onderdeel uit van een groot platform aan datingsites. Geen obscure kleine datingsite dus, maar een betrouwbare dating site die al vele jaren actief is en al veel hoger opgeleiden aan een relatie heeft geholpen.

Smart Singles biedt kwaliteit en een zo schoon mogelijke omgeving om te daten. Smart Singles plaatst zelf geen profielen en maakt geen gebruik van chat operators. Wel doet Smart Singles er veel aan om ongewenste bezoekers en profielen te weren. Wie niet aan de voorwaarden voldoet of wie zich misdraagt wordt van de datingsite verwijderd. Zo hou je een contactsite schoon.Conclusie Smart Singles review

We bekeken en probeerden de datingsite Smart Singles. Daarbij kwamen we onderstaande voordelen en nadelen ten opzichte van andere soortgelijke datingsites tegen.

Pluspunten Smart Singles
 • Datingsite met alleen ruimte voor HBO, WO en Universiteit geschoolden.
 • Veel vrouwen en mannen van dit niveau actief.
 • Eerlijke datingsite met goede controle op profielen.
 • Goede zoekmogelijkheden naar een leuke date.
 • Goede mogelijkheden om te chatten en communiceren.
Minpunten Smart Singles
 • Geen plek voor dames en heren onder HBO niveau.
 • Voor een goed gebruik is een volledig account aan te raden.
Onze waardering
 • Smart Singles krijgt 4 van de 5 sterren.

Meer informatie
Deze Smart Singles review werd gevonden op de volgende zoektermen (top 10):

 1. Dating hoog opgeleiden
 2. Dating smart singles
 3. Dating universiteit
 4. HBO datingsite
 5. HBO dating Dating HBO en WO
 6. Daten wetenschap
 7. Beste dating site HBO
 8. Daten hoog niveau
 9. WO dating
 10. Smartsingles

Zie ook:

Heb je ervaring met de Smart Singles datingsite? Met het verschil in daten tussen iemand met een lage en een hoge opleiding? Of heb je vragen, opmerkingen of andere ervaringen met dit onderwerp? Hieronder kun je de reactie plaatsen en de ervaringen en opmerkingen van anderen lezen.

Een reactie posten

2 Reacties

 1. Smart Singles bevalt mij veel beter dan die andere meer bekende datingsite voor hoger opgeleiden waar ze zoveel reclame voor maken. Smart Singles is vrij onbekend maar desondanks goed bezocht en goed gebruikt. De gebruikers zijn niet allemaal echt hoog opgeleid maar dat is op die andere site ook niet. Mannen kunnen zich er ook binnen bluffen. Maar gelukkig vallen ze dan in een gesprek snel door de mand.

  Ik vind het namelijk wel belangrijk om met een man een goed gesprek te kunnen voeren. Voor ik ga daten wil ik daarom eerst een tijdje chatten. Smart Singles heeft daar hele goede mogelijkheden toe. Als er tijdens de chat blijkt dat we op één lijn zitten is een telefonisch contact de volgende stap. Je geeft dan je anonimiteit op, maar tijdens een telefoongesprek kun je nog beter het niveau van je eventuele date bepalen Ik vind het belangrijk dat een man accentloos ABN spreekt en dat je met een man ook meer diepgaande gesprekken kunt voeren. Chat en telefoon zijn een goede manier om dat uit te vinden. Een afspraak om elkaar te ontmoeten is de volgende stap.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er wordt vaak gesuggereerd dat mannen het niveau van hun date veel minder belangrijk vinden dan vrouwen, maar ik bestrijd dat. Ik vind een goed paar hersens belangrijker dan een leuk koppie of een mooi lichaam. Op de lichamelijke kenmerken raak je uitgekeken, maar het blijft altijd heerlijk om met een intelligente vrouw intellectueel te sparren of een goed gesprek te voeren. Een datingsite als Smart Singles is dus ook voor mannen een goede datingsite die in een behoefte voorziet.

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.