Tips voor het beste datingprofiel datingsite

Zorg dat je opvalt op een datingsite met een uitnodigende profieltekst en een goede foto. Tips voor een profiel tekst schrijven, de beste foto maken en meer tips voor het beste datingprofiel.


profiel datingsite opvallen

 
Je profiel op een datingsite is de basis van je dating avonturen. Het datingprofiel is je visitekaartje waarin je jezelf niet alleen voorstelt, maar wat er ook voor moet zorgen dat leuke mensen contact met je opnemen. Een contact die dan weer kan leiden tot een leuke date.

Hieronder vind je de artikelen die ik schreef met tips met betrekking tot een goed en aantrekkelijk profiel op een datingsite.


Zorg voor een goed profiel

Je profiel op een datingsite is als een visitekaartje. Nadat een leuke vrouw of man op je foto of profielnaam heeft gedrukt komt hij of zij op je datingprofiel terecht. Dit moment is alles bepalend.

Staan hier alleen een paar algemeenheden? Dat is je mogelijke date weg. Jammer, kans verkeken! Staat er in het datingprofiel een pakkende tekst die interesse opwekt? Dan heb je hem of haar te pakken!

In ieder geval, je hebt die persoon voor enkele tientallen seconden te pakken, en in die seconden wordt bepaald of deze persoon contact met je gaat zoeken. En daar moet het datingprofiel voor zorgen!

Een goed datingprofiel is dus belangrijk, maar een goed profiel dat is makkelijk gezegd. Wat is een goed profiel voor een datingsite? Op deze pagina leg ik je dat uit.
 
Hieronder staan alle tips voor het samenstellen van een goed datingsite profiel waarmee je je op de site van anderen kunt onderscheiden en zodoende grote kans op dates maakt.Maak je er niet makkelijk van af

De meeste mensen maken de fout even snel een tekst op de dating site te zetten en om even snel de verplichte velden in te vullen. En dan maar wachten op alle leuke reacties. 

Fout! Die leuke reacties gaan niet komen. Je zal toch echt wat moeite moeten doen om tussen al die concurrerende profielen op te vallen. En reacties op een datingsite uitlokken is niet veel anders dan versieren en verleiden, ook daar moet je moeite voor doen.

Ik raad je dus aan omte nemen  even rustig de tijd om het datingprofiel samen te stellen. Verzin een leuke prikkelende tekst, plaats mooie foto's (daarover later meer). Bekijk het profiel met de persoon waarmee je graag een date zou willen hebben voor ogen. Kortom, vergeet snel, doe je best. Je zal er rijkelijk voor beloond worden.


Een goed profiel is origineel. Bijna alle profielen lijken op elkaar, maar jij wilt er natuurlijk uitspringen. Schrijf een bevlogen tekst over voor jou specifieke dingen. Zaken die jou bijzonder en uniek maken.Maak nieuwsgierig

Je maakt een profiel op een datingsite als visitekaartje. Personen die mogelijk een date kunnen worden bekijken dit profiel als ze het via een zoekopdracht vinden. Of ze bekijken het datingprofiel naar aanleiding van een berichtje dat jij gestuurd hebt. 

Kunst is nu om er voor te zorgen dat ze het datingprofiel niet alleen bekijken en dan wegklikken, maar je een bericht (terug) sturen. Dat is het contact tot stand gekomen. Het contact dat tot een date kan gaan leiden.

Een goede manier om een reactie een beetje te forceren is door in het profiel een vraag te plaatsen die om een reactie vraagt. Een gerichte vraag, of een onduidelijkheid die de nieuwsgierigheid opwekt.De openingszin, ook bij online dating

De beruchte openingszin? Ja die heb je ook bij online dating. En net zo als in de kroeg kan je daar behoorlijk mee voor gaas gaan. Maar je kunt er ook mee scoren, of beter gezegd mee opvallen.

Hou er rekening mee dat de meeste datingprofielen bekeken worden na een zoekopdracht. De "zoeker" krijgt een lijst profielen te zien die in eerste instantie bestaat uit een kleine foto, een gebruikersnaam en het eerste stukje van je profieltekst of een aparte openingstekst. 

Die drie onderdelen van je profiel zijn dan ook super-belangrijk. Deze drie bepalen of de vrouw of man op jouw profiel gaat klikken.

Besteedt dus extra veel aandacht aan de tekst die daar getoond wordt. Kijk er met de ogen van een reclamemaker naar. Is dit de tekst die de dater laat klikken? Hieronder vind je tips over dit onderwerp.


De foto bij de zoekresultaten

Ik blijf nog even bij dit onderwerp. Want naast je openingszin staat de profielfoto. Bij de meeste datingsites is dit een kleine versie van de eerste foto die je bij je profiel plaatst. Omdat veel mensen visueel ingesteld zijn is deze foto nog belangrijker dan de al zo belangrijke openingszin. 

Omdat de foto meestal heel klein getoond wordt moet je daar bij de profielfoto rekening mee houden. Een close-up foto is het beste als profielfoto's. Te veel details vallen weg op de kleine versie en maken het geheel alleen maar onduidelijk. En ook met de profielfoto kun je nieuwsgierigheid opwekken. Wees creatief.De naam bij het datingprofiel

De derde van deze drie onderdelen die getoond worden bij de zoekresultaten, wordt vaak vergeten. Dat is de naam die je op de datingsite gebruikt (de nickname). Vaak kiezen mannen en vrouwen bij het inschrijven de eerste beste naam die in ze opkomt (en nog vrij is). 

Een gemiste kans want op een naam als Jan14 of GeileVentUtrecht knappen vrouwen toch echt af. Kies de naam op de dating site dus weloverwogen. Het vergroot je kansen echt!

Ben je al ingeschreven onder een "foute" naam? Helaas is dit bij veel dating sites niet aan te passen. Het kan dan een overweging zijn je opnieuw in te schrijven met een betere, meer aantrekkelijke, naam. Dat kan de moeite waard zijn!

Meer tips die ik schreef met betrekking tot een goede usernaam vind je hier onder.
Let op de spelling!

Het lijkt een overbodige tip, maar lees toch even je profiel tekst op de datingsite na. Het is opvallend hoe veel typefouten en spellingsfouten je in deze beschrijvingen tegenkomt. En spelfouten in het datingprofiel zijn een afknapper voor veel vrouwen en mannen, en iets dat heel makkelijk te voorkomen is als je de tekst een keer naleest.
Jezelf mooier voordoen op een datingsite dan je bent is erg verleidelijk. Je kunt jezelf probleemloos online tien jaar jonger maken, foto's zijn met software makkelijk te retoucheren, kinderen zijn weg te toveren en een een opleiding hoef je niet te volgen om hem te vermelden. Maar wat wil je hiermee bereiken?

Als het tot een date, en misschien zelfs tot een relatie, moet je dan toch met de billen bloot (figuurlijk). Als het al tot een date komt, want als je de waarheid te veel geweld aan hebt gedaan, bijvoorbeeld met de foto, is een date misschien wel onmogelijk. Stel dus een eerlijk datingprofiel samen want anders heb je straks beet en kun je nog niet daten omdat je teveel gejokt hebt.
Zorg er voor dat dating profiel bij de tijd is

Ik adviseer je ook om je datingsite profiel actueel te houden. Mensen knappen snel af als ze merken dat een profiel op een datingsite verouderde informatie bevat. En mensen wegjagen, dat is niet het doel van een dating profiel. 

Zorg er dus voor dat er in juni geen kerstboom op je foto staat en vervang die foto waaraan je kunt zien dat hij al een paar jaar oud is. Wat ook raar overkomt is als er in je profiel staat dat je net gescheiden bent terwijl je kunt zien dat de inschrijfdatum twee jaar terug is. Of dat er in de tekst staat dat je 35 bent terwijl er in het veld met de leeftijd 37 staat.

Het kan hoe dan ook geen kwaad af en toe je eigen profiel even door te lopen en eventueel aan te passen. Situaties en inzichten veranderen, en een iets andere tekst kan iemand die al eens gekeken heeft maar niet gereageerd alsnog tot een reactie uitnodigen.
Speel op meerdere tafels

En als je dan zo'n mooi datingprofiel hebt bedacht. Waarom zou je deze dan niet wat breder inzetten? Een profiel op een volgende datingsite is dan snel aangemaakt. Dat is een kwestie van het invullen van de gevraagde velden, en daarvoor gebruik je dan de informatie die je al voor datingsite één geschreven hebt. 

Kopieer de met zorg geschreven teksten, upload je mooie foto's, en in plaats van één perfect profiel op een datingsite heb je twee perfecte profielen op datingsites.

En dat deze twee datingprofielen identiek zijn maakt weinig uit. De profielen staan immers los van elkaar op twee heel verschillende websites die toch niet door externe zoekmachines gevonden kunnen worden. Dus ben je klaar met het profiel op datingsite twee? 

Vergroot je kansen op een leuke date dan verder door ook op datingsite drie hetzelfde perfecte profiel aan te maken. Op hoe meer tafels je speelt, hoe groter de kansen! Hieronder meer informatie.
Mooie foto's bij je datingprofiel

Of je het nou leuk vindt of niet, het uiterlijk speelt een belangrijke rol bij dating. Foto's zijn dan ook heel belangrijk bij een profiel op een datingsite. Gelukkig hoef je voor mooie aantrekkelijke foto's zelf helemaal niet zo mooi en aantrekkelijk te zijn. 

Door smaakvolle en mysterieuze foto's te plaatsen kun je jezelf ook ook goed uit de verf laten komen zonder dat je een fotomodel bent.

Tips over dit soort foto's vind je hier onder. Denk ook eens aan een serie foto's die verschillende kanten van jou laten zien. Met foto's kun je de tekst in je datingprofiel versterken en nog meer interesse opwekken bij degene die jouw profiel op de datingsite bekijkt.

Ik heb hier onder een hele reeks tips die je samen vertellen wat de beste tactiek voor foto's op de datingsite is.


Meer tips en informatie over het profiel op een datingsite

Een profiel is een reclameboodschap voor jezelf. Wees dus niet te bescheiden en prijs jezelf aan. Wees niet bang om positief over jezelf te spreken.

Zorg voor een up tot date datingsite profiel, met actuele foto's en (voor het beste date resultaat) een tekst die je regelmatig aan de actualiteit of het jaargetijde aanpast. Dit maakt een gemotiveerde actieve indruk, en daar zijn gebruikers van datingsites dol op.

Zie ook:Het profiel, het belangrijkste op een datingsite

Een date of geen date? Het profiel op de datingsite is alles bepalend of je alleen een beetje op een datingsite rond hangt, of dat je er ook daadwerkelijk dates gaat scoren. 

Het is tenenkrommend om te zien hoe weinig aandacht het grootste deel van de mensen aan hun datingsite profiel besteden. Slechts één of enkele regels tekst, geen foto of een haastig gemaakt kiekje, en vaak zelfs niet eens alle informatievelden (waarop je gevonden kan worden) ingevuld. 

Als ongeïnteresseerdheid een goede eigenschap was zouden deze mensen veel dates scoren.

En dat terwijl het maken van een goed datingprofiel zo makkelijk is. Lees bovenstaande artikelen met tips maar eens door. Een klein beetje moeite doen is het geheim. Als je een klein beetje zorg aan je datingsite profiel besteedt neem je al een voorsprong op 95 procent van je "concurrenten".

Schrijf een aantrekkelijke tekst die belangstelling opwekt en zorg dat de foto die er bij staat ook aantrekkelijk is. En met aantrekkelijk bedoelen we in dit geval helemaal niet dat je een fotomodel hoeft te zijn. 

Je hoeft heus geen knappert te zijn voor een leuke foto. Zorg voor een leuke setting, goed licht en plaats desnoods alleen een foto van je mond of ogen. Voor de profielfoto (de hoofdfoto die bij de zoekresultaten staat) geldt vooral dat deze de aandacht moet trekken.

Die het profiel op de datingsite vooral als een visitekaartje. Leuke vrouwen en mannen krijgen je profiel te zien als ze bij de zoekresultaten op jouw profielfoto klikken, en ook als je iemand een berichtje of knipoog stuurt is het datingprofiel het eerste dat ze van je te zien krijgen als ze meer over je willen weten.

Neem dus vooral de moeite even bovenstaande tips door te lezen en maak een dating profiel aan waar niemand omheen kan.

Zie ook: Meer dating tips


Onderwerp:
Hier vind je mijn datingprofiel tips. Ik geef tips voor het vinden van de beste dating site, maar ook voor tips voor het plaatsen van een foto en tekst die je de meeste kans op een date geven.

Een reactie posten

5 Reacties

 1. Wat ik echt niet snap is dat zo veel mannen hun datingsite profiel nauwelijks invullen. Hun beschrijving is vaak maar één of twee zinnen lang (en soms staat er zelfs alleen maar dat ze het later wel invullen). En ook de niet verplichte velden zijn vaak niet ingevuld. Denken die mannen nou echt dat ze zo een date gaan krijgen?

  Ik krijg als dame best veel berichten op de datingsite en dan kijk ik meestal op het profiel of de man in kwestie wat voor me is. Als ik dan een ongeïnspireerd bijna leeg profiel zie haak ik meteen af. Als ik en leuke inspirerend profiel lees stuur ik meestal een berichtje terug. Misschien zit er dan een date in. Maar ook als de man in kwestie me niets lijkt, maar wel aandacht aan zijn profiel heeft besteed, stuur ik hem in ieder geval netjes een bericht terug. Dat is gewoon fatsoen, maar voor iemand die zelf geen aandacht aan zijn profiel besteedt hoef ik die moeite niet te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn tips voor een profiel datingsite:
  - Begin met een goede echt mooie foto die bij de zoekresultaten zichtbaar is. Het merendeel klinkt niet eens meer als de foto hem of haar niet interesseert.

  - Zorg er voor dat er nog een paar leuke foto's opstaan voor als ze op je datingprofiel kijken. Deze foto's moeten anders zijn (andere sfeer) dan de eerste foto.

  - Schrijf een korte profieltekst die echt wat over je vertelt. Geen standaard tekstje maar iets dat pakt want deze tekst is hetgeen ze zien als je geïnteresseerd je datingprofiel openen (en die interesse is zo weer weg).

  - Als je toch een lange profieltekst plaatst. Zorg dan voor een eerste alinea (gevolgd door een lege regel) zoals boven. beschreven.Het is dan de eerste alinea die moet uitnodigen de rest te lezen.

  - Zorg dat de toon van de profieltest vriendelijk en positief. Een beetje humor en een vraag aan de lezer doen wonderen. Een vriendelijke profieltekst nodigt uit tot reageren.

  - Bekijk af en toe je eigen profiel. Zou jij er op reageren?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En un momento dado16 februari 2024 om 14:12

  Dat zijn heel wat tips! :-)
  Ik kreeg van een bevriende tekstschrijver ook een goede tip:
  Een goede schrijver denkt bij het samenstellen van zijn tekst niet vanuit zichzelf maar vanuit de lezer. Dat is bij een profieltekst niet anders. Je denkt denkt in dit geval bij het schrijven van de tekst zoals de man of vrouw die je hoopt te daten. En lees hem na het schrijven ook met haar of zijn ogen na.

  Degene die je wil daten zal waarschijnlijk graag persoonlijke informatie lezen. En dan niet kille kenmerken als je woonplaats en je leeftijd, maar informatie hoe jij denkt en hoe jij in het leven staat. Dit betekent dat je je kwetsbaar moet durven opstellen, maar het is wel heel effectief als je een antwoord en een date wil.

  Durf ook concreet te zijn. Zeg niet alleen dat je van reizen houdt, maar geeft een korte beschrijving van de mooiste plek waar je geweest ben. Zeg niet alleen dat je van muziek houdt, maar noem je favoriete artiest of band en vertel waarom die muziek je zo aanspreekt.

  Durf ook een negatief iets over jezelf te zeggen. Maar natuurlijk niet te negatief. Je kunt iets positiefs over jezelf zeggen en het dan met een andere opmerking weer iets afzwakken, zo kom je menselijker over.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kijk naar je eigen datingsite profiel alsof je de vrouw of man bent die je zou willen daten. Als jij die man of vrouw bent en je eigen teksten en foto's ziet, zou je dan reageren. Wees kritisch en je komt tot nieuwe inzichten. Ik kreeg deze tip, ik heb het gedaan en ineens bleek mijn datingsite profiel helemaal niet zo goed als ik dacht. Ik heb aanpassingen gedaan en merk echt dat ik nu meer en betere reacties krijg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als een man helemaal geen aandacht aan zijn eigen profiel voor het vinden van een date besteedt dan zal hij ook wel weinig aandacht besteden aan de vrouw waarmee hij date. Ik wil wel een man die moeite doet. Voor de date en voor mij.

   Verwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.