Informatie dating en vreemdgaan (overspel)

Dating is niet alleen voorbehouden aan singles en swingers (. Er wordt in Nederland en België ook heel wat stiekem afgedate. Of met andere woorden, vreemd gegaan, overspel gepleegd, buiten de pot gepiest. Internet maakt dat met zijn datingsites en datingapps ook wel erg makkelijk.

Dating voor mannen en vrouwen met een relatie

Hier geven we informatie over dating voor mensen met een relatie. Of iemand internet gebruikt als hulpmiddel om vreemd te gaan / overspel te plegen is zijn of haar eigen keuze en verantwoordelijkheid. Daarover geven wij geen waardeoordeel.

Datingsites voor mensen met een relatie

Laten we eerst kijken wat er voor datingsites zijn die zich op mensen met een relatie richten. Op iedere (erotische) datingsite kun je als getrouwde vrouw of man op zoek gaan naar een spannende date of erotische relatie maar ook op die sites is niet iedereen gecharmeerd van getrouwde vrouwen en mannen die zonder medeweten van hun partner daten. 

Mede daarom kwamen een paar jaar terug de eerste datingsites voor mensen met een relatie. Dating sites die zich specifiek op die mannen en vrouwen richten. Inmiddels zijn er heel wat van de datingsites. Hieronder vind je de beste.

Wanneer is het vreemdgaan?

Een vraag die veel gesteld wordt is wanneer er sprake is van vreemdgaan of overspel. Dat is een grens die namelijk niet voor iedereen gelijk is. Is er bijvoorbeeld sprake van overspel zodra je jezelf zonder medeweten van je partner voor een datingsite inschrijft? Of moet er daarvoor echt meer gebeuren?

Is chatten op een datingsite en daarbij flirten bijvoorbeeld vreemdgaan of onschuldig tijdverdrijf? Veel getrouwde vrouwen en mannen die actief zijn op datingsites beperken zich daarbij tot het voeren van spannende gesprekken met anderen. De één zal dat als overspel zien, de ander niet. Deze lichte vormen van "vreemdgaan" worden ook wel microcheating genoemd.

Concreet vreemdgaan

Maar het blijft niet altijd bij spannende praatjes en flirten. Ook al was het aanvankelijk helemaal niet de bedoeling, vaak komt er een echt afspraakje uit. En dan kan men zich meestal niet meer verschuilen onder microcheating (of het moet bij een kopje koffie blijven).

Waar vind zo'n geheime ontmoeting dan plaats om meer te laten gebeuren dan koffie drinken alleen? Bekende afspreekplaatsen zijn parkeerplaats en natuurgebied (niet erg stijlvol) of een hotel (iets meer stijlvol). Maar er kan ook gekozen worden voor een wat meer stijlvolle locatie die je per uur huurt en die voorzien is van sfeerverhogende voorzieningen zoals een jacuzzi, luxe bed of sauna. Ook de parenclub wordt vaak voor overspelige dates gebruikt.

Ervaringen overspel via datingsites

Beste datingsites erotische dating


Informatie over specifieke datingsites voor overspel

Hierboven worden er al veelvuldig datingsites genoemd die vreemdgaan makkelijk maken. Hieronder hebben we meer getailleerde informatie over datingsites die zich helemaal op overspel richten.

Redenen voor vreemdgaan

Dit alles brengt ons op de vraag. Waarom gaan zoveel mensen vreemd? Of, wat misschien een betere vraag, waarom zijn zoveel mannen en vrouwen ingeschreven op een datingsite voor overspel?

Want actief bezig zijn op een datingsite voor gehuwde vrouwen en mannen wil niet zeggen dat je ook daadwerkelijk vreemd gaat. Tenminste, dat zou je kunnen zeggen. De definitie van overspel ligt namelijk bij lang niet alle mensen gelijk. Soms vinden mensen dat er al sprake is van overspel als iemand zich (zonder medeweten van de partner) inschrijft voor een datingsite voor sexdates. Bij andere mensen moet er heel wat meer gebeuren om van vreemdgaan te spreken dan alleen een inschrijving. Maar stiekem is het natuurlijk wel als je dat zonder medeweten van je partner doet.

Tip: Zoek je spanning buiten de deur? Misschien denkt je partner er ook wel zo over. Dan hoef je geen overspel te plegen maar ga je samen op het dating avontuur (swingen).


Veel mannen en vrouwen op datingsites voor overspel hebben helemaal geen concrete interesse in vreemdgaan. Soms ook gaat het om het genieten van aandacht, het flirten en zichzelf een aantrekkelijke vrouw of man voelen. Er wordt op dit soort datingsites dan ook heel wat afgechat zonder dat het tot concrete dates leidt. Maar lang niet iedereen vindt dat erg. De spanning is soms genoeg, en als er een partner in het spel is voor de meeste mannen en vrouwen genoeg.

Maar naast de behoefte aan aandacht, genegenheid en complimenten, zijn er natuurlijk ook nog ander redenen om vreemd te gaan. Bij veel stellen is "de koek op" zoals dat lekker neutraal genoemd wordt. Met betere woorden: Men leeft nog wel met elkaar maar meer als broer en zus, zonder wederzijdse opwinding of aantrekkingskracht. Eigenlijk hebben beide partners het wel gezien, maar de kinderen (vaak), de hypotheek (steeds vaker) en de opinie van de omgeving (veel te vaak) staan een scheiding in de weg. Een datingsite voor getrouwde personen is dan wel erg aanlokkelijk.

0 reacties:

© Dating 2019. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.