Je soulmate vinden

Wat is een soulmate? Waar vind je een soulmate? En is een relatie tussen soulmates verstandig? 

Wat is een soulmate? 

De Nederlandse benaming voor soulmate is zielsverwant. Zo'n zielsverwant een persoon bedoeld waarmee je geestelijk een verwantschap voelt. Op diverse gebieden denk je hetzelfde als je soulmate, of dat nu over voorkeuren, interesses of gevoelens gaat. Zowel in positieve als in negatieve zin. Je vindt dezelfde dingen leuk, je hebt aan dezelfde dingen een hekel.

Je zou dus zeggen dat dit de beste match is, dat twee personen die "gelijk zijn" ook bij elkaar passen.

Veel vrouwen en mannen zoeken daarom via een datingsite hun soulmate. Een leuke partner of vriend / vriendin met dezelfde interesses en liefhebberijen, een vrouw of man die hetzelfde in het leven staat.

De tweelingziel (twin soul) is de ultieme soulmate. In dit geval denken beide personen overal hetzelfde over. Als één ziel in twee lichamen, zo'n 100% soulmate zal je echter niet snel vinden.


Relatie tussen soulmates

Voor vriendschap is een soulmate zeer geschikt. Je vindt immers hetzelfde leuk, hetzelfde vervelend en jullie denken hetzelfde over dingen. Dat maakt het met elkaar omgaan, leuke dingen doen en gesprekken doen een stuk eenvoudiger. Met een soulmate kun je je prima vermaken en de kans op ruzie door een meningsverschil is klein.

Ook bij een relatie wordt het als een voordeel gezien als er heel veel overeenkomsten tussen beide partners zijn.

Maar bij een relatie kan dit op de langere termijn echter ook nadelig werken. Het kan ook saai zijn, zo'n relatie met je alter ego. Je soul mate voegt minder aan je leven toe dan een ander persoon zou doen en levert je minder nieuwe inzichten op. En daarbij... het is een bekend gegeven dat tegenpolen zich aantrekken. En als er iets geen tegenpool is, dan is dat wel je soulmate!

Dus, als je op een datingsite voor relaties op zoek gaat naar een leuk persoon kan het verfrissend werken om je niet dood te staren op een persoon dat op alle manieren hetzelfde in het leven staat als jezelf. Er zijn vele voorbeelden van twee verschillende soorten mensen die samen een geweldige relatie hebben.

Een relatie met een soulmate is veilig, gezellig maar vaak ook gezapig en saai. Een relatie met iemand met ander overtuigingen is gevaarlijker, maar is ook avontuurlijker en leert je om anders tegen situaties aan te kijken.

Dus geef ook die leuke persoon die misschien wat minder goed bij je lijkt te passen ook een kans!

Zie ook:


Onderwerp:
Een soulmate (zielsverwant) is de ultieme match op een dating site of app. Vooral als het een twin soul is, een man of vrouw die helemaal hetzelfde in het leven staat als jij en die net als jij denkt. Met een soulmate kun je een stabiele relatie hebben, maar het kan ook gezapig zijn. Hier meer informatie over een raltie met een soulmate / zielsverwant.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Mijn soulmate is een man die met mij hobby's deelt als skeeleren, schaatsen, wintersport en fotografie, maar ook van reizen houdt en open staat voor yoga, al hioeft hij dat laatste niet te beoefenen maar hij moet wel begrijpen dat het voor mij belangrijk is en me kracht geeft. Ook op andere gebieden moet de sulmate respect voor me hebben, en ook mijn zelfstandigheid en mindere eigenschappen accepteren. Mijn soulmate moet goed kunnen praten en niet bang zijn om zijn gevoelens onder woorden te brengen.

    Maar natuurlijk hoeft mijn soulmate niet alles leuk te vinden wat ik doe, en mag zijn eigen nukken, eigenaardigheden hebben. In een man zoek ik een soulmate, maar geen mannelijke kloon van mezelf.

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.