Vrijgezellen in Nederland

Een heel groot deel van Nederland is vrijgezel. De ene vrijgezel (single) zoekt een relatie, de andere vrijgezel zoekt vooral vertier. Voor beide soorten vrijgezellen in Nederland zijn er goede datingsites.

Vrijgezel is de Nederlandse benaming voor een single. Vreemd genoeg kom je het woord vrijgezel nauwelijks nog tegen, dit in tegenstelling tot single dat te pas en te onpas wordt gebruikt. En dat terwijl er in Nederland zoveel vrijgezellen zijn!

Vrijgezel doet hoogstens nog denken aan de term vrijgezellenfeest, en dan te bedenken dat de vrijgezel in kwestie dan nog maar één dag die titel mag dragen.

De Nederlandse benaming vrijgezel mag dan nog maar weinig gebruikt worden, er zijn in Nederland meer vrijgezellen dan ooit tevoren. Er wordt minder getrouwd, meer gescheiden en men blijft blijft langer single.... eeeeh vrijgezel.

Tip: Kijk bij de beste datingsites voor de beste contactsites in alle soorten voor vrijgezellen in Nederland.

Drie miljoen vrijgezellen in Nederland

Kijk maar naar de cijfers: In 1947 telde Nederland ondanks de vele extra sterfgevallen in de oorlog 285.000 alleenstaanden, vandaag de dag zijn er drie miljoen vrijgezellen! En het eind is nog niet in zicht, over 30 jaar worden 3,6 miljoen vrijgezelle vrouwen en vrijgezelle mannen verwacht.


Nauwelijks echtscheidingen in het verleden

Het grote verschil ten opzichte van 1947 is dat scheiden toen nog vrijwel niet voorkwam terwijl er aan de andere kant flink getrouwd werd. Eigenlijk was een oudere single altijd een weduwe of weduwnaar.

Tegenwoordig is nog maar 22% van de vrijgezellen dat door het overlijden van de partner. Dat is nagenoeg hetzelfde aantal als door echtscheidingen. De overige vrijgezellen zijn nooit getrouwd geweest, en hebben daar tegenwoordig vaak ook geen behoefte toe.

LAT relaties

Overigens heeft één of de vijf vrijgezellen tegenwoordig een LAT relatie, waardoor je kunt discussiëren of ze eigenlijk wel vrijgezel / single zijn. Van de jongere garde onder deze latters heeft 90% wel plannen om ooit samen te gaan wonen of te gaan trouwen. Oudere mensen met een LAT relatie (50 plus) zitten in de meeste gevallen niet meer op een relatie te wachten waarbij men samenwoont.

Vrijgezel met kinderen

"Vrijgezel met kinderen" dat klinkt als iets uit het verleden. Toch was in 1947 maar 1 procent van de meerderjarige Nederlanders een vrijgezel met kinderen, nu is 4 procent zo'n alleenstaande ouder.

Vrijgezellen en dating

Net zoveel vrijgezellen is het natuurlijk niet verwonderlijk dat er zoveel dating sites in Nederland zijn. Het lijkt wel of alle Nederlandse vrijgezellen een dating site of dating app gebruiken.

Dat kan een dating site voor een relatie zijn omdat de vrijgezel van zijn vrijgezelle status af wil, maar ook een dating site om een vrijblijvend spannend contact te vinden. De ene vrijgezel ziet een relatie als een gemis terwijl de ander als happy single (of vrolijke vrijgezel) aangemerkt kan worden.

Deze cijfers zijn van het CBS, 2017

Onderwerpen:
De vrijgezel wordt tegenwoordig single genoemd. Dat klinkt hipper, maar er is geen verschil tussen een single en een vrijgezel. Zo heb je de vrijgezel die van zijn of haar vrijheid geniet (de happy single of vrolijke vrijgezel). Een vrijgezel die misschien wel aan dating doet, maar aan dating voor de lol of voor de seks. En je hebt de serieuze vrijgezel die op zoek is naar een relatie (zodat hij of zij geen vrijgezel meer is). Er zijn in Nederland meer vrijgezellen dan ooit. Vrijgezelle mannen en vrijgezelle vrouwen van alle leeftijden.


© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.