Tips voor het beste dating site profiel

Zorg dat je opvalt op een datingsite met een uitnodigende profieltekst en een goede foto. Tips voor een profiel tekst schrijven, de beste foto maken en meer tips voor het beste dating profiel.


profiel datingsite opvallen

 
Je profiel op een datingsite is de basis van je dating avonturen. Het profiel is je visitekaartje waarin je jezelf niet alleen voorstelt, maar wat er ook voor moet zorgen dat leuke mensen contact met je opnemen. Een contact die dan weer kan leiden tot een leuke date.

Hieronder vind je al onze artikelen met tips met betrekking tot een goed en aantrekkelijk profiel op een datingsite.

Zorg voor een goed profiel

Je profiel op een datingsite is als een visitekaartje. Nadat een leuke vrouw of man op je foto of profielnaam heeft gedrukt komt hij of zij op je profiel terecht. Dit moment is alles bepalend.

Staan hier alleen een paar algemeenheden? Dat is je mogelijke date weg. Jammer, kans verkeken. Staat hier een pakkende tekst die interesse opwekt? Dan heb je hem of haar te pakken.

In ieder geval voor enkele tientallen seconden, en in die seconden wordt bepaald of deze persoon contact met je gaat zoeken. En daar moet het profiel voor zorgen!

Goed profiel, dat is makkelijk gezegd. Maar wat is een goed profiel voor een datingsite?
 


Maak je er niet makkelijk van af

De meeste mensen maken de fout even snel een tekst op de dating site te zetten en om even snel de verplichte velden in te vullen. En dan maar wachten op alle leuke reacties. 

Fout! Die leuke reacties gaan niet komen. Je zal toch echt wat moeite moeten doen om tussen al die concurrerende profielen op te vallen. En reacties op een datingsite uitlokken is niet veel anders dan versieren en verleiden, ook daar moet je moeite voor doen.

Neem dus even rustig de tijd om het profiel samen te stellen. Verzin een leuke prikkelende tekst, plaats mooie foto's (daarover later meer). Bekijk het profiel met de persoon waarmee je graag een date zou willen hebben voor ogen. Kortom, vergeet snel, doe je best. Je zal er rijkelijk voor beloond worden.

Maak nieuwsgierig

Je maakt een profiel op een datingsite als visitekaartje. Personen die mogelijk een date kunnen worden bekijken dit profiel als ze het via een zoekopdracht vinden. Of ze bekijken het profiel naar aanleiding van een berichtje dat jij gestuurd hebt. 

Kunst is nu om er voor te zorgen dat ze het datingprofiel niet alleen bekijken en dan wegklikken, maar je een bericht (terug) sturen. Dat is het contact tot stand gekomen. Het contact dat tot een date kan gaan leiden.

Een goede manier om een reactie een beetje te forceren is door in het profiel een vraag te plaatsen die om een reactie vraagt. Een gerichte vraag, of een onduidelijkheid die de nieuwsgierigheid opwekt. 


De openingszin, ook bij online dating

De beruchte openingszin? Ja die heb je ook bij online dating. En net zo als in de kroeg kan je daar behoorlijk mee voor gaas gaan. Maar je kunt er ook mee scoren, of beter gezegd mee opvallen.

Hou er rekening mee dat de meeste profielen bekeken worden na een zoekopdracht. De "zoeker" krijgt een lijst profielen te zien die in eerste instantie bestaat uit een kleine foto, een gebruikersnaam en het eerste stukje van je profieltekst of een aparte openingstekst. 

Die drie onderdelen van je profiel zijn dan ook super-belangrijk. Deze drie bepalen of de vrouw of man op jouw profiel gaat klikken.

Besteedt dus extra veel aandacht aan de tekst die daar getoond wordt. Kijk er met de ogen van een reclamemaker naar. Is dit de tekst die de dater laat klikken?


De foto bij de zoekresultaten

We blijven nog even bij dit onderwerp. Want naast je openingszin staat de profielfoto. Bij de meeste datingsites is dit een kleine versie van de eerste foto die je bij je profiel plaatst. Omdat veel mensen visueel ingesteld zijn is deze foto nog belangrijker dan de al zo belangrijke openingszin. 

Omdat de foto meestal heel klein getoond wordt moet je daar bij de profielfoto rekening mee houden. Een close-up foto is het beste als profielfoto's. Te veel details vallen weg op de kleine versie en maken het geheel alleen maar onduidelijk. En ook met de profielfoto kun je nieuwsgierigheid opwekken. Wees creatief.


De naam bij het profiel

De derde van deze drie onderdelen die getoond worden bij de zoekresultaten, wordt vaak vergeten. Dat is de naam die je op de datingsite gebruikt (de nickname). Vaak kiezen mannen en vrouwen bij het inschrijven de eerste beste naam die in ze opkomt (en nog vrij is). Een gemiste kans want op een naam als Jan14 of GeileVentUtrecht knappen vrouwen toch echt af. Kies de naam dus weloverwogen. Het vergroot je kansen echt!

Ben je al ingeschreven onder een "foute" naam? Helaas is dit bij veel dating sites niet aan te passen. Het kan dan een overweging zijn je opnieuw in te schrijven met een betere, meer aantrekkelijke, naam.


Let op de spelling!

Het lijkt een overbodige tip, maar lees toch even je profiel tekst op de datingsite na. Het is opvallend hoe veel typefouten en spellingsfouten je in deze beschrijvingen tegenkomt. Dit is een afknapper voor veel vrouwen en mannen en iets dat heel makkelijk te voorkomen is als je de tekst een keer naleest.
Jezelf mooier voordoen op een datingsite dan je bent is erg verleidelijk. Je kunt jezelf probleemloos online tien jaar jonger maken, foto's zijn met software makkelijk te retoucheren, kinderen zijn weg te toveren en een een opleiding hoef je niet te volgen om hem te vermelden. Maar wat wil je hiermee bereiken?

Als het tot een date, en misschien zelfs tot een relatie, moet je dan toch met de billen bloot (figuurlijk). Als het al tot een date komt, want als je de waarheid te veel geweld aan hebt gedaan, bijvoorbeeld met de foto, is een date misschien wel onmogelijk.

 

Zorg er voor dat dating profiel bij de tijd is

Mensen knappen snel af als ze merken dat een profiel op een datingsite verouderde informatie bevat. En mensen wegjagen, dat is niet het doel van een dating profiel. 

Zorg er dus voor dat er in juni geen kerstboom op je foto staat en vervang die foto waaraan je kunt zien dat hij al een paar jaar oud is. Wat ook raar overkomt is als er in je profiel staat dat je net gescheiden bent terwijl je kunt zien dat de inschrijfdatum twee jaar terug is. Of dat er in de tekst staat dat je 35 bent terwijl er in het veld met de leeftijd 37 staat.

Het kan hoe dan ook geen kwaad af en toe je eigen profiel even door te lopen en eventueel aan te passen. Situaties en inzichten veranderen, en een iets andere tekst kan iemand die al eens gekeken heeft maar niet gereageerd alsnog tot een reactie uitnodigen.

 

Speel op meerdere tafels

En als je dan zo'n mooi datingprofiel hebt bedacht. Waarom zou je deze dan niet wat breder inzetten? Een profiel op een volgende datingsite is dan snel aangemaakt. Dat is een kwestie van het invullen van de gevraagde velden, en daarvoor gebruik je dan de informatie die je al voor datingsite één geschreven hebt. 

Kopieer de met zorg geschreven teksten, upload je mooie foto's, en in plaats van één perfect profiel op een datingsite heb je twee perfecte profielen op datingsites.

En dat deze twee profielen identiek zijn maakt weinig uit. Ze staan immers los van elkaar op twee heel verschillende websites die toch niet door externe zoekmachines gevonden kunnen worden. Dus ben je klaar met het profiel op datingsite twee? 

Vergroot je kansen op een leuke date dan verder door ook op datingsite drie hetzelfde perfecte profiel aan te maken. Op hoe meer tafels je speelt, hoe groter de kansen! Hieronder meer informatie.


Mooie foto's bij je profiel

Of je het nou leuk vindt of niet, het uiterlijk speelt een belangrijke rol bij dating. Foto's zijn dan ook heel belangrijk bij een profiel op een datingsite. Gelukkig hoef je voor mooie aantrekkelijke foto's zelf helemaal niet zo mooi en aantrekkelijk te zijn. 

Door smaakvolle en mysterieuze foto's te plaatsen kun je jezelf ook ook goed uit de verf laten komen zonder dat je een fotomodel bent.

Tips over dit soort foto's vind je hier onder. Denk ook eens aan een serie foto's die verschillende kanten van jou laten zien. Met foto's kun je de tekst in je profiel versterken en nog meer interesse opwekken bij degene die jouw profiel op de datingsite bekijkt.

Meer tips en informatie over het profiel op een datingsite


Het profiel, het belangrijkste op een datingsite

Een date of geen date? Het profiel op de datingsite is alles bepalend of je alleen een beetje op een datingsite rond hangt, of dat je er ook daadwerkelijk dates gaat scoren. 

Het is tenenkrommend om te zien hoe weinig aandacht het grootste deel van de mensen aan hun datingsite profiel besteden. Slechts één of enkele regels tekst, geen foto of een haastig gemaakt kiekje, en vaak zelfs niet eens alle informatievelden (waarop je gevonden kan worden) ingevuld. 

Als ongeïnteresseerdheid een goede eigenschap was zouden deze mensen veel dates scoren.

En dat terwijl het maken van een goed profiel zo makkelijk is. Lees bovenstaande artikelen met tips maar eens door. Een klein beetje moeite doen is het geheim. Als je een klein beetje zorg aan je datingsite profiel besteedt neem je al een voorsprong op 95 procent van je "concurrenten".

Schrijf een aantrekkelijke tekst die belangstelling opwekt en zorg dat de foto die er bij staat ook aantrekkelijk is. En met aantrekkelijk bedoelen we in dit geval helemaal niet dat je een fotomodel hoeft te zijn. 

Je hoeft heus geen knappert te zijn voor een leuke foto. Zorg voor een leuke setting, goed licht en plaats desnoods alleen een foto van je mond of ogen. Voor de profielfoto (de hoofdfoto die bij de zoekresultaten staat) geldt vooral dat deze de aandacht moet trekken.

Die het profiel op de datingsite vooral als een visitekaartje. Leuke vrouwen en mannen krijgen je profiel te zien als ze bij de zoekresultaten op jouw profielfoto klikken, en ook als je iemand een berichtje of knipoog stuurt is het profiel het eerste dat ze van je te zien krijgen als ze meer over je willen weten.

Neem dus vooral de moeite even bovenstaande tips door te lezen en maak een dating profiel aan waar niemand omheen kan.

Zie ook: Meer dating tips


Onderwerpen:
Dating profiel tips, beste dating site tip, foto, tekst, datingprofiel.
© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.