Tips voor de eerste date

Goede tips voor als je een eerste date hebt. Zowel blind date tips als andere first date tips.

Tips eerste date

Hier hebben we alle tips met betrekking tot de eerste date op een rijtje gezet. Zoals je hieronder kunt zien is dat een heel grote verzameling tips. 


Eerste date tips voor mannen en vrouwen

De first date is dan ook spannende ontmoeting, vooral als het een blind date betreft waarbij je de ander nog nooit eerder gezien hebt. Neem de onderstaande tips ter harte en maak je eerste date tot een succes.

Maar zie vooral die eerste date als een leuk uitje, want als je het naar je zin hebt gaat alles veel makkelijker.
 Gespreksonderwerpen blind date

De angst die veel mensen voor een eerste date hebben is de angst dat ze geen gesprek kunnen voeren. Je kent het waarschijnlijk wel van datingsprogramma's op televisie, een stelletje dan geforceerd en in stilte tegenover elkaar zit. Toch is dat helemaal niet nodig. Hieronder dragen we wat gespreksonderwerpen voor de eerste date aan.

Maar je hoeft een eerste date niet altijd plaats te laten vinden op een terras of in een restaurant, of op een andere plaats waarop min of meer gesproken moet worden. 
 

Actieve eerste date

Maak er een actieve date van, waarbij het helemaal niet erg is als er even niet gesproken wordt. Een actieve date is een aanrader als je tegen gespreksonderwerpen bij de eerste date opziet.

Je kunt bijvoorbeeld ook een dierentuin bezoeken. De gespreksonderwerpen staan dan letterlijk achter het hek. En als je eenmaal aan het babbelen bent over dieren komen de andere gesprekken ook vanzelf. 

Zijn jullie beide in kunst geïnteresseerd? Bezoek dan tijdens de eerste date een museum. Tijdens het beoordelen en bespreken van de kunstwerken zullen jullie elkaar beter leren kennen.
 Een goede indruk

Het is bekend: de eerste indruk is de belangrijkste. Als er eenmaal een indruk in gevestigd, is deze lastig weer te veranderen. Dat schrijven we niet om je nerveus te maken, maar dat schrijven we omdat we je willen helpen met het ervoor zorgen dat die eerste indruk wel helemaal goed is.

Daarvoor hebben we hieronder een reeks artikelen met tips voor een goede indruk tijdens de eerste date.
Een slechte eerste date!

Natuurlijk gaan we er van uit dat die eerste date een groot succes wordt en zal leiden tot nog veel meer leuke dates en misschien wel meer dan daten alleen. 

Maar je date kan ook wel eens tegenvallen. Verschrikkelijk tegenvallen zelfs. Misschien wel zo tegenvallen dat je het het liefst op een lopen zou willen zetten. Maar dat treft, ook voor een slechte date hebben we tips.
 
 
Het voordeel van een slechte date... je hebt daarna wel wat te lachen. Niet meteen, maar over een paar maanden waarschijnlijke wel. Prutsende daters zijn achteraf gezien best vermakelijk.
Lichaamstaal en dating

Het kunnen "lezen¨ van lichaamstaal is heel nuttig bij een eerste date. Zo kun je zien of je date interesse in je hebt. Ook al speelt zij of hij misschien hard to get of laat weinig merken. 

Omgekeerd kun je zelf lichaamstaal inzetten om de date gunstig te laten verlopen. Zelfs als je date geen lichaamstaal herkent kan de lichaamstaal hem of haar de juiste kant op sturen.
 Hoe te gedragen op een 1ste date?

Een ander onderwerp waarover we veel vragen krijgen is over wat je wel en niet kunt maken op een eerste date. Is flirten verstandig of maak je dan een foute indruk? Moet je als man de rekening betalen als je met een moderne zelfstandige vrouw op stap bent? 

Is het verstandig op een beetje te plagen? Moet je veel complimentjes maken, of kom je dan over als een slijmbal?

En hoe beëindig je de date? Met een hand? Met een kus? Of misschien wel in de slaapkamer? Bij al dat soort vragen is het belangrijk met wie je date, hoe de stemming is en wat voor soort date het betreft. Maar we kunnen je wel wat tips geven. Deze datingtips vind je hieronder.
Een veilige blind date

Een blind date is een eerste date die je hebt met iemand die je nog nooit eerder gezien hebt. Daarmee is een blind date nog een stuk spannender dan een eerste date met iemand die je al kent van bijvoorbeeld school, je werk of uit de sportschool. 

Dat spannende kan extra leuk zijn, maar bij een date met een vreemde is het niet onverstandig om wat voorzichtiger te zijn.
 Voorafgaand aan de date

Laten we even terug gaan naar de fase voor de uiteindelijke date. Wanneer besluit je een leuk online contact in een echte date om te zetten? Ga je eerst telefoneren of spreek je meteen ergens af om face to face te kunnen praten. 

En dan is er nog de meest verleidelijke voorbereiding op een blind date, het natrekken van je date op internet. Want met wie spreek je eigenlijk af?
Na de eerste date

Ook voor de periode na de eerste date hebben we tips. Want hoe "verwerk" je een goed verlopen eerste date. Wat is het vervolg?
Seks op de eerste date?

Hierboven noemde we het al kort, seks op de eerste date. Bij een date die je ingaat met als doel een levenspartner te vinden moet je misschien wel even achter de oren krabben voor je op seks aanstuurt, maar lang niet iedereen meer met een vaste partnerrelatie als doen. 

Soms ook is het komen tot seks zelfs het doel van de date van beide partijen.
Nog wat tips voor de eerste date

Tot slot nog wat tips om die eerste date of blind date tot een succes te maken.

Laat de ander praten

Veel vrouwen en mannen hebben de neiging om tijdens een date zelf veel te praten. Dan kan uit nervositeit zijn of omdat ze gewoon veel te vertellen hebben.

Toch is het verstandig om bij een eerste date vooral de ander te laten praten. Zo leer je die persoon beter kennen en bovendien wordt het erg gewaardeerd als je interesse toont.

Er zijn tal van redenen om veel te praten als je voor het eerst met iemand aan een tafeltje zit. Je hebt veel te vertellen, je wil graag dat de ander jou leert kennen en misschien ben je wel gewoon nerveus met als gevolg dat je gaat ratelen. 

Ook kan het zijn dat je date zelf weinig zegt zodat je het gesprek op gang moet houden. Zelf veel vertellen is dan de oplossing.

Toch is het niet verstandig gedurende de hele date aan het woord te zijn. Om dan na de date te beseffen dat je nauwelijks nog iets van de ander weet, terwijl die ander van jouw hele levensloop en levensvisie op de hoogte is.

Bovendien heeft je date waarschijnlijk het idee gekregen dat je alleen met jezelf bezig bent, en dat zijn of haar leven jou niet interesseert. Je hebt immers alleen over je zelf gesproken.

Gebruik de eerste date vooral om de ander te laten praten. Stel vragen en wees geïnteresseerd  Luister naar het verhaal van de ander en stel de vervolgvragen die in je opkomen. Zo leer je je date kennen en deze zal het ook waarderen als er interesse in hem of haar wordt getoond.

Natuurlijk vertel je tussendoor ook wat over jezelf, want deze tip geldt ook voor de andere partij.


Meer artikelen met tips eerste dateInformatie eerste date

Tegenwoordig zitten bijna alle singles op datingsites. In de hoop een leuke partner te vinden of een leuk persoon voor een avondje uit. Of misschien wel voor een spannende scharrel. Hoe dan ook, doordat zo veel contacten via datingsites en datingapps tot stand komen zijn vinden er ook heel veel blind dates plaatst, first dates waarbij de beide personen elkaar nooit eerder gezien hebben, en vaak niet eens goed weten hoe de ander er uit ziet.

Dat maakt zo'n eerste date natuurlijk een stuk spannender. Je weet eigenlijk niet eens of je de ander wel echt leuk vindt, en hoe val jij eigenlijk in de smaak?

We noemden het al. Ga de date in als een leuk uitje. Mislukt de date, wat natuurlijk altijd kan, dan is er nog geen man / vrouw / genderneutrale overboord. Denk maar zo, op iedere beetje datingsite staan duizenden profielen van nieuwe kansen.

Maar natuurlijk wil je wel een beetje goed voor de dag komen. Vandaar zijn veel van de bovenstaande tips gericht op kleding, houding en andere uiterlijkheden. Maar ook op de manier waarop je je zou kunnen gedragen. Het woord "moeten" gebruiken we daarbij niet, want ieder gedraagt zich zoals hij of zij is, en je anders voordoen dan je bent is nooit goed.

Toch is het handig te weten welke gespreksonderwerpen je kan aansnijden om wat meer over je date te weten te komen. En wat de gespreksonderwerpen zijn die je juist beter uit de weg kan gaan. Informatie hierover vind je dat ook bij de bovenstaande tips.

Verder is het fijn als je de reacties van je date een beetje kunt peilen. Natuurlijk moet je je daar niet op gaan zitten fixeren, maar het is toch fijn als de lichaamshouding van je date belangstelling uitstraalt. Ook hierover dus informatie bij bovenstaande tips voor de eerste date.

Verder heeft een heel groot deel van de bovenstaande tips betrekking op de plaats en bezigheden van de eerste date. Want niet iedereen vindt een first date waarbij er alleen gepraat kan (moet) worden een aanlokkelijk idee. Dan kun je beter iets leuks ondernemen met je date. Iets waarbij de gespreksstof zich vanzelf aandient.

Kijk bij de tips hierboven voor heel veel tips voor een leuke en aangename eerste date.


Onderwerp:
Tips voor de eerste date (tips blind date of andere first date) voor een man of vrouw. Met o.a. tips, over gespreksonderwerpen, actieve dating, seks op de eerste date en wat te doen voor en na de date.


© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.