Je soulmate vinden

Wat is een soulmate? Waar vind je een soulmate? En is een relatie tussen soulmates verstandig? 

Wat is een soulmate? 

De Nederlandse benaming voor soulmate is zielsverwant. Hiermee wordt een persoon bedoeld waarmee je geestelijk een verwantschap voelt. Op diverse gebieden denk je hetzelfde als je soulmate, of dat nu over voorkeuren, interesses of gevoelens gaat. Zowel in positieve als in negatieve zin. Je vindt dezelfde dingen leuk, je hebt aan dezelfde dingen een hekel.

Veel vrouwen en mannen zoeken via een datingsite hun soulmate. Een leuke partner of vriend / vriendin met dezelfde interesses en liefhebberijen die hetzelfde in het leven staat.

De tweelingziel (twin soul) is de ultieme soulmate. In dit geval denken beide personen overal hetzelfde over. Als één ziel in twee lichamen, zo'n 100% soulmate zal je echter niet snel vinden.

Relatie tussen soulmates

Voor vriendschap is een soulmate zeer geschikt. Je vindt immers hetzelfde leuk, hetzelfde vervelend en jullie denken hetzelfde over dingen. Dat maakt het met elkaar omgaan, leuke dingen doen en gesprekken doen een stuk eenvoudiger.

Ook bij een relatie wordt het als een voordeel gezien als er heel veel overeenkomsten tussen beide partners zijn.

Bij een relatie kan dit op de langere termijn echter ook nadelig werken. Het kan ook saai zijn, zo'n relatie met je alter ego. Je soul mate voegt minder aan je leven toe dan een ander persoon zou doen en levert je minder nieuwe inzichten op. En daarbij... het is een bekend gegeven dat tegenpolen zich aantrekken. En als er iets geen tegenpool is, dan is dat je soulmate!

Dus, als je op een datingsite voor relaties op zoek gaat naar een leuk persoon kan het verfrissend werken om je niet dood te staren op een persoon dat op alle manieren hetzelfde in het leven staat als jezelf.


Onderwerpen
Soulmate, twin soul, relatie, soulmates, zielsverwant.
© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.