Vind en probeer jouw beste datingsite gratis

Wat is de beste datingsite voor jou? Hier alle goede datingsites en tips om uit dit aanbod aan gratis uit te proberen datingssites jouw beste dating site te vinden.

beste datingsite gratis

Op onze site vind je een groot aantal datingtips met betrekking tot het leggen van contacten op datingsites en het succesvol laten verlopen van de eerste date.

Maar hieronder kijk ik naar het allereerste begin. Ik heb hier namelijk tips voor het vinden van de voor jou beste beste datingsite. Ik kijk daarbij eerst naar de beste datingsites voor verschillende "soorten" mensen en vervolgens naar de al dan niet gratis mogelijkheden van elke datingsite.
Beste datingsites voor doelgroepen

Je kunt datingsites onderverdelen in datingsites voor serieuze relaties, contactsites voor vriendschap en online ontmoetingsplekken voor spannende afspraakjes, maar er zijn binnen al die datingsites ook verschillen in de groepen mensen waarop ze zich richten.

Veel grote datingsites richten zich op een algemeen publiek (voorbeelden zijn de datingsite MetJou of Lexa), maar er zijn ook datingsites die zich op een bepaalde groep mensen richt.

Er zijn bijvoorbeeld datingsites die helemaal gericht zijn op alleenstaande ouders. Maar ook contactsites voor hoger opgeleiden, voor mensen met overgewicht, voor christenen of voor mannen mannen en vrouwen boven de 50 jaar. En dit is nog maar een greep uit de verschillende doelgroepen waarop datingsites zich richten.

Hieronder geef ik veel informatie over al deze verschillende relatiesites en over diverse datingsites voor specifieke groepen. Het betreft zoals je van EerlijkeDatingsites.nl mag verwachten allemaal eerlijke en goede datingsites. Kijk hier onder voor de beste datingsite voor het soort date dat je zoekt.
 Beste datingsite voor het vinden van een relatie

De meeste datingsites zijn gericht op het vinden van de liefde, en daaruit voortkomend een eventuele relatie. De grootste, en meest bekende datingsites zijn op het vinden van een relatie gericht.

In tegenstelling tot de sites die ik verderop ga bespreken richten deze algemene relatiesites zich verder niet op een bepaalde doelgroep. Het zijn algemene datingsites gericht op het vinden van de liefde.
Beste datingsite voor seksdating

Een heel ander soort dating dan de op liefde en relatie gerichte dating (de relatiesites) is de seksdating. Voor deze vorm van daten zijn dan ook aparte datingsites. En ook hiervoor zijn heel veel contactsites. Zowel algemeen als voor mannen, vrouwen en koppels die een specifiek soort seksdate zoeken.

Alles over dit onderwerp vind je bij de onderstaande pagina met beste datingsites voor een seksdate.
 Beste datingsite voor alleenstaande ouders

Terug baar de sites voor het vinden van de liefde. Een goed voorbeeld van datingsites voor een bepaalde doelgroep zijn de sites die zich op alleenstaande ouders richten. Veel mannen en vrouwen van boven de 30 die actief zijn op een datingsite hebben al een (lange) relatie achter de rug. 

Vaak zijn er kinderen uit die relatie voortgekomen. De aanwezigheid van deze kinderen heeft een groot effect op dating en op eventuele partners, vooral als de kinderen bij de betreffende ouder inwonen.

Op goede specifieke relatiesites voor alleenstaande ouders zijn "kinderen geen bezwaar" en bovendien geven veel ouders met kinderen de voorkeur aan een nieuwe relatie met iemand die zelf ook kinderen heeft. 

Het zal je dan ook niet verwonderen dat er diverse datingsites voor ouders met kinderen zijn en dat een goede relatiesite voor alleenstaande ouders zich op een grote belangstelling mag verheugen.

Kijk hier voor mijn selectie van de beste datingsite voor een alleenstaande vader of alleenstaande moeder.
Beste datingsite voor mensen met overgewicht

Een ander mooi voorbeeld van een relatiesite voor doelgroepen vind ik de datingsites die zich richten op mannen en vrouwen met overgewicht. 

Veel mensen met een te zwaar gewicht zien dit (overigens onterecht) als een belemmering om zich op een algemene relatiesite in te schrijven. Ze schamen zich voor hun postuur, en bij iedere afwijzing neemt hun zelfvertrouwen af, ook al heeft hun volle postuur in vele gevallen helemaal niets met die afwijzing te maken.

Op een goede datingsite voor mensen met overgewicht kunnen ze echter helemaal zichzelf zijn. Een pondje meer is hier vanzelfsprekend geen enkel probleem en het gevoel van "onder elkaar zijn" doet de sfeer op zo'n datingsite voor dikke mensen veel goed. Hieronder geef ik meer informatie over de beste relatiesite voor dames en heren met overgewicht.
 Beste datingsite voor christenen

Ook voor christenen zijn er specifieke relatiesites. Christenen hanteren de normen en waarden van hun geloof binnen een relatie en stellen er vaak prijs op dat degene waarmee ze een relatie krijgen ook een christelijke levenswijze heeft. 

Op algemene datingsites is het vaak lastig om voor hem geschikte partners te vinden in het grote "aanbod" aan mogelijke dates. Bij een goede christelijke datingsite heb je dat probleem niet. Je mag aannemen dat iedereen daar de christelijke normen en waarden hanteert. 

Hieronder vind je mijn informatie over christelijke dating en de beste christelijke relatiesite.

 Beste datingsite voor 50 plus vrouwen en mannen

Ze worden ook wel datingsites voor ouderen of zelfs datingsites voor senioren genoemd, maar die termen doen wel een heel grijze doelgroep vermoeden. Dat is niet altijd terecht. Weliswaar kom je op datingsites voor ouderen ook zeventig plussers tegen maar hier vind je ook heel veel vijftigers en begin zestigers.

Mensen van boven de 50 staan anders in het leven dan mensen van in de 20 of 30. En ze zitten op een datingsite dan ook niet op die jonkies te wachten. Dat verklaart de vele verschillende relatiesites die zich op mannen en vrouwen van 50 plus richten. 

Deze goede datingsites voor wat oudere vrouwen en mannen kun je gratis uitproberen, hieronder geef ik meer informatie over de beste relatiesites die zich richten op de 50 plusser.
Beste relatiesite voor hoger opgeleiden

Ook voor hoger opgeleiden zijn er opvallend veel aparte relatiesites. Bij hoger opgeleide mannen en vrouwen (en dan vooral de vrouwen) bestaat er veel weerzin tegen onder hun niveau daten. 

Daarom zijn er veel datingsites die een opleidingsniveau van minimaal HBO eisen voor een inschrijving. Op deze manier kunnen vrouwen en mannen veel makkelijk een date met iemand van hun eigen niveau krijgen. 

Zo'n relatiesite voor hoger opgeleiden is in de meeste gevallen gericht op het vinden van een serieuze relatie. 

De goede dating sites voor hoger opgeleiden zijn gratis uit te proberen dus je kunt altijd een kijkje nemen of het niveau van de site en de deelnemers je bevalt. Hieronder heb ik de beste relatiesites voor HBO, VWO en WO opgeleiden voor je verzameld.
Beste datingsite voor vriendschap

Maar misschien zoek je helemaal geen partner, en zoek je ook geen sekscontact, maar zoek je gewoon een leuke vriendschap met een leuke man of leuke vrouw, waarmee je leuke dingen kunt doen, en waarmee je een vriendschapsband kunt opbouwen. 

Of misschien zou je wel een hele (nieuwe) vriendenkring willen opbouwen, bijvoorbeeld na een verhuizing of echtscheiding. Ook hiervoor bestaan goede datingsites! Hieronder mijn overzicht van de beste datingsites voor vriendschap:
Informatie datingsites

Tot zover de doelgroepen van bepaalde datingsites. Laten we verder kijken naar wat goede datingsites in hun algemeenheid te bieden hebben. Wat de beste datingsites zijn, of het nodig is voor een datingsite te betalen en hoe je misleidende datingsites herkent.


Wat maakt een datingsite de beste datingsite?

Wat de beste datingsite is, dat is lastig te zeggen. Zoals je hierboven kunt zien zijn er goede datingsites voor specifieke doelgroepen via welke je heel gericht kunt daten. Ook zijn er grote algemene datingsites, met honderdduizenden mensen dus enorm veel keuze.

De beste datingsite vinden is dan ook een persoonlijke keuze. Het hangt erg af van wat je zoekt en hoe groot de vijver mag zijn om uit te vissen. De één heeft het liefst een enorm aanbod om uit te kiezen, de andere krijgt liever alleen een paar heel gerichte matches voorgeschoteld.

Om je te helpen heb ik hier wel wat handige hulpmiddelen geplaatst, zoals een tour langs de beste datingsites, een hulp om datingsites te vergelijken en reviews van toonaangevende dating sites in Nederland.
 Betalen voor een datingsite? of niet?

Het principe van veel goede datingsites is dat je ze gratis kunt uitproberen. Dat is de standaard. Na een gratis inschrijving kun je een profiel aanmaken en door de profielen van de andere deelnemers bladeren. 

Wat je verder nog kunt bij dit gratis abonnement hangt heel sterk af van de betreffende datingsite. Soms stoppen de mogelijkheden bij zoeken en een beperkte inzage in de profielen, maar soms ook kent een datingsite grote gratis mogelijkheden.

Alle informatie over dit onderwerp, met voorbeelden van beide soorten datingsites vind je hieronder.

LAT relatie zoeken

Niet iedereen die een relatie zoekt doet dit met als doel samen te gaan wonen. Veel mannen en vrouwen die een leuke (nieuwe) vriend of vriendin zoeken willen  wel graag een relatie, maar zitten er niet op te wachten om samen te gaan wonen. 

De redenen daarvoor kunnen heel divers zijn. Misschien ben je te veel gehecht geraakt aan je vrijheid, wil je je kinderen niet opzadelen met jouw nieuwe partner of wil je niet verhuizen.  Op een goede datingsite is dat geen probleem.

De beste relatiesites bieden namelijk ook de mogelijkheid om makkelijk een LAT-relatie te zoeken en te vinden. Je kan dan op de datingsite aangeven dat je een LAT relatie zoekt.
 

Oneerlijke datingsites

Deze website heet EerlijkeDatingsites.nl. Ik heb het dan tot nu toe ook alleen maar over de beste datingsites gehad. Maar er zijn helaas ook datingsites die verre van goed en verre van eerlijk zijn. Soms zijn ze zelfs misleidend!

Een oneerlijke datingsites maakt vaak gebruik van valse profielen om hun gebruikers geld uit de zak te kloppen. Hoe je zo'n fake datingsites  kan herkennen vind je hieronder. In dit artikel geef ik voorbeelden van misleidende tactieken die oneerlijke datingsites hanteren.
 
Belgische datingsite

Er zijn veel Nederlandse datingsites en ik beperk me daarom over het algemeen tot datingsites die op Nederland gericht zijn. De meeste Nederlanders zoeken immers een date in Nederland. 

Maar België wil ik ook niet vergeten. Evenals Nederland heeft België (en meer specifiek Vlaanderen) heel goede en eerlijke datingsites. 

Zoek je een datingsite in België? Daarvoor heb ik een apart overzicht gemaakt. Hieronder vind je de beste Belgische relatiesites en andere datingsites voor België in het algemeen en Vlaanderen in het bijzonder. Kijk hier onder voor je beste datingsite in België.
 Datingsite gratis uitproberen

Bij nagenoeg alle goede datingsites is de inschrijving voor de datingsite gratis. Je kunt met je gratis abonnement een profiel aanmaken, foto's plaatsen en gevonden worden. Ook kun je zelf rondkijken of er leuke vrouwen of mannen op de dating site aanwezig zijn. Daarna zijn er echter veel verschillen tussen de datingsites.

De op deze site genoemde eerlijke datingsites kun je allemaal gratis uitproberen. Gratis testen van een datingsite is erg belangrijk. De gratis toegang tot de site je een goed beeld van de vrouwen, mannen en stellen die je via de betreffende datingsite kunt daten. Bevalt het publiek je op een datingsite niet? Dan probeer je gewoon een andere site. Er zijn genoeg dating sites die gratis accounts aanbieden!

Tussen de verschillende datingsites kunnen namelijk behoorlijke verschillen bezitten voor wat betreft het publiek dat de site gebruikt. Bij de ene dating site kan de gemiddelde gebruiker ouder of lager geschoold zijn dan bij de andere, en de mannen en vrouwen op de ene dating site zijn meer seksgericht dan op de andere dating site. Het gratis uitproberen van de verschillende datingsites is een perfecte manier om dat te achterhalen.

Naast de algemene datingsites, die zich op een zo'n breed mogelijk datend publiek richten, zijn er heel veel datingsites die een bepaalde doelgroep op het oog hebben. Ook kan een datingsite in de loop der tijd een bepaald soort publiek verzameld hebben.

Op de ene datingsite vind je vooral 40 plussers, terwijl je op een andere datingsite vooral een jong publiek aantreft. Weer andere sites richten zich helemaal op hoger opgeleiden, en er zijn datingsites waar het vooral om seks draait.

Om te zien wat voor publiek een datingsite trekt, hoe de sfeer er is en wat de technische mogelijkheden zijn kun je gelukkig meestal vaak uitproberen met een gratis account.Meer datingsite informatie

Zoals je hierboven kunt zien zijn er heel veel datingsites voor heel veel groepen mensen. 

Je hebt datingsites die mensen op een wetenschappelijke manier matchen om tot perfect relatiemateriaal te komen, maar ook datingsites die op sexcontacten gericht zijn en datingsites die ondeugende stellen met elkaar in contact brengen. 

Er zijn speciale datingsites voor christelijke mensen, voor mensen met overgewicht, hoger opgeleiden en alleen staande ouders.

Hierboven wijs ik je de weg naar de voor jou beste datingsite en geef ik je algemene informatie over goede datingsites in Nederland en België.


Zie ook

Een reactie posten

0 Reacties