Veilig daten op betrouwbare dating sites

Op EerlijkeDatingsites.nl geef ik informatie over veilig daten op betrouwbare datingsites. Met de beste veilige dating sites en de tips voor een veilige date.

Betrouwbaar en veilig daten, dat wil natuurlijk iedereen die zich op het datingpad begeeft. Daarom geef ik hier informatie over veilig daten via betrouwbare datingsites.

Veilig daten tipsBetrouwbare datingsites

Betrouwbare dating begint met een betrouwbare datingsite. Hier vind je een overzicht van betrouwbare datingsites voor diverse soorten dates. In dit overzicht heb ik sites geplaatst die niet zelf (fake) profielen plaatsen en goed optreden tegen gebruikers die valse profielen plaatsen.

Want het kan natuurlijk altijd voorkomen dat de gebruikers nepprofielen op deze betrouwbare datingsites plaatsen. Deze datingsites controleren daar wel goed op, en deze sites plaatsen zelf geen nepprofielen. Dat laatste komt namelijk helaas veelvuldig voor bij onbetrouwbare datingsites die via deze fake profielen geld proberen te verdienen.

Fake datingsite herkennen

Gelukkig is het vrij makkelijk om ook zelf dit soort valsspelende datingsites te herkennen. Deze fake datingsites gebruiken namelijk vaak dezelfde technieken om geld te verdienen zoals betalen per bericht. Ook zijn de fake profielen vaak vrij makkelijk als dusdanig te herkennen. 

Bovendien zijn deze datingsites om boetes te voorkomen verplicht om te melden dat het om virtuele profielen gaat. Kijk bij fake datingsites herkennen om te zien hoe deze valsspelende datingsites door de mand vallen. Daar geef ik alle tips voor het herkennen van zo'n vals spelende datingsite.

Fake profiel herkennen

Maar ik schreef al, ook een betrouwbare datingsite kun je fake profielen aantreffen. Valse profielen die door gebruikers zijn geplaatst. Profielen van mensen (vrouwen, mannen of stellen) die helemaal niet bestaan. 

Ook hier heb ik een pagina met tips over geschreven. Kijk bij nepprofielen herkennen hoe je dit soort fake profielen van echte profielen kunt onderscheiden. Door het gebruik van hun teksten en foto's, maar ook manier van benaderen en reageren vallen de valsspelende mensen achter deze fake profielen namelijk vaak wel door de mand. Bij bovenstaand artikel leg ik je uit hoe je ze kunt ontmaskeren.
Keurmerk Veilig Daten

Om misleiding op datingsites zoveel mogelijk tegen te gaan hebben een aantal grote datingsites samen met de Consumentenbond het Keurmerk Veilig Daten opgezet. Alleen als datingsites aan een reeks voorwaarden voldoen om valse profielen en oplichting tegen te gaan mogen ze dit Keurmerk Veilig Daten op hun website voeren. 

Daarnaast moeten deze betrouwbare datingsites ook duidelijk zijn over hun kosten en hun mogelijkheden van gratis dating. 

Ook hier heb ik een artikel over geschreven. Kijk op informatie Keurmerk Veilig Daten voor meer informatie over dit keurmerk voor betrouwbare datingsites. Overigens is niet iedere datingsite die dit keurmerk niet voert een onbetrouwbare datingsite!
Een veilige blind date

Zoals we al schreven, betrouwbare dating begint bij een betrouwbare datingsite. Maar de tweede stap is natuurlijk het echte daten. Daarom heb ik ook tips voor een veilige eerste date online gezet. Met als belangrijkste tip voor veilig daten het gebruiken van je gezonde verstand!

De rest van mijn tips voor een veilige date met een onbekend persoon vind je in het genoemde artikel.

Een reactie posten

2 Reacties

 1. Iedereen heeft bij TV programma's waarschijnlijk wel eens de beelden gezien van de mannen die op Schiphol staan te wachten op hun Thaise bruid die nooit komt. Ik adviseer iedereen om die dating sites voor bruiden uit Aziƫ, Oost Europa en andere verre oorden links te laten liggen. Dit zijn zelden betrouwbare dating sites maar manieren om wanhopig naar een partner zoekende mannen op te lichten.

  Hou het bij datingsites met Nederlandse vrouwen maar hou ook daarbij een paar zaken in het achterhoofd.
  - Vrouwen die je al benaderen voor je uberhaupt je gegevens hebt ingevoerd en een foto hebt geplaatst zijn nep. Zo makkelijk gaat het vinden van een date met een vrouw namelijk niet.
  - Als je geld (credits) moet betalen voor iedere regel tekst die je met iemand chat wordt je zo goed als zeker opgelicht. Weg wezen van die dating site!
  - Als het te mooi is om waar te zijn is het ook niet waar. Er bestaan geen betrouwbare datingsites vol fotomodellen die niets liever willen dan met jou te daten. Helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik geloof niet dat die fake dating sites echt onveilig zijn, maar ze kosten je (als je er in trapt) veel geld zonder dat het ooit een date zal opleveren. Minder veilig wordt het als je bestanden moet gaan downloaden of persoonsgegevens moet prijsgeven.

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.