Tips volgende date

Tips voor de tweede date en andere vervolg dates. Hoe zorg je dat de tweede date nog leuker wordt dan de eerste date?Eerste date

Al eerder gaf ik je een groot aantal tips voor de eerste date. Deze tips hebben vooral betrekking op het maken van een  goede eerste indruk, het verleiden van een leuke vrouw of man tot een vervolg en het eventueel afwimpelen in geval van een minder geslaagde date.

Hieronder vind je het vervolg. Met de tips voor een volgende date.
Het vervolg

Want als die first date leuk verloopt komt er als het goed ik ook een tweede date, een derde date, en misschien nog wel heel veel meer. En zo'n vervolgdate is toch een heel andere ontmoeting dan een eerste (blind) date. 

Bij een volgende date ken je elkaar immers al een beetje, en aangezien het tot een tweede date is gekomen staan jullie niet onwelwillend tegenover elkaar.

Omdat een tweede date (en ook een derde date) heel anders is, heb ik hier wat aanvullende datingtips voor de tweede date. Deze tops zijn ook bruikbaar voor de derde date en voor eventuele daarop volgende dates.

Een leuke vervolgdate

Het is een echt luxeprobleem. Wat doen we bij de tweede date?  

Zoals ik schreef, bij de tweede date ken je elkaar al een beetje. Je hebt elkaar al gezien, en die ontmoeting is kennelijk niet tegengevallen. Veel van de zenuwen van de eerste date zullen bij de vervolgdate daarom verdwenen zijn. De volgende date verloopt als het goed is meer ontspannen.

Hier mijn  tips voor een volgende date:

 • Zorg ervoor dat de vervolgdate leuk is, onderneem iets.

 • Zorg ervoor dat je de vervolgdate een heel andere invulling geeft dan de eerste date. In de dierentuin of bij een klimmuur leer je iemand heel anders kennen dan aan een tafeltje in een café.

 • Kies voor de vervolgdate wel een activiteit die bij je past. Kies niet voor iets alleen om haar/hem te imponeren.

 • Kies wel voor iets waarbij je aandacht aan elkaar kunt geven en kunt praten. Bioscoop en theater zijn minder geschikt voor vroege dates.

 • Kies eventueel voor de vervolgdate voor een activiteit die aansluit bij iets dat zij of hij bij de eerste date heeft gezegd. Dat zal de ander niet alleen bevallen, maar je laat ook merken dat je goed hebt geluisterd.

 • Kies voor een ander soort kleding bij de vervolgdate. Natuurlijk wel kleding die bij de activiteit past.

 • Ga net zoals bij de eerste date bij de vervolgdate onderwerpen als ex, relaties en seks uit de weg. De gesprekken mogen wel diepgaander en meer inhoudelijk zijn.

 • Ga het woord verliefdheid bij de vervolgdate nog uit de weg, maar laat gerust blijken dat je wel een gezellige tijd met de ander hebt.

Zie ook:

Bij een tweede date, en verdere vervolgdates kun je andere kanten van jezelf laten zien en andere kanten van je date leren kennen. Dat gaat het best als jullie kiezen voor een ander soort date dat de voorafgaande. Ging je tijdens de eerste date uit eten? Ga dan voor date nummer twee bijvoorbeeld naar een pretpark, en laat date nummer drie bijvoorbeeld in een museum plaatsvinden.

Was de eerste date nog een kennismaking, bij vervolgdates willen jullie het vooral samen leuk hebben. Ga dus dingen doen die je beide leuk vindt.

Een reactie posten

2 Reacties

 1. Ik vond de tweede date met wat nu mijn vrouw is de leukste date die ik ooit gehad heb. Eerste dates (blind dates) vond ik altijd meer een noodzakelijk kwaad om iemand te vinden. Ik was altijd nerveus en kon er niet echt van genieten. Bovendien verloopt de eerste date vaak stroef en kom je er achter dat je date het niet is.

  Die tweede deed was in vergelijking met de eerste heel erg ontspannen. We waren al een beetje verliefd geworden en hadden daardoor beide zin in die tweede date. We hadden lol en genoten van die date. Natuurlijk waren alle dates sindsdien (tot de dag van vandaag aan toe) ook heel leuk, maar dat heerlijke gevoel van die tweede date zal ik nooit vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat geen date zo leuk is als de tweede date. Het heeft de voordelen van de eerste date zoals de vlinders in de buik maar niet de nadelen van de angst dat je je date niet leuk vind of dat je date jou niet leuk vindt. Je gaat met veel meer zin en minder twijfel die tweede date in.

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.