Tinderen: Hoe groot is de kans op succes op Tinder?

Tinderen is populair. Maar hoe groot is de kans op succes op Tinder? En wat voor mensen zijn op Tinder te vinden?

De dating app tinder is zo bekend dat de term tinderen gelijk staat aan het zoeken van een date via een app op een mobiele telefoon. Tinderen heeft het flirten op straat en in de kroeg voor een groot deel vervangen.

Wat zoek je op Tinder?

Waarom gaat men tinderen? Hoewel er ook mannen en vrouwen zijn die tinderen om de liefde te vinden zijn de meeste tinderaars op zoek naar een wat meer vrijblijvend contact. Tinderen voor de lol! 

Lang niet iedereen die op Tinder zoekt wil ook een echte date. Voor veel mannen en vrouwen is Tinder vooral een tijdverdrijf. Een manier om op telefoon wat spanning of ontspanning te vinden en (niet geheel onbelangrijk) een manier om te zien hoe ze in de markt liggen. Zijn mannen en vrouwen in je geïnteresseerd? En zo ja, welke vrouwen en mannen hebben belangstelling in jou?

En dan zijn er nog de vele tinderaars die tinderen in de hoop een spannende date te krijgen. Daarbij is het vinden van een relatie lang niet altijd een uitgangspunt, en in veel gevallen heeft de Tinder gebruiker zelfs al een relatie en zoekt op Tinder alleen een avontuurtje.

Hoe groot is de kans op succes op Tinder?

Doordat heel veel Tinder gebruikers niet echt op zoek zijn naar een date neemt de kans op succes enorm af. 

In Noorwegen wees onderzoek onder studenten op de Norwegian University of Science and Technology. uit dat het gebruik van Tinder de kans op een date niet groter maakt dan andere manieren van het versieren van een date. Slechts 2 op de 10 tinderende studenten kreeg op die manier een date (en dat terwijl dit op Tinder de meest actieve groep tinderaars is). En die op Tinder succesvolle 20% waren dezelfde personen die ook op andere manieren succesvol met dating zijn.

Conclusie: Het aantal studenten dat via Tinder het aantal bedpartners wist te vergroten is marginaal.

Daarmee is tinderen minder succesvol dan het gebruik van een goede datingsite. Daarop ligt de kans op succes een stuk hoger. Of je nu op zoek bent naar een serieuze relatie of naar een sekscontact, op de daarvoor geschikte datingsites ligt de kans op succes een stuk hoger dan met tinderen.


Ook de Washington Post heeft een onderzoek gedaan naar het succes op Tinder. Voor een man is de de succeskans op een swipe 0,6%. Bij vrouwen is de kans op een date groter, want mannen liken bijna de helft (46%) van de geïnteresseerde vrouwen, en de dames swipen slecht 14% van de contact zoekende mannen naar rechts. En dat heeft in lang niet alle gevallen een contact tot gevolg, laat staan een echte date.


Hoeveel mensen gebruiken Tinder?

Tinderen mag dan zelden tot een echte date leiden. Een kans op een positieve swipe of een tinderchat is wel groot. Er zijn namelijk enorm veel mannen en vrouwen die Tinder gebruiken. Al is het dus lang niet altijd serieus. Alleen al van de 3 miljoen singles in Nederland is de helft aan het tinderen!

Het gaat daarbij echter vooral om het zoeken naar een bevestiging. Zo zijn er volop vrouwen en mannen die een avondje tinderen totdat ze een geslaagde match hebben. Dan is het goed en de avond geslaagd. Twitter verslaving komt veel voor, maar heeft vaak niets met het daadwerkelijk zoeken naar een date te maken.

Hieronder meer informatie over Tinder en tinderen.


Zie ook:
Veel mannen en vrouwen doen aan tinderen. Zowel jong als oud. Maar hoe groot is de kans op succes op Tinder? En wat zoeken al deze tinderaars op Tinder?
© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.