Swingers. Tips swingen en de beste sites voor swinger contacten

Wat zijn swingers en waar en hoe ontmoet je swingers om een spannende date mee te beleven? Hier geef ik alle informatie over swingers contacten en tips om te swingen.


Wat zijn swingers?

Allereerst, wat zijn swingers? Swingers zijn geen mensen die graag dansen (tenminste, dat is niet noodzakelijk), maar swingers zijn mannen en vrouwen die intieme vriendschappen aangaan met anderen.

Met swingen wordt meestal een erotisch contact tussen twee stellen bedoeld (vroeger noemde men dit partnerruil). Veel van die seksuele contacten tussen stellen komen tegenwoordig via internet tot stand. Voor deze swinger contacten zijn speciale datingsites, maar ook op andere op seksdates gerichte sites kom je veel swinger stellen tegen.
Beste contact sites voor swinger contacten

Swingers, de parenclubs zitten er vol mee. Maar veel stellen die hun eerste schreden op het swingerspad (willen) zetten kiezen er voor om rustig te beginnen. Een parenclub kan dan nogal overweldigend zijn. Het is voor beginners wel zo relaxed om via een datingsite op je gemak een leuk passend stel te vinden om mee te experimenteren.

Daarbij kan je dan kiezen voor andere onervaren swingers, om het swingen samen te ontdekken, of voor juist wat meer ervaren swingers die je een beetje kunnen begeleiden met je eerste stappen op het gebied van partnerruil.

Beste sites voor de beginnende swingers

Dit zijn goede swinger contact sites om mee te beginnen:

Deze sites zijn niet exclusief voor paren, maar deze dating sites worden wel heel veel door stellen gebruikt. Als je deze drie contact sites eens bekijkt kun je met heel veel leuke swingende stellen in contact komen. Ik vind dit goede datingsites voor een minder ervaren stel.

Beste site voor de meer ervaren swingers

Ook voor de doorgewinterde swinger zijn bovenstaande swinger sites goed geschikt. Wat zoals ik al zei, er zijn zowel beginnende als ervaren swingers te vinden. Maar voor ervaren swingers is de beste swingers site het onder swingers wereldberoemde SDC.

SDC (de Swingers Dating Club) is een site helemaal gericht op swingen en swingers. Naast een datingsite voor swingers is dit een community voor actieve swingers. Deze swinger site is optimaal geschikt voor het leggen van contacten en geeft bovendien heel veel informatie en tips met betrekking tot partnerruil en andere vormen van swingen.

SDC kun je zien als de swingers datingsite voor gevorderden. Op SDC vind je de meeste swingers en deze datingsite heeft ook de meeste en beste mogelijkheden om contact te leggen. Ook is deze datingsite helemaal geoptimaliseerd voor het leggen van contacten en daten met stellen.

Voor beginnende swingers kan SDC echter overweldigend overkomen. Voor beginners zijn de eerder genoemde dating sites een betere optie.
Waarom gaat een koppel swingen?

Waarom gaan stellen swingen? Daar zijn verschillende redenen voor. Vaak is het een verlangen naar avontuur van de beide swingers. Men wil samen iets spannends ondernemen, maar het kan ook zijn dat de partners (weer eens) seks met een ander dan hun partner willen ervaren.
 
Als beide partners dat willen is swingen een goede oplossing omdat het niets met vreemdgaan te maken heeft en omdat je het samen beleeft. Je kiest ook samen de mensen waarmee jullie seks gaan hebben.

Maar swingen kan ook voortkomen uit een verlangen om nieuwe ervaringen op te doen. Zo kan een man seks hebben met twee vrouwen, en de vrouw seks met twee mannen. Er zijn tijdens zo'n kwartet veel variaties mogelijk. 

Ook wordt swingen vaak gebruikt om te experimenteren met bi-seksualiteit. Met name voor vrouwen is dit vaak een reden om het swingen te proberen.

En zo kan ik nog wel meer redenen noemen. Er zijn heel veel redenen waarom koppels besluiten om te gaan swingen, maar zolang je er maar beide achter staat is iedere reden goed.
Wat gebeurt er bij een swingers date?

Swingen kan dus op heel veel manieren. Het swingen kan een eenmalig vluchtig contact zijn in een parenclub, maar ook een jarenlange vriendschap tussen stellen die samen regelmatig eten, concerten bezoeken en op elkaars verjaardag komen, maar daarnaast ook met elkaar het bed in duiken.

Ook hoever men met seks gaat tijdens het swingen kan sterk verschillen per swingend stel. Vaak vindt het sekscontact van de vier personen plaats in één kamer. Maar men kan ook kiezen voor partnerruil in de letterlijke betekenis van het woord waarbij de beide stellen zich mixen en afzonderen.

Er kan sprake zijn van bi-seksualiteit waarbij de deelnemers met zowel de man als de vrouw van het andere stel seks hebben, maar dit hoeft niet.

De mate waarin swingers seks hebben met andere swingers kan ook verschillen. Men kan all the way gaan (full swap) of de penetratie buiten het spel laten (soft swap).

Een nog meer variant van swingen zijn de seksdates waarbij beide stellen alleen seks met hun eigen partner hebben. Of dit kijken en bekeken worden ook onder swingen valt is te bediscussiëren.

Meer ervaren swingers kunnen hun uitdagingen verleggen en gelijktijdig met meerdere stellen swingen. Hierbij is dus sprake van groepsseks tussen diverse paren.

Omdat swingen op zoveel manieren en in verschillende gradaties kan plaatsvinden, adviseer ik je om voor je samen gaat daten wel eerst af te spreken wat jullie willen en hoever jullie willen gaan. Meer tips daarover geef ik in het artikel hier onder.

Swingen in een parenclub of bij een seksfeestjes

Voor sommige koppels is het swingen een echte levensstijl. Het stel swingers bezoekt dan parenclubs en / of heeft thuisdates met andere stellen. Soms organiseren ervaren swingers een seksfeestje of bezoeken dat soort spannende seksfeestjes die andere koppels thuis of op een gehuurde locatie organiseren.

Maar ook parenclubs (ook wel swingerclubs genoemd) zijn een goede manier om met andere swingende stellen in contact te komen. Je trekt mooiste lingerie aan en gaat op bezoek bij een goede parenclub in je omgeving. 

Parenclubs zijn voor sekscontacten tussen koppels "uitgevonden". Toch is het leggen van swingers contacten in de swingersclub niet zo eenvoudig als het lijkt.

Veel (vooral onervaren) swingers vinden het leggen van contacten met andere stellen toch wat moeilijk (als ze zich überhaupt al "bloot" durven te geven in een parenclub). 

Wat het ook lastig maakt is dat het ook in een parenclub moeilijk is om in te schatten waarvoor iemand in is. Is een leuk stel dat je daar ziet in voor een spannende date of zijn ze er vooral om te kijken en gezien te worden? 

En als die andere swingers seks met een ander stel willen, hoe ver zouden ze daar in gaan? Heeft het andere stel bi-gevoelens of is partnerruil hun insteek? 

Allemaal vragen die het leggen van contacten, vooral voor onervaren swingers moeilijk maken. Het gevolg is dat ook dat het merendeel van de stellen die geïnteresseerd zijn in swingen weer terug komen van een parenclub zonder dat er iets gebeurd is met een ander stel.

Tip: Spreek eerst online af met andere swingers

Ook als je als koppel een parenclub wilt bezoeken is het daarom een aanrader om eerst via een datingsite een afspraakje te maken met een ander koppel en in de parenclub af te spreken. 

Het is erg plezierig als je van tevoren weet dat je aanspraak hebt in de club en als de parenclub date jullie allemaal bevalt is het heel fijn om te weten wat het andere stel swingers van de date verwacht, hoe ver ze met partnerruil willen gaan, wat hun seksuele voorkeuren zijn en waar hun grenzen liggen.

Maar ook veel ervaren swingers leggen graag een eerste contacten via een datingsite voordat ze naar een parenclub gaan. Met wat "vooronderzoek" op een datingsite heb je meer kans dat je bij je parenclub bezoek een ander leuk (en passend) koppel vindt.

Bovenaan noemden we al enkele goede sites om contact te leggen  met swingende stellen. Meer goede contactsites voor swingers heb ik hier onder voor je op een rijtje gezet.


Iedereen kan een swinger zijn

Dat je op bovenstaande dating sites zo makkelijk met swingers in contact kunt komen is natuurlijk een groot voordeel. Want hoe herken je anders een swinger?

Swingers (stellen die seksdates hebben met andere stellen) kan je echt niet op straat herkennen. Soms houden ze er van om zich uitdagend te kleden en te gedragen, maar in verreweg de meeste gevallen zien swingers er uit als je buurvrouw en buurman. 

En niet zelden zijn het echt je buurman en buurvrouw.

Meestal zijn swingers leuke mensen, die ook best interesse in jullie kunnen hebben, maar dir het ook niet van jullie weten dat je open staat voor swingers contacten. Op een datingssite voor swingers is daar gelukkig wel duidelijkheid over.Dating voor koppels met een koppel

Het eerste contact met een ander swingend koppel online maken heeft veel voordelen.  Of dat nu voor een parenclub bezoek is, voor een thuisbezoek, een hotel bezoek of een avontuurtje voor vier in de vrije natuur.

Ten eerste kun je via een datingsite natuurlijk rustig "shoppen". Profielen en foto's bekijken, ervaringen uitwisselen, swingers contacten leggen, en op je gemak kijken of het andere koppel wel bij jullie wensen aansluit. Want dat is altijd een puntje bij swingers dating voor koppels. Willen jullie alle vier hetzelfde? 

Er zijn bepaalde standjes die je misschien niet wilt, en hoe kijk je aan tegen seksueel contact met het eigen geslacht? Het is wel belangrijk om daar van tevoren duidelijkheid over te hebben. Voor je ineens iets voelt op een plek waar je het niet hebben wil.

Ook kan het bij swingende koppels wel eens lastig zijn tot een date te komen waarbij alle vier de personen het met elkaar zien zitten. Sommige swingers zijn daar heel makkelijk in, andere koppels kunnen heel kritisch en selectief zijn. Het is dus erg handig de eerste "selectie" online plaats te laten vinden.

Meer informatie:  Koppel zoekt stelDating voor koppels met een vrouw of man

Bij het swingen is er vaak sprake van een date tussen twee stellen (partnerruil). Maar menig stel swingers staat ook open voor een single vrouw of man er bij voor een spannend trio.

Swingen met alleen een man erbij is voor swingers een stuk makkelijker te realiseren. Swingers hoeven weinig moeite te doen voor dating met een man alleen. Maar ook hier zijn bovenstaande datingsites erg handig om een geschikte man te vinden, contact te maken en de potentiële bedpartner te leren kennen. 

Op bovenstaande datingsites vind je veel mannen die graag willen daten met een koppel en dat maakt deze dating sites tot een snoepwinkel voor stellen. Een snoepwinkel waarin de swingers naar hartenlust kunnen zoeken, contacten leggen en kiezen voor de man die ze lekker lijkt. 

Swingers die op zoek zijn naar dating met een vrouw alleen hebben het wel wat lastiger. Hoewel veel dames op datingsites voor seksdating wel in zijn voor een seksdate met een koppel blijft het aanbod hier nog altijd behoorlijk achter bij de vraag.

Meer informatie:  Koppel zoekt man /  Vrouw zoekt stel

Wil je weten wat voor koppels er aan swingen doen? Of heb je interesse in dating voor koppels? Kijk dan bij de bovenaan genoemde aanbevolen datingsites voor swingers contacten.


Zie ook


Onderwerp:
Hier kijk ik naar dating voor koppels, ook wel swingen genoemd. Veel koppels (swingers) zoeken sexcontact met een ander koppel, en soms ook met een single man of single vrouw. Dit swingen wordt ook wel partnerruil genoemd, maar dat dekt de lading vaak niet, dus swingen of swingersdating is een betere benaming. Hier boven geef ik tips en informatie voor en over swingende koppels, beginnende swingers en andere stellen die samen willen daten, en natuurlijk heb ik de beste contact sites om swingers contacten te leggen.

Een reactie posten

6 Reacties

 1. Dankjewel voor al jullie tips. Naar aanleiding van jullie review hebben we ons een paar maanden geleden voor de regio swingers aangemeld en we hebben nu onze eerste date met een ander koppel swingers gehad.

  Het was een unieke ervaring. Een koppel ervaren swingers nodigde ons uit om hen thuis te bezoeken. We hebben de stoute schoenen aangetrokken en zijn op hun uitnodiging ingegaan. Omdat het ervaren swingers waren ging het best soepel. Ze namen ons als ware aan de hand.

  Het was een heel leuke best knappe man. Zijn vrouw vond ik minder aantrekkelijk. Het was een behoorlijk dikke vrouw, maar voor mijn man was het juist een fantasie om het met een dikke vrouw te doen. Ik zelf ben redelijk slank. Toen we eenmaal met zijn vier op de slaapkamer waren beland ging mijn man ook helemaal los op die vrouw. Die daar overigens helemaal geen probleem mee had.

  Mijn minnaar en ik gingen wat rustiger van start en namen meer de tijd. Het minpunt was wel dat mijn man daardoor veel sneller klaar was, waardoor de andere man en ik ons toch een beetje verplicht voelden om op te schieten. We hebben elkaar toen maar wat sneller naar een hoogtepunt gebracht. Dat is wel iets dat ik bij een volgende swingers date anders wil doen.

  Maar het swingen zelf was een succes, we kijken op ondeugend daten al weer naar een volgend leuk koppel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn Duo dat ervaren swingers jullie begeleide bij jullie eerste date. Onze eerste dates waren telkens met andere beginners en dat ging best wel onwennig van twee kanten, al was het desondanks bijzonder leuk! Toen wij het eerste ervaren koppel swingers troffen waren we inmiddels ook ervaren swingers, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Swingen is iets dat wij als stel regelmatig doen. Niet wekelijks, maar eens in de zoveel maanden hebben we een date. We hebben een tijdje een soort seksrelatie gehad met een ander swinger stel maar we hebben gemerkt dat we losse eenmalige contacten leuker vinden.

  We swingen dan met een koppel of met een man. Partnerruil of trio. Het daten met een koppel is heel anders dan met een man alleen. Bij swingen met een koppel gaat alles subtieler, een trio met een man is meer porno :-) Een groot voordeel bij een sexavontuurtje met man is dat een date heel snel te regelen is als we daar zin in hebben. Aan een date een stel gaat meestal een heel traject aan chatten en mailen vooraf.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij zijn een enthousiast gebruiker van de Regio Sexcontact site maar onze eerste swingers ervaring was niet via internet en ook niet gepland. We liepen er stomtoevallig tegenaan.

  Mijn vriendin en ik raakte in Amsterdam met een Amerikaans echtpaar in contact. Rchte Amerikanen, behoorlijk wat kilo's overgewicht en overenthousiast, maar heel aardig. We liepen wat met ze op, speelde de gids en kregen een drankje van ze aangeboden.

  Plots uit het niets vroegen ze ineens of we mee gingen naar hun hotelkamer. Later bleek dat ze dachten dat dat in Amsterdam heel gewoon was. Ik zei dat ik het een goed idee vond en wachtte vervolgens hoe mijn vriendin zich hier uit ging redden, maar verslikte me bijna in mijn biertje toen mijn vriendin zei dat ze het ook leuk vond.

  Het waren niet de meest knappe mensen en ze hadden waarschijnlijk net zo weinig ervaringen met swingen als wij toen maar die onverwachte swingers date was waanzinnig lekker. Die Amerikanen waren echt mega geil van hun bezoek aan het zondige Amsterdam.

  Het was zo lekker dat we vanaf dat moment swingers waren. Een week later bezochten we al een swingersclub, maar dat was een grote tegenvaller. Er waren vooral mannen en de stellen die er waren spraken ons totaal niet aan. Het werd een kort bezoek en we hebben er thuis maar een feestje voor 2 van gemaakt.

  Toen kwam mijn vriendin aan met Regio Sexcontact waarop veel swingers actief zijn. Zo makkelijk als die dag in Amsterdam ging het krijgen van een swingers date daar ook niet. Veel stellen die ineens niet meer van zich lieten horen of waarbij al in de chat of mail bleek dat we niet op één lijn zaten. Maar na een week of twee hadden we de eerste date en inmiddels hebben we met meerdere swingers stellen seks gehad via die site. Als je niet te snel wil zijn er online prima swinger contacten te leggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dirk en Desiree22 maart 2024 om 09:54

  Het is goed dat er swingers dating sites zijn want swingers kom je misschien best vaak op straat tegen, maar je ziet aan iemand dat hij of zij een swinger is dus je loopt bijna nooit toevallig tegen een swingers contact aan.

  Bijna, want wij hebben dat wel eens meegemaakt. Hoewel dat koppel toen wel vrij makkelijk als swingers te hanteren waren. We gingen met de trein van Amsterdam naar Utrecht en in de trein zaten opvallend veel uitdagend geklede koppels. Het was Kamasutra die dag, dus het was duidelijk waar die stellen heen gingen.

  Voor ons zat ook zo'n stel en die hadden er duidelijk zin in. Ze hadden het erover dat ze hoopte daar een leuk stel te ontmoeten en dat bespraken ze op een volume dat we het makkelijk konden horen. Dat was ook wel hun bedoeling want tussendoor keken ze regelmatig uitdagend onze kant op, of we het wel hoorde.

  Hoewel wij niet richting Kamasutra gingen is swingen ons niet vreemd. Dus we waren niet gechoqueerd (wat ze misschien wel hoopte) en gingen het gesprek met ze aan over de Kamasutra en swingen. Veel te snel kwamen we in Utrecht aan. Ze vroegen of we zin hadden om mee te gaan naar de Jaarbeurs, maar in onze casual outfit, niet opgemaakt en op onze wandelschoenen waren we daar enorm uit de toon gevallen. Naar op het laatste moment hebben we snel nog even elkaars telefoonnummer in de whatsapp gezet.

  De volgende ochtend gevraagd hoe het was. Hun reactie was teleurgesteld, de beurs was wel aardig maar ze waren uiteindelijk alleen naar hun hotel gegaan. Maar ze waren nog wel in de stemming, dus als we zin hadden om langs te komen konden ze hun hotelkamer nog wel een nachtje langer aanhouden.

  Inmiddels hebben we meerdere keren seks met hen gehad. Ze wonen helaas ver weg van ons, maar via Regio Sexcontact hebben we nog een ander stel swingers leren kennen die wel dichtbij wonen. Die swingers hebben we dus wel op de meer gebruikelijke, online, manier leren kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 2 Lovers from Rotterdam20 mei 2024 om 16:39

  Parenclub bezoek bleek niets ons ding. Twee keer geprobeerd maar het bracht ons niet wat we zochten. Op de swingers dating site ging het beter. We hebben eerst een tijdje met diverse swinger stellen gesproken en toen de stap gewaagd een koppel swingers bij ons thuis uit te nodigen. Met groot succes, want niet alleen hebben we toen met vier een geweldige avond gehad ook zijn we nu al meer dan drie jaar bevriend en hebben af toe nog steeds van die spannende avondjes met vier. Ik ben heel blij dat ze in ons leven gekomen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.