Tips voor de eerste date

Hier vind je goede tips voor als je een eerste date hebt. Met zowel blind date tips als andere first date tips.

Tips eerste date

Op deze site kun je veel dating tips vinden. Hier heb ik alle tips met betrekking tot de eerste date op een rijtje gezet. Zoals je hieronder kunt zien gaat dat om een heel grote verzameling tips met alles dat rond de first date speelt.


Eerste date tips voor mannen en vrouwen

De eerste date is dan ook spannende ontmoeting. Vooral als het een blind date betreft waarbij je de ander nog nooit eerder gezien hebt kan de ontmoeting erg spannend zijn. Neem de onderstaande tips ter harte en maak je eerste date tot een succes.

Maar eerst de belangrijkste tip van allemaal: Zie vooral die first date als een leuk uitje, want als je het naar je zin hebt gaat alles veel makkelijker.
 Gespreksonderwerpen blind date

De angst die veel mensen voor een eerste date hebben is de angst dat ze moeite hebben om samen een gesprek kunnen voeren. De angst voor ongemakkelijke stiltes is de grootste vrees voor velen die op date willen.

Je kent die situatie waarschijnlijk wel van datingsprogramma's op televisie, een stelletje dat geforceerd en in stilte tegenover elkaar zit. Toch is dat helemaal niet nodig. Hieronder draag ik wat gespreksonderwerpen voor de eerste date aan.
 

Maar weet je, je hoeft een eerste date niet altijd plaats te laten vinden op een terras of in een restaurant. En ook niet op een andere plaats waarop min of meer gesproken moet worden. Als je niet samen aan een tafeltje zit, maar ergens mee bezig bent, voelt een stilte veel minder pijnlijk aan. Daarover ga ik in het volgende hoofdstuk verder in.Actieve eerste date

Maak er een actieve date van. Als je ergens mee bezig bent, of ergens naar aan het kijken bent, is het helemaal niet erg is als er even niet gesproken wordt. Een actieve date is een aanrader als je tegen gespreksonderwerpen bij de eerste date opziet.

En actief bezig zijn betekent niet dat je je beide in het zweet moet werken of sporten, Je kunt bijvoorbeeld ook een dierentuin bezoeken. De gespreksonderwerpen staan dan letterlijk achter het hek. En als je eenmaal aan het babbelen bent over dieren komen de andere gesprekken ook vanzelf. 

Zijn jullie beide in kunst geïnteresseerd? Bezoek dan tijdens de eerste date een museum. Tijdens het beoordelen en bespreken van de kunstwerken zullen jullie elkaar beter leren kennen. En zo zijn er nog vee meer min of meer actieve bezigheden die leuk zijn bij een eerste date. En zoals ik al zei, als je beide leuk bezig bent heb je ook een leuke date.
 Een goede indruk

Het is bekend: de eerste indruk is de belangrijkste. Als er eenmaal een indruk in gevestigd, is deze lastig weer te veranderen. Dat schrijf ik niet om je nerveus te maken, maar dat schrijf ik omdat ik je er bij wil helpen om ervoor te zorgen dat die eerste indruk wel goed is.

Om voor een goede eerste indruk te zorgen heb ik hieronder een aantal artikelen met tips voor bij de eerste date. 
Een slechte eerste date!

Natuurlijk ga ik er van uit dat die eerste date een groot succes wordt en zal leiden tot nog veel meer leuke dates. En misschien wel tot meer dan een date alleen. 

Maar je date kan ook wel eens tegenvallen. Verschrikkelijk tegenvallen zelfs. Want jij hebt je dan misschien goed voorbereid, misschien heeft je date bovenstaande tips niet gelezen. Het kan dan zelfs zo zijn dat de date zo tegenvalt dat je het het liefst op een lopen zou willen zetten. 

Maar dat treft, ook voor een slechte date heb ik een aantal tips voor je.
 
 
Het voordeel van een slechte date... je hebt daarna wel wat te lachen. Niet meteen misschien, maar over een paar maanden waarschijnlijk wel. Dan lach je om die mislukte date. Prutsende daters zijn achteraf gezien best vermakelijk.
Lichaamstaal en dating

Terug naar hoe het wel moet. Het kunnen "lezen¨ van lichaamstaal is heel nuttig bij een eerste date. Zo kun je zien of je date interesse in je hebt. Ook al speelt zij of hij misschien hard to get of laat weinig merken, de lichaamstaal kan hem of haar verraden. 

Omgekeerd kun je zelf lichaamstaal inzetten om de date gunstig te laten verlopen. Zelfs als je date geen lichaamstaal herkent kan jouw lichaamstaal hem of haar tijdens de eerste date de juiste kant op sturen. Hieronder vertel ik daar meer over.
 Hoe te gedragen op een 1ste date?

Een ander onderwerp waarover ik veel vragen krijg, is over wat je wel en niet kunt maken op een eerste date. Is het bijvoorbeeld verstandig om te flirten tijdens de eerste date, of maak je dan een foute indruk? Moet je als man de rekening betalen als je met een moderne zelfstandige vrouw op stap bent? Of ben je dan een ouderwets mannetje?

En is het verstandig om een vrouw bij een blind date een beetje te plagen? Moet je haar veel complimentjes maken, of kom je dan over als een slijmbal?

En hoe beëindig je de date? Met een hand? Met een kus? Of misschien wel in de slaapkamer? Kortom, hoeveel vragen kan een mens zich tijdens een date wel niet stellen!

Bij al dat soort vragen is het belangrijk met wie je aan het date bent, hoe de stemming tijdens de date is en wat voor soort date het betreft. Er zijn dus veel verschillende situaties, die om verschillende benaderingen vragen. Maar ik kan je wel wat tips voor bij verschillende situaties tijdens de eerste date. Deze datingtips vind je hieronder.
Een veilige blind date

Veel eerste dates zijn tegenwoordig een blind date met iemand die je van internet kent. Onder een blind date versta ik een eerste date met iemand die je nog nooit eerder hebt gezien. Daarmee is een blind date nog een stuk spannender dan een eerste date met iemand die je al kent van bijvoorbeeld school, je werk of uit de sportschool. 

Dat spannende kan extra leuk zijn, maar bij een date met een vreemde is het niet onverstandig om wat voorzichtiger te zijn dan bij een date met iemand die je al vaag kent. Over het veilig maar toch leuk laten verlopen van een blind date vind je hier tips:
 Voorafgaand aan de eerste date

Laten we even terug gaan naar de fase voor de uiteindelijke date. Wanneer besluit je een leuk online contact in een echte date om te zetten? Ga je eerst telefoneren of spreek je meteen ergens af voor een blind date om face to face te kunnen praten. 

En dan is er nog de meest verleidelijke voorbereiding op een blind date, het natrekken van je date op internet. Want met wie spreek je eigenlijk af? Er zijn maar weinig personen die weerstand kunnen bieden aan de mogelijkheid om een blind date toch even online na te trekken zodat de dat wat minder blind is.
Na de eerste date

Hierboven gaf ik je tips voor voor en tijdens de eerste date (en er volgen zo nog meer datingtips), maar ook voor de periode na de eerste date heb ik wat tips. Want hoe "verwerk" je een goed verlopen eerste date. Wat zijn de beste stappen voor een goed vervolg op een eerste date?  Deze tips vind je hier onder.
Seks op de eerste date?

Terug na de eerste date. Hierboven noemde ik het onderwerp al kort: Seks op de eerste date. Bij een date die je ingaat met als doel een levenspartner te vinden moet je misschien wel even achter de oren krabben voor je al tijdens de eerste date op seks aanstuurt. maar lang niet iedereen gaat om date met een vaste partnerrelatie als doel. 

Soms ook wil men vooral een leuk uitje. En soms ook is het komen tot seks zelfs het doel van de eerste date. Een daar is niets mis mee, vooral niet als beide partijen er zo in staan. Dat is bijvoorbeeld het geval bij een seksdate. Of als het meteen bijzonder goed klikt bij een date.

Meer over het onderwerp seks op de eerste date lees je hier onder.
Nog wat tips voor de eerste date

Tot slot heb nog wat tips om die eerste date of blind date tot een succes te maken.

Laat de ander praten

Veel vrouwen en mannen hebben de neiging om tijdens een date zelf veel te praten. Dan kan uit nervositeit zijn of omdat ze gewoon veel te vertellen hebben.

Toch is het verstandig om bij een eerste date vooral de ander te laten praten. Zo leer je die persoon beter kennen en bovendien wordt het erg gewaardeerd als je interesse toont.

Er zijn tal van redenen om veel te praten als je voor het eerst met iemand aan een tafeltje zit. Je hebt veel te vertellen, je wil graag dat de ander jou leert kennen en misschien ben je wel gewoon nerveus met als gevolg dat je gaat ratelen. 

Ook kan het zijn dat je date zelf weinig zegt zodat je het gesprek op gang moet houden. Zelf veel vertellen is dan de oplossing.

Toch is het niet verstandig gedurende de hele date aan het woord te zijn. Om dan na de date te beseffen dat je nauwelijks nog iets van de ander weet, terwijl die ander van jouw hele levensloop en levensvisie op de hoogte is.

Bovendien heeft je date waarschijnlijk het idee gekregen dat je alleen met jezelf bezig bent, en dat zijn of haar leven jou niet interesseert. Je hebt immers alleen over je zelf gesproken.

Gebruik de eerste date vooral om de ander te laten praten. Stel vragen en wees geïnteresseerd  Luister naar het verhaal van de ander en stel de vervolgvragen die in je opkomen. Zo leer je je date kennen en deze zal het ook waarderen als er interesse in hem of haar wordt getoond.

Natuurlijk vertel je tussendoor ook wat over jezelf, want deze tip geldt ook voor de andere partij.Informatie eerste date

Tegenwoordig zitten bijna alle singles op datingsites. In de hoop een leuke partner te vinden of een leuk persoon voor een avondje uit. Of misschien wel voor een spannende scharrel. Hoe dan ook, doordat zo veel contacten via datingsites en datingapps tot stand komen zijn vinden er ook heel veel blind dates plaatst, first dates waarbij de beide personen elkaar nooit eerder gezien hebben, en vaak niet eens goed weten hoe de ander er uit ziet.

Dat maakt zo'n eerste date natuurlijk een stuk spannender. Je weet eigenlijk niet eens of je de ander wel echt leuk vindt, en hoe val jij eigenlijk in de smaak?

We noemden het al. Ga de date in als een leuk uitje. Mislukt de date, wat natuurlijk altijd kan, dan is er nog geen man / vrouw / genderneutrale overboord. Denk maar zo, op iedere beetje datingsite staan duizenden profielen van nieuwe kansen.

Maar natuurlijk wil je wel een beetje goed voor de dag komen. Vandaar zijn veel van de bovenstaande tips gericht op kleding, houding en andere uiterlijkheden. Maar ook op de manier waarop je je zou kunnen gedragen. Het woord "moeten" gebruiken we daarbij niet, want ieder gedraagt zich zoals hij of zij is, en je anders voordoen dan je bent is nooit goed.

Toch is het handig te weten welke gespreksonderwerpen je kan aansnijden om wat meer over je date te weten te komen. En wat de gespreksonderwerpen zijn die je juist beter uit de weg kan gaan. Informatie hierover vind je dat ook bij de bovenstaande tips.

Verder is het fijn als je de reacties van je date een beetje kunt peilen. Natuurlijk moet je je daar niet op gaan zitten fixeren, maar het is toch fijn als de lichaamshouding van je date belangstelling uitstraalt. Ook hierover dus informatie bij bovenstaande tips voor de eerste date.

Verder heeft een heel groot deel van de bovenstaande tips betrekking op de plaats en bezigheden van de eerste date. Want niet iedereen vindt een first date waarbij er alleen gepraat kan (moet) worden een aanlokkelijk idee. Dan kun je beter iets leuks ondernemen met je date. Iets waarbij de gespreksstof zich vanzelf aandient.


Kijk bij de tips hierboven voor heel veel tips voor een leuke en aangename eerste date. Of post hier onder je eigen tips en / of ervaringen met een eerste date.


Onderwerp:
Tips voor de eerste date (tips blind date of andere first date) voor een man of vrouw. Met o.a. tips, over gespreksonderwerpen, actieve dating, seks op de eerste date en wat te doen voor en na de date.


Een reactie posten

2 Reacties

  1. Er is 1 moeder van alle tips voor een eerste date. Als je een eerste date ingaat zie dat dan als een leuk uitje niet als een afspraak die de rest van je leven bepaald. Hoe meer ontspannen je de eerste date ingaat des te leuker zal de date zijn en des te leuker zal je overkomen.

    En mocht die eerste date dan toch op niets uitdraaien? Jammer dan, dan was dat kennelijk geen match, maar dan heb je wel een leuke ervaring opgedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als het een blind dat is, dus met een onbekende, hou de eerste date dan altijd kort. Ik heb ook wel eens meegemaakt dat ik dan urenlang aan iemand vast zat omdat ik te netjes ben om de date tussentijds af te kappen terwijl ik die ander helemaal niet zag zitten. Je kan dan beter kort ergens wat gaan drinken , bijvoorbeeld tussen werk en avondeten, en dat ook van tevoren zeggen.

    Mocht het toch heel gezellig zijn en van beide kanten klikken dan is een tweede date snel gemaakt. En die kan dan wat langer duren.

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.