Tips contact maken en onderhouden op een datingsite

Hoe maak je contact op een datingsite? Wat schrijf je bij internet dating in je eerste bericht? Hoe handel je na een positieve reactie op je eerste berichtje? Hier geef ik tips!


internet dating


Je inschrijven voor een datingsite is één, maar daarna is het de bedoeling dat het tot een date komt. Hier geef ik tips voor de fase tussen het inschrijven en je het aanmaken van een profiel en de daadwerkelijke eerste date.Mijn tips en informatie hieronder hebben betrekking tot het leggen van een eerste contact op een datingsite en het ervoor zorgen dat dit contact ook tot een echte date leidt.

Tips voor wie wil beginnen met online dating, of voor wie online daten tot dusver niet zo succesvol was. Maar dat gaat nu veranderen!

Alle begin is moeilijk, dat geldt ook voor daten. De stap om met daten te beginnen is de eerste, maar wat dan?Schrijf je in voor meerdere datingssites

Het begint allemaal met jezelf inschrijven voor een goede datingsite.

Bij de meeste datingsites is de inschrijving gratis. Weliswaar kun je dan vaak nog niet alle functies gebruiken, maar je krijgt wel een goed beeld van de datingsite en het publiek wat zich daarop bevindt. 

Wed dus niet op één paard en schrijf je voor een flink aantal sites in. Maak in de dagen daarna de keuze welke datingsite of datingsites je echt wilt gaan gebruiken. 

Let daarbij op het niveau van de profielen (de gebruikers van de datingsite), het niveau van de reacties, de mogelijkheden van de site en natuurlijk het aanbod aan dames en heren die mogelijk geschikt zijn voor een date.
Schrijf je in voor de juiste datingsites

Zoals je in het overzicht boven kunt zien zijn er heel veel verschillende datingsites. Veel van deze contactsites richten zich echter op een bepaalde doelgroep. Veel datingsites kun je daarom bij voorbaat al schrappen.

Alleen een erotisch contact?

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een avontuurtje of naar een relatie die alleen op seks gericht is? Val de mensen op algemene datingsites als e-Matching en Lexa daar dan niet mee lastig. Maar kies voor een erotische datingsite. Daar vind je vrouwen en mannen die naar hetzelfde op zoek zijn als jij en dat schept duidelijkheid. 

Ben je op zoek naar een partner voor het leven? Dan kun je de erotische datingsites beter links laten liggen.


Andere doelgroep datingsites

Ook voor meer specifieke dates, of meer specifieke groepen gebruikers zijn er speciale datingsites. 

Denk daarbij bijvoorbeeld aan dating voor alleenstaande ouders, dating voor hoger opgeleiden, dating voor mensen met overgewicht, getrouwde vrouwen en mannen die buiten hun relatie willen daten of dating voor mannen en vrouwen boven de 50 jaar.

Tip: Als alleen je naam, leeftijd en woonplaats op de datingsite vermeld staan zal je nog geen reacties krijgen. Je hebt ook een leuk profiel (visitekaartje) nodig met een tekst en foto die vrouwen of mannen uitnodigt een bericht naar jou te sturen.Besteed veel aandacht aan je profiel

Bezoekers van een datingsite kunnen uit vele honderden of zelfs duizenden potentiële dates kiezen. Je moet er dus voor zorgen dat je er uitspringt. Jezelf verkopen!

Dat lijkt moeilijk, maar is het niet als je wat zorg  en tijd aan je dating site profiel besteedt. 99% van de datingsite gebruikers doet dat namelijk niet, dus deze concurrentie kun je makkelijk hebben. 99% van de gebruikers laat je met een goed profiel al achter je. Je hebt nog maar 1% te gaan!

Een leuk tekstje

Een goed ingevuld en verzorgd dating site profiel is van groot belang. Wie fantasieloos alleen zijn persoonlijke gegevens en hobby's invult valt niet echt op tussen al die concurrenten. 

Ik adviseer je daarom om een leuke pakkende tekst te schrijven die tot reageren uitnodigt. Dan komen de berichten en reacties op jouw berichtjes vanzelf je in-box in. In het artikel hier onder geef ik tips om een leuke tekst te schrijven waarop mensen gaan reageren.


Plaats een foto 

De allereerste selectie wordt meestal op het uiterlijk gemaakt, ook bij datingsites. Vooral bij een site als Parship of Lexa met duizenden actieve deelnemers hebben date-zoekenden zoveel keuze dat ze razendsnel langs profielen scrollen. 

Daarom raad ik je sterk af om een snel gemaakte selfie of een met de webcam gemaakte foto van jezelf bij je profiel te plaatsen. Kies daarvoor een echt mooie foto van jezelf. Maak hem desnoods speciaal voor deze gelegenheid. Hieronder vind je mijn tips voor het plaatsen van één of meerdere foto's waarmee je bij dating echt het verschil maakt.


En dan ben je ingeschreven voor één of meer datingsites, en je hebt daar een profiel staan waarover je tevreden bent. Wat nu?
Tips eerste contact

Laten we eerst naar het het eerste contact met iemand kijken. Hoe komt dat eerste contact op een datingsite tot stand? Hoe kun je iemand naar je profiel lokken? 

En hoe kun je daarna die vrouw of man zo ver krijgen dat er een reactie verstuurd wordt? Hoe kun je iemand verleiden tot een antwoord op een berichtje van jouw kant? 

Dat zijn heel veel vragen. Allemaal vragen waarop ik in onderstaande artikelen het antwoord geef.


Een aan zaken zijn dus extra belangrijk om een leuk eerste contact op een datingsite te realiseren. Je hebt een datingsite nodig die bij jou en je gewenste date past, je hebt op die datingsite een goed aantrekkelijk profiel met geschikte foto's nodig. 

Maar je moet er ook voor zorgen dat dat profiel gevonden wordt, en het profiel moet tot een reactie uitnodigen. Hierboven vind je al mijn tips om zo in contact te komen met een leuke vrouw of man.
Tips voor een eerste bericht

Hierboven heb ik het vooral over het profiel gehad. Het profiel is je visitekaartje op de datingsite, dus erg belangrijk. 

Maar natuurlijk moeten vrouwen of mannen dit profiel wel bekijken. Dat zal gebeuren via zoekopdrachten die deze vrouwen of mannen geven, en waarbij jij past. Maar je kunt ook zelf actief op zoek gaan.

Daarbij zal je leuke dames of heren tegenkomen waarmee je graag in contact zou willen komen. Dat gaat door het sturen van een berichtje, maar daarbij gaan de meeste mannen in de fout.

Ze sturen dan namelijk een berichtje in de trant van: "Hallo ik ben Kees, je lijkt me leuk, zullen we daten?". Een vrouw zou met zo'n berichtje nog weg kunnen komen (mannen ontvangen veel minder berichten dan vrouwen), maar de kans dat Kees een positieve reactie krijgt is minimaal. Je moet beter je best doen Kees!

Een bericht dat je via een datingsite verstuurd moet opvallen tussen de andere berichten die de ontvanger krijgt. 

Bovendien moet deze nieuwsgierigheid opwekken, en deze nieuwsgierigheid moet roepen om bevrediging in de vorm van een berichtje terug. Ook humor is daarbij een belangrijk hulpmiddel. Kijk hieronder voor de tips die ik heb geschreven over het schrijven van een berichtje waarop mensen echt gaan reageren.
 

Wees er snel bij

Hieronder heb ik nog wat specifieke tips voor als je het lastig vindt om contact te maken via een datingsite. 

Zo kun je bijvoorbeeld veel makkelijker contact krijgen met vrouwen die zich net voor de datingsite hebben afgesproken. 

Deze dames hebben net besloten te willen gaan daten en dat zorgt er voor dat ze veel meer open staan voor een date (en voor contact) dan vrouwen die al maanden of misschien zelfs al jaren ingeschreven staan. Bovendien hebben deze dames nog veel minder contact gelegd.
 


Reclame voor jezelf

Dating en jezelf "adverteren" op een datingsite is eigenlijk een vorm van marketing waarbij je jezelf aan de man / vrouw brengt. Dat betekent ook dat de meeste regels van succesvolle marketing op op dating van toepassing zijn. Versier een vrouw, lees een marketingboek.
 


Gebruik meer dan één datingsites

Wil het maar niet lukken met de dating? Of gaat het je niet snel genoeg? Je hoeft je natuurlijk niet tot één datingsite te beperken. Misschien zit je niet op de voor jou beste datingsite. Of misschien is het publiek op de datingsite die je gebruikt gewoon niet zo actief. 

Doordat je je voor veel datingsites gratis kunt inschrijven kun je heel makkelijk meerdere dating sites uitproberen. Met de sites waarop je dan wel succes hebt kun je dan verder gaan.
 Wees niet te gretig

Een fout die veel mannen op een datingsite of in een dating app maken is dat ze veel te gretig zijn om een date te scoren. Deze tip komt er kort samengevat op neer dat je niet al te gretig en uitgebreid op een profiel reageert. Een korte vraag of een leuke opmerking kan veel meer effect hebben.

Een subtiele vraag of antwoord heeft meer effect

Ik raad je aaneen datingsite te zien als een gezellige plek voor singles en niet als een plek waar je de relatie voor de rest van je leven moet vinden. Reageer kort op een tekst in een profiel, maak bijvoorbeeld een opmerking over een hobby of stel hier een vraag over.

De kans is groot dat de man of vrouw achter het profiel op je vraag of antwoord reageert en dan is er een contact tot stand gebracht. Je kunt op jouw beurt weer reageren op wat hij of zij in het antwoord schrijft en zo ben je voor je het weet aan een correspondentie bezig die tot veel moois kan leiden.

Die langere mail komt later wel

Het is dus helemaal niet nodig om een lange uitgebreide mail te sturen als je voor het eerst reageert. Met een kort berichtje kun je een contact tot stand brengen en die lange mail volgt dan later wel. Op een kort berichtje is het voor de ontvanger ook veel laagdrempeliger om te reageren. Je krijgt dus veel eerder antwoord op een berichtje die je via een datingsite stuurt.

Bovendien wekt een kort maar leuk berichtje interesse. Want wie is de man of vrouw achter die leuke of grappige opmerking, dat complimentje of die geïnteresseerde vraag?

Vraag niet meteen om een date

Het is vaak verstandig om eerste wat te babbelen of heen en weer te mailen voordat je een date voorstelt. Zorg eerst dat de vrouw nieuwsgierig naar je wordt. Hard to get spelen is niet nodig, maar als je even wacht met het vragen om eens af te spreken, kom je minder gretig over, en op een gegeven moment gaat de vrouw afvragen of je nog wel met een voorstel gaat komen. De kans op een afwijzend antwoord is daarmee een enorm stuk kleiner geworden.
Hoe het niet moet

Tot nu toe heb ik tips gegeven om met succes actief te zijn op een dating site. Maar het is ook erg belangrijk (en nuttig) om te weten hoe het NIET moet. Deze tips vind je hieronder.
 

Veel van deze negatieve punten komen je vast wel bekend voor. Bij mannen en vrouwen waarmee je contact hebt op een datingsite, maar misschien herken je je ook wel bij jezelf. Verbeter jezelf (en je kansen op de datingsite) en maak deze fouten niet.
Meer tips en informatie contact datingsite

Hieronder heb ik nog meer artikelen met handige tips die je kansen op een datingsite flink kunnen vergroten. Lees deze tips eens door als je moeite hebt om op een datingsite in contact te komen met geschikte personen voor een date.
 Het vervolg: De eerste date

Volg je deze tips, dan zal de eerste date niet lang op zich laten wachten. En hoe je deze date succesvol kan laten verlopen, dat lees je hier onder bij mijn tips voor een leuke en succesvolle eerste date.

Onderwerp:
Tips voor het leggen van contacten op een datingsite en het dusdanig goed onderhouden van deze contacten dat het tot een eerste date leidt.

Heb je zelf ook tips voor het maken van contact op een datingsite? Dan lezen de bezoekers van EerlijkDatingsite.nl en ik deze tips erg graag. Hieronder kun je al tips, ervaringen en ook je mening over dit onderwerp posten.

Een reactie posten

3 Reacties

 1. Bij datingsite reviews lees ik altijd dat mannen boos zijn omdat vrouwen niet op hun berichtjes reageren. Maar ik heb het idee dat de meeste mannen niet snappen dat dat komt omdat ze de dames op een helemaal verkeerde manier benaderen. Daarom hier wat tips van mij.
  - Een berichtje van 1 regel nodigt niet uit tot een reactie als een vrouw dagelijks meerdere berichten ontvangt.
  - Begin niet in je eerste bericht meteen over seks. En ook niet in de tweede of derde.
  - Stuur geen berichtje waarvan je meteen ziet dat het een standaard bericht is die je ook aan de rest van de datingsite stuurt.
  - En als je een ander bericht aanpast vergeet dan ook de aanhef niet aan te passen. Ik heet geen Astrid.
  - Die dickpick is geen goed idee.
  - En ook een foto waarop je in het half donker als een zoutzak voor je webcam zit trekt geen volle zalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is ook belangrijk dat je de juiste datingsite gebruikt. In ieder geval een goede datingsite voor het soort contact dat je zoekt, maar ook binnen op het oog vergelijkbare datingsites zitten veel verschillen. Als het op de ene contact site niet lukt kan het op een andere website wel lukken. Het is verstandig een paar datingsites uit te proberen voor je een abonnement neemt. Dat uitproberen kan vaak gratis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb nog een tip voor contact op een datingsite: Zoek alleen contact met de personen die je echt wilt daten. Dat houdt het overzichtelijk en je kan je aandacht richten op de juiste contacten. Het heeft weinig zin tijd te verspillen aan iemand die toch te ver weg woont of waarvan je het idee hebt dat die toch geen interesse in jou heeft. Gericht zoeken en contact zoeken heeft ook als voordeel dat je niet van het ene contact naar het andere contact gaat hoppen zonder echt te daten.

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.