Tips contact maken en onderhouden op een datingsite

Hoe maak je contact op een datingsite? Wat schrijf je bij internet dating in je eerste bericht? Hoe handel je na een positieve reactie op je eerste berichtje? Hier de tips!


internet dating


Je inschrijven voor een datingsite is één, maar daarna is het de bedoeling dat het tot een date komt. Hier geven we tips voor de fase tussen het inschrijven en je het aanmaken van een profiel en de daadwerkelijke eerste date.De tips en informatie hieronder heeft betrekking tot het leggen van een eerste contact op een datingsite en het ervoor zorgen dat dit contact ook tot een echte date leidt.

Tips voor wie wil beginnen met online dating, of voor wie online daten tot dusver niet zo succesvol was. Maar dat gaat nu veranderen!

Alle begin is moeilijk, dat geldt ook voor daten. De stap om met daten te beginnen is de eerste, maar wat dan?Schrijf je in voor meerdere datingssites

Het begint allemaal met jezelf inschrijven voor een goede datingsite.

Bij de meeste datingsites is de inschrijving gratis. Weliswaar kun je dan vaak nog niet alle functies gebruiken, maar je krijgt wel een goed beeld van de datingsite en het publiek wat zich daarop bevindt. 

Wed dus niet op één paard en schrijf je voor een flink aantal sites in. Maak in de dagen daarna de keuze welke datingsite of datingsites je echt wilt gaan gebruiken. 

Let daarbij op het niveau van de profielen (de gebruikers van de datingsite), het niveau van de reacties, de mogelijkheden van de site en natuurlijk het aanbod aan dames en heren die mogelijk geschikt zijn voor een date.
Schrijf je in voor de juiste datingsites

Zoals je in het overzicht boven kunt zien zijn er heel veel verschillende datingsites. Veel van deze contactsites richten zich echter op een bepaalde doelgroep. Veel datingsites kun je daarom bij voorbaat al schrappen.

Alleen een erotisch contact?

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een avontuurtje of naar een relatie die alleen op seks gericht is? Val de mensen op algemene datingsites als Relatieplanet en Lexa daar dan niet mee lastig. 

Kies voor een erotische datingsite. Daar vind je vrouwen en mannen die naar hetzelfde op zoek zijn als jij en dat schept duidelijkheid. 

Ben je op zoek naar een partner voor het leven? Dan kun je de erotische datingsites beter links laten liggen.


Andere doelgroep datingsites

Ook voor meer specifieke dates, of meer specifieke groepen gebruikers zijn er speciale datingsites. 

Denk daarbij bijvoorbeeld aan dating voor alleenstaande ouders, dating voor hoger opgeleiden, dating voor mensen met overgewicht, getrouwde vrouwen en mannen die buiten hun relatie willen daten of dating voor mannen en vrouwen boven de 50 jaar.

Tip: Als alleen je naam, leeftijd en woonplaats op de datingsite vermeld staan zal je nog geen reacties krijgen. Je hebt ook een leuk profiel (visitekaartje) nodig met een tekst en foto die vrouwen of mannen uitnodigt een bericht naar jou te sturen.Besteed veel aandacht aan je profiel

Bezoekers van een datingsite kunnen uit vele honderden of zelfs duizenden potentiële dates kiezen. Je moet er dus voor zorgen dat je er uitspringt. Jezelf verkopen!

Dat lijkt moeilijk, maar is het niet als je wat zorg  en tijd aan je dating site profiel besteedt. 99% van de datingsite gebruikers doet dat namelijk niet, dus deze concurrentie kun je makkelijk hebben. 99% van de gebruikers laat je met een goed profiel al achter je. Je hebt nog maar 1% te gaan!

Een leuk tekstje

Een goed ingevuld en verzorgd dating site profiel is van groot belang. Wie fantasieloos alleen zijn persoonlijke gegevens en hobbies invult valt niet echt op tussen al die concurrenten. 

Verzin dus een leuke pakkende tekst die tot reageren uitnodigt. Dan komen de berichten en reacties op jouw berichtjes vanzelf je in-box in.


Plaats een foto 

De allereerste selectie wordt meestal op het uiterlijk gemaakt, ook bij datingsites. Vooral bij een site als Relatieplanet of Lexa met duizenden actieve deelnemers hebben date-zoekenden zoveel keuze dat ze razendsnel langs profielen scrollen. 

Gebruik dus geen haastig met een webcam gemaakte foto van jezelf bij je profiel, maar gebruik een echt mooie foto. Maak hem desnoods speciaal voor deze gelegenheid. Hieronder vind je alle tips voor het plaatsen van één of meerdere foto's waarmee je echt het verschil maakt.


En dan ben je ingeschreven voor één of meer datingsites, en je hebt daar een profiel staan waarover je tevreden bent. Wat nu?
Tips eerste contact

Laten we eerst naar het het eerste contact met iemand kijken. Hoe komt dat eerste contact op een datingsite tot stand? Hoe kun je iemand naar je profiel lokken? 

En hoe kun je daarna die vrouw of man zo ver krijgen dat er een reactie verstuurd wordt? Hoe kun je iemand verleiden tot een antwoord op een berichtje van jouw kant? 

Allemaal vragen waarop je hieronder de antwoorden vindt.


Een aan zaken zijn dus extra belangrijk om een leuk eerste contact op een datingsite te realiseren. Je hebt een datingsite nodig die bij jou en je gewenste date past, je hebt op die datingsite een goed aantrekkelijk profiel met geschikte foto's nodig. 

Maar je moet er ook voor zorgen dat dat profiel gevonden wordt, en het profiel moet tot een reactie uitnodigen. Hierboven vind je alle tips om zo in contact te komen met een leuke vrouw of man.
Tips voor een eerste bericht

Hierboven hebben we het vooral over het profiel gehad. Het profiel is je visitekaartje op de datingsite, dus erg belangrijk. 

Maar natuurlijk moeten vrouwen of mannen dit profiel wel bekijken. Dat zal gebeuren via zoekopdrachten die deze vrouwen of mannen geven, en waarbij jij past. Maar je kunt ook zelf actief op zoek gaan.

Daarbij zal je leuke dames of heren tegenkomen waarmee je graag in contact zou willen komen. Dat gaat door het sturen van een berichtje, maar daarbij gaan de meeste mannen in de fout.

Ze sturen dan namelijk een berichtje in de trant van: "Hallo ik ben Kees, je lijkt me leuk, zullen we daten?". Een vrouw zou met zo'n berichtje nog weg kunnen komen (mannen ontvangen veel minder berichten dan vrouwen), maar de kans dat Kees een positieve reactie krijgt is minimaal. Je moet beter je best doen Kees!

Een bericht dat je via een datingsite verstuurd moet opvallen tussen de andere berichten die de ontvanger krijgt. 

Bovendien moet deze nieuwsgierigheid opwekken, en deze nieuwsgierigheid moet roepen om bevrediging in de vorm van een berichtje terug. Ook humor is daarbij een belangrijk hulpmiddel. Kijk hieronder voor tips.
 

Wees er snel bij

Hieronder hebben we nog wat specifieke tips voor als je het lastig vindt om contact te maken via een datingsite. 

Zo kun je bijvoorbeeld veel makkelijker contact krijgen met vrouwen die zich net voor de datingsite hebben afgesproken. 

Deze dames hebben net besloten te willen gaan daten en dat zorgt er voor dat ze veel meer open staan voor een date (en voor contact) dan vrouwen die al maanden of misschien zelfs al jaren ingeschreven staan. Bovendien hebben deze dames nog veel minder contact gelegd.
 


Reclame voor jezelf

Dating en jezelf "adverteren" op een datingsite is eigenlijk een vorm van marketing waarbij je jezelf aan de man / vrouw brengt. Dat betekent ook dat de meeste regels van succesvolle marketing op op dating van toepassing zijn. Versier een vrouw, lees een marketingboek.
 


Gebruik meer dan één datingsites

Wil het maar niet lukken met de dating? Of gaat het je niet snel genoeg? Je hoeft je natuurlijk niet tot één datingsite te beperken. Misschien zit je niet op de voor jou beste datingsite. Of misschien is het publiek op de datingsite die je gebruikt gewoon niet zo actief. 

Doordat je je voor veel datingsites gratis kunt inschrijven kun je heel makkelijk meerdere dating sites uitproberen. Met de sites waarop je dan wel succes hebt kun je dan verder gaan.
 

Hoe het niet moet

Tot nu toe hebben we tips genoemd om met succes actief te zijn op een dating site. Maar het is ook erg belangrijk (en nuttig) om te weten hoe het NIET moet. Deze tips vind je hieronder.
 

Veel van deze negatieve punten komen je vast wel bekend voor. Bij mannen en vrouwen waarmee je contact hebt op een datingsite, maar misschien herken je je ook wel bij jezelf. Verbeter jezelf (en je kansen op de datingsite) en maak deze fouten niet.
Meer tips en informatie contact datingsite

Hieronder vind je nog meer artikelen met handige tips die je kansen op een datingsite flink kunnen vergroten.
 Het vervolg: De eerste date

Volg je deze tips, dan zal de eerste date niet lang op zich laten wachten. En hoe je deze date succesvol kan laten verlopen, dat lees je hier onder.

Onderwerp:
Tips voor het leggen van contacten op een datingsite en het dusdanig goed onderhouden van deze contacten dat het tot een eerste date leidt.

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.