Tinderen: Hoe groot is de kans op succes op Tinder?

Tinderen is populair. Maar hoe groot is de kans op succes op Tinder? En wat voor mensen zijn op Tinder te vinden?

Tinder dating app alternatieven

De dating app tinder is zo bekend dat de term tinderen gelijk staat aan het zoeken van een date via een app op een mobiele telefoon. Tinderen heeft het flirten op straat en in de kroeg voor een groot deel vervangen.

Wat zoek je op Tinder?

Waarom gaat men tinderen? Hoewel er ook mannen en vrouwen zijn die tinderen om de liefde te vinden zijn de meeste tinderaars op zoek naar een wat meer vrijblijvend contact. Tinderen voor de lol! 

Lang niet iedereen die op Tinder zoekt wil ook een echte date. Voor veel mannen en vrouwen is Tinder vooral een tijdverdrijf. Een manier om op telefoon wat spanning of ontspanning te vinden en (niet geheel onbelangrijk) een manier om te zien hoe ze in de markt liggen. Zijn mannen en vrouwen in je geïnteresseerd? En zo ja, welke vrouwen en mannen hebben belangstelling in jou?

En dan zijn er nog de vele tinderaars die tinderen in de hoop een spannende date te krijgen. Daarbij is het vinden van een relatie lang niet altijd een uitgangspunt, en in veel gevallen heeft de Tinder gebruiker zelfs al een relatie en zoekt op Tinder alleen een avontuurtje.Hoe groot is de kans op succes op Tinder?

Doordat heel veel Tinder gebruikers niet echt op zoek zijn naar een date neemt de kans op succes enorm af. 

In Noorwegen wees onderzoek onder studenten op de Norwegian University of Science and Technology. uit dat het gebruik van Tinder de kans op een date niet groter maakt dan andere manieren van het versieren van een date. Slechts 2 op de 10 tinderende studenten kreeg op die manier een date (en dat terwijl dit op Tinder de meest actieve groep tinderaars is). En die op Tinder succesvolle 20% waren dezelfde personen die ook op andere manieren succesvol met dating zijn.

Conclusie: Het aantal studenten dat via Tinder het aantal bedpartners wist te vergroten is marginaal.Daarmee is tinderen minder succesvol dan het gebruik van een goede datingsite. Daarop ligt de kans op succes een stuk hoger. Of je nu op zoek bent naar een serieuze relatie of naar een sekscontact, op de daarvoor geschikte datingsites ligt de kans op succes een stuk hoger dan met tinderen.


Ook de Washington Post heeft een onderzoek gedaan naar het succes op Tinder. Voor een man is de de succeskans op een swipe 0,6%. Bij vrouwen is de kans op een date groter, want mannen liken bijna de helft (46%) van de geïnteresseerde vrouwen, en de dames swipen slecht 14% van de contact zoekende mannen naar rechts. En dat heeft in lang niet alle gevallen een contact tot gevolg, laat staan een echte date.Hoeveel mensen gebruiken Tinder?

Tinderen mag dan zelden tot een echte date leiden. Een kans op een positieve swipe of een tinderchat is wel groot. Er zijn namelijk enorm veel mannen en vrouwen die Tinder gebruiken. Al is het dus lang niet altijd serieus. Alleen al van de 3 miljoen singles in Nederland is de helft aan het tinderen!

Het gaat daarbij echter vooral om het zoeken naar een bevestiging. Zo zijn er volop vrouwen en mannen die een avondje tinderen totdat ze een geslaagde match hebben. Dan is het goed en de avond geslaagd. Twitter verslaving komt veel voor, maar heeft vaak niets met het daadwerkelijk zoeken naar een date te maken.Kritiek op Tinder

Het grote voordeel van Tinder is de snelheid van het tinderen. Je keurt razendsnel profielen, maar dat is meteen ook het grote nadeel van Tinder. 

Een date zoeken met Tinder is erg oppervlakkig. Het tinderen in voornaelijk op uiterlijk gericht. Je selecteert op uiterlijk en meestal wordt er pas bij een wederzijdse match naar de rest van het dating profiel gekeken. Goede matches worden vaak misgelopen als de foto je onmiddellijk aanspreekt.

Ook wordt Tinder te vaak gebruikt door vrouwen en mannen die helemaal geen date zoeken. Maar die bijvoorbeeld hun ego willen strelen met matches of die alleen nieuwsgierig door profielen swipen. Dit maakt tinderen minder efficiënt en minder bruikbaar voor mannen en vrouwen die wel een echte date zoeken.Nadelen van Tinder

Laten we de minpunten en nadelen van Tinder eens op een rijtje zetten. Verderop deze pagina vind je de betere alternatieven voor deze dating app.

Veel lurkers op Tinder

Doordat Tinder zo enorm bekend is zijn er heel veel personen die deze app downloaden en installeren. Niet omdat ze echt op zoek zijn naar een date, maar uit nieuwsgierigheid naar die datingapp waarover iedereen praat. En meestal laten ze dan de Tinder app op hun telefoon staan om er af en toe even op te kijken, maar serieus op zoek naar een date zijn ze nooit. Hierdoor is het aantal Tinderaars veel groter dan het aantal mannen en vrouwen dat echt op zoek is naar een date via deze app.

Een match op Tinder is nog geen date

Het is natuurlijk ook verschrikkelijk leuk om te zien hoe goed je als vrouw of man in de markt ligt. Krijg je vele matches? Wat gebeurt er als je die leuke vrouw of man je goedkeuring geeft? Wordt het dan een match? Zo kun je het "slachtoffer" worden voor deze nieuwsgierigheid van iemand. Je hebt een match, maar deze zal nergens toe leiden als de ander helemaal niet van plan is om te daten.

Al deze lurkers (wel kijken, maar niets ondernemen) kosten de serieuze Tinderaar ook verschrikkelijk veel tijd. Je verspilt veel tijd en energie aan de verkeerde mensen.

Tinder als speeltuin

Sommige mensen zien Tinder ook als een leuke speeltuin om te dollen en te experimenteren. Een dikbuikige vijftiger kan makkelijk een profiel aanmaken waarin hij zich voordoet als een knappe vrouw van in de twintig en zich dan in opwindende chats met mannen uitleven. Dit nadeel hebben andere datingapps en datingsites ook, maar door de bekendheid van Tinder zal zo'n grappenmaker meestal voor Tinder kiezen.

Aantrekkingskracht op Tinder is gebaseerd op 1 foto

Of je iemand wel of niet leuk vindt op Tinder hangt vrijwel geheel af van één enkele foto. Niet alleen kan zo'n foto een heel verkeerd beeld van iemands uiterlijk geven, over het innerlijk en de persoonlijke situatie van die vrouw of man weet je helemaal niets. Mocht het dan ooit tot een date komen, dan is de kans dat deze teleurstellend wordt heel erg groot. Want als je al je verwachtingen op één aantrekkelijke foto baseert zijn deze als snel veel te hoog gespannen.

Tinder is slecht geschikt voor het vinden van een serieuze relatie

Bovenop al deze nadelen van Tinder, komt ook nog dat deze datingapp vooral als speeltje wordt gezien. Nieuwsgierigheid, flirten, en in het beste geval eens een date voor de spanning. Zoek je een serieuze relatie? Wis dan gerust de Tinder app van je telefoon.Betere alternatieven voor Tinder

Wil je een echte date scoren? Of dat nu voor een vaste relatie of een spannend nachtje is. Dan zijn de betere datingsites nog altijd de beste optie. De meeste van deze datingsites beschikken ook over goede app waarmee je op je smartphone kunt liken, chatten en profielen kunt bekijken en turen. Maar het voordeel is dat je daarbij gebruik maakt van het goede member-bestand van deze datingsites. Een bestand van mannen en vrouwen die (afhankelijk van het soort datingsite) een relatie of spannende affaire willen.

Kijk bij het overzicht beste datingsites voor de beste datingsites voor diverse soorten dating. Datingsites voor echte dates, waarvoor je je gratis kunt inschrijven.
Tinder Plus

Gebruikers lopen al snel tegen de beperkingen van tinderen aan. Tinder Plus moet diverse van deze beperkingen weghalen. Dit kun je bijvoorbeeld met Tinder Plus:
 • Met Tinder Plus kun je zoveel swipen en liken als je maar wilt.
 • Je krijgt extra Super Likes. 5 per dag in plaats van 1.
 • Likes waarvan je spijt hebt kun je weer weghalen, en per ongeluk weggeswipte profielen kun je terughalen.
 • Je kunt je profiel op onzichtbaar zetten en instellen wie jou mogen zien.
 • Je kunt bijvoorbeeld alleen mensen die je naar rechts geswiped hebt jou profiel laten tonen.
 • Je kunt je locatie zelf aanpassen, en dus tinderen in een andere stad of regio.
 • Geen advertenties.


Tinderen

Ik tinder, jij tindert, wij tinderen... De datingapp Tinder is zo bekend (en bericht) dat het gebruik van Tinder, het tinderen, tot werkwoord is uitgeroepen.

Er zijn tegenwoordig vele datingapps, maar bijna al deze datingapps hebben Tinder als voorbeeld genomen, werken als Tinder, maar hebben daar een eigen tintje (een doelgroep, een niche) aan toegevoegd. Zo zijn er speciale "Tinders" voor gays, speciale "Tinders" waar vrouwen de baas zijn en speciale "Tinders" voor sekscontacten (zie beste datingapps), maar qua gebruikers aantallen blijven deze datingapps ver achter bij het enige echte Tinder.Geschiedenis van Tinder

Tinderen kan al langer dan je waarschijnlijk denkt. De geschiedenis van Tinder gaat terug tot 2012. Drie ondernemers in Amerika, Jonathan Badeen, Justin Mateen en Sean Rad ontwikkelde een dating app die het vincen van een date makkelijker moest maken dan een daten vinden via een datingsite.

Hun Tinder dating app was heel makkelijk en intuïtief in het gebruik. Het naar links en rechts swipen door profielen van potientiele dates was hun uitvinding. Dit swipen in Tinder zorgde er voor dat profielen supersnel goedgekeurd of afgekeurd konden worden.

Aanvankelijk werkte Tinder alleen op de iPhone. De eerste Tinder versie kwam september 2012 in de Apple App Store. Onder de iPhone gebruikers, met name studenten en jongeren, werd het tinderen in korte tijd razend populair.

Ook de oudere doelgroep ontdekte het tinderen, er kwam een Tinder voor Android, en Tinder werd een grote concurrent van de bekende dating sites. In 2014 was de Tinder dating app al een miljard keer gedownload en waren er miljoenen mensen, jong en oud, over de hele wereld aan het tinderen. Dagelijks werdem er door Tinder 10 miljoen matches geregistreerd.

Sindsdien is de Tinder dating app uitgebreid met nieuwe functies zoals de Super Like in 2015 en het betaalde Tinder Plus abonnement in 2016 waarmee je onder andere je locatie kon aanpassen om in andere regio's te tinderen.

Hieronder meer informatie over Tinder en tinderen.


Zie ook:
Veel mannen en vrouwen doen aan tinderen. Zowel jong als oud. Maar hoe groot is de kans op succes op Tinder? En wat zoeken al deze tinderaars op Tinder?

Een reactie posten

4 Reacties

 1. Tinder is geen dating app maar een tijdverdrijf voor mensen met teveel vrije tijd, Ik heb op Tinder teveel praatjesmakers gesproken, maar concreet werd het nooit. Je kan dan beter wat geld investeren in een datingsite abonnement als je echt wilt daten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel aan Tinderen gedaan en met Tinder ook wel dates gehad, al waren het er niet veel en was het ook niet veel.
  Met dating via websites heb ik veel betere ervaringen. Dan heb ik het wel over ondeugend daten. De dames die daarop zitten zijn veel meer op seks uit en niet op alleen maar wat swipen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gebruik van Tinder om een echte date te vinden is kansloos. Daarvoor is het medium te populair en de gebruikers te mainstream. Ze zijn alleen nieuwsgierig en swipen op Tinder voor de lol, maar in daten hebben ze geen interesse.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn ervaring:
  - Drie jaar Tinder: 2 ongemakkelijke dates die niet verder kwamen dan een bakkie koffie.
  - Twee maanden Ondeugend Daten: Twee seksdates waarvan ik er één meer dan twee keer hebt ontmoet (en geneukt) met de afspraak dat we elkaar vaker gaan zien.

  Volgens mij scoort de datingsite dan echt wel beter dan Tinder ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.