Dating is niet alleen voor mooie mensen!

Is succesvol daten alleen aan knappe mensen voorbehouden? Of is het uiterlijk bij dating misschien minder belangrijk dan je denkt?

uiterlijk bij dating

Hier kijken we naar het belang van het uiterlijk op zowel een datingssite of datingapp (om een date te krijgen) als het belang van het uiterlijk bij die eerste date waar je naar op zoek bent.

Hoe belangrijk is uiterlijk op een dating site?

"Het gaat niet om het uiterlijk maar om het innerlijk". Dat is iets dat je vaak hoort. Maar als puntje bij paaltje komt zullen de meeste mensen een plezierig uiterlijk toch op prijs stellen bij een date. Maar toch is het uiterlijk bij een date heus niet beslissend.

Ben je zelf niet zo tevreden over je uiterlijk? Dan zijn de datingsites voor je uitgevonden! Op een datingsite kun je immers de eerste stappen zetten, kennismaken en elkaar vast een beetje leren kennen zonder dat je (goed) weet hoe de ander er uit ziet.

Mensen kunnen zelfs in dit online stadium al een beetje verliefd op elkaar worden. Ideaal als je je uiterlijk niet als je sterkte punt ziet om een date te scoren. Je kan het dan langzaam opbouwen zonder dat het uiterlijk een grote rol speelt.


Maak gebruik van je andere sterke punten

Profiteer in deze anonieme fase van het feit dat de ander nog niet goed weet hoe je er uit ziet en gooi andere wapens in de strijd. Humor, zelfvertrouwen, aandacht en vriendelijkheid zijn dit soort wapens die helemaal niets met het uiterlijk te maken hebben. Wees aardig, stel geïnteresseerde vragen, kom zelfverzekerd over (let op, dit is niet hetzelfde als arrogant!) en geef eens een complimentje. Vrouwen krijgen graag aandacht, en veel mannen zijn gevoelig voor een flirterige opmerking.

Zo kun je iemand verleiden zonder dat deze weer hoe je er exact uitziet.

De andere sterke punten kunnen ook op je uiterlijk betrekking hebben Je bent dan misschien niet tevreden over je uiterlijk. Maar je hebt vast wat moois. Sprekende ogen? Een goedgebouwd lichaam? Een bus krullen die indruk maakt?

Het moment komt dat je "doelwit" een foto wil zien. En een foto bij een datingsprofiel is wel min of meer noodzakelijk om reacties te krijgen. Maar dat maakt niets uit. Plaats een foto waarin je sterke punten zichtbaar zijn en de zwakke punten onzichtbaar zijn of minder opvallen. Een mysterieuze foto van een paar ogen is een bekend succesnummer als profielfoto, en die zegt nog niets over de rest van je uiterlijk. Kijk bij de tips foto's dating site hoe je met foto's op een datingsite indruk kunt maken, ook al ben je absoluut geen fotomodel.

Natuurlijk zal je, als je echt wilt daten, je op een gegeven moment aan je date moeten openbaren. Maar als je haar of hem online al om je vinger hebt gewonden zal de lat heel veel lager liggen.

Uiterlijk bij de eerste date

Je hebt een blind date? Maar wat doe je aan? Hier tips over kleding, kapsel en ander uiterlijk vertoon op een blinde eerste date.

Één ding weet je als man bij een date zeker, de dame let op je kleding! Vooral bij een blind date of andere eerste date is kleding erg belangrijk. Daarom hier tips voor kleding tijden de date.

Als je een dame voor het eerst ontmoet, dan moet je er natuurlijk goed uitzien. Vrouwen letten heel erg op kleding en op kleine details waaraan een man niet snel zal denken.

Welke kleding op een date?

Kies daarom je kleding voor de first date met zorg uit. Dat kan heel netjes zijn, maar ook sportief. Dat hangt helemaal van je eigen stijl en die van jouw date af. Maar zorg er absoluut voor dat je er verzorgd uitziet. Een onverzorgde man op een date is één van de grootste afknappers voor vrouwen.

En niet alleen je kleding

Denk daarom niet alleen aan je kleding maar ook aan je haar, het vuil tussen je nagels. Fris geschoren met een frisse adem en een lekker luchtje op maak je meer indruk dan dat je er uitziet of je net van je werk komt. En met een verzorgd uiterlijk en mooie kleding zie je er niet alleen veel aantrekkelijker uit, je laat je date ook zien dat je speciaal voor haar aandacht aan je voorkomen hebt besteedt, en dat is misschien nog wel belangrijker dan er knap uitzien!

Vraag eventueel advies

Om op de kleding tijdens de first date terug te komen. Als je zelf niet zo handig bent met kleding, en daardoor niet goed weet wat je mooi staat, vraag dan een bevriende dame om advies. Dat kan een vriendin of collega zijn, maar ook een zus of een (hippe) moeder.

Let ook op je kapsel!

Je kleding is bijzonder belangrijk als je op date gaat. Maar vergeet ook je haar niet. Volgens een onderzoek is een goed kapsel zelfs belangrijker dan kleding op de eerste date / blind date.

Vrouwen kiezen voor een eerste date zorgvuldig hun kleding uit. En dat is natuurlijk heel verstandig, maar let op, vergeet het kapsel niet!

Een Amerikaans onderzoek geeft aan dat bij 82% van de mannen het haar een belangrijke rol speelt bij de seksuele aantrekkingskracht. In 44% van de gevallen wordt er zelfs in eerste instantie naar het haar gekeken, pas daarna komen kleding (26%), de benen (25%) en make-up (4%).

Amerikaanse mannen kijken kennelijk niet naar borsten.

Zie ook: 

Onderwerp:
Hoe belangrijk is het uiterlijk bij dating? En hoe kun je er voor zorgen dat je bij een date met je uiterlijk indruk maakt, ook al ben je misschien geen schoonheid? Hier dating tips over het uiterlijk, met date tips over kleding, kapsel, uitstraling en de eerste indruk.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Natuurlijk is het uiterlijk op een dating site ook heel belangrijk. Het is niet voor niets dat je veel meer reacties en veel meer profiel kijkers hebt als je een foto op een dating site plaatst. Als je een lange lijst met resultaten krijgt is de foto toch waarop je selecteert. Ik zelf kijk in dat geval alleen maar naar de foto's. Pas als je daar niets leuks tussen ziet ga je de teksten zonder foto lezen. En als je dan naar die fotos kijkt dan klik je toch de leuke fotos aan. Het is dus belangrijk dat je er goed uit ziet op die foto. En als je geen foto model bent er toch voor zorgt dat je op die foto mooi genoeg lijkt zodat mensen contact met je zoeken en dan kunnen ze je innerlijk leren kennen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dating alleen voor mooie mensen? Gelukkig niet. Ik wil ook meedoen :)

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.