Vrouw zoekt man. Maar waarom kiest ze jou?

Online zijn veel vrouwen op zoek naar een date met een man. Maar hoe kom je in contact met zo'n vrouw? En hoe krijg je een leuke date met deze vrouw? Hier lees je het!
vrouw zoekt man dating

Mannen opgelet, hoewel er op de meeste datingsites volop vrouwen te vinden zijn, is het vaak lastig om daar met vrouwen in contact te komen.Hoe komt dat? Wij gaan hier op zoek naar het geheim achter "vrouw zoekt man" oproepjes.

Hoewel er ook ander soorten oproepen op dating sites en dating apps staan zijn het de "man zoekt vrouw" en "vrouw zoekt man" profielen die verreweg in de meerderheid zijn.

 • Zoek je de beste dating sites waar vrouwen een man zoeken? Kijk dan hier.
Dit is waarom mannen zo weinig reacties krijgen

Maar hoewel zowel de heren als de dames op zoek zijn, is de aandacht niet helemaal eerlijk verdeeld. Mannen die ingeschreven zijn op datingssites ontvangen maar zelden een spontaan berichtje van een vrouw. Omgekeerd klagen de vrouwen overvolle mailboxen en een stortvloed aan verzoekjes. En dat terwijl de verhouding mannen / vrouwen op de meeste datingsites helemaal niet zo scheef ligt.

Hoe komt dit? Een kort onderzoek leert dat mannen zich geen zorgen hoeven te maken over de oorverdovende stilte in hun mailbox. Heren, het ligt niet aan u! Alle ingeschreven mannen hebben hier last van. Waar het wel aan ligt zijn de onderstaande redenen:

Vrouw zoekt man, maar vrouw wordt nog liever gezocht

Hoe geƫmancipeerd vrouwen ook zijn, als het op het dragen van de boodschappen, het buiten zetten van de vuilniszak, het schilderen van de zolder of het maken van contact op een datingsite aankomt laten ze graag het initiatief aan de man over. Leg je er dus bij neer dat jij op zoek moet naar de vrouw en dat met de armen over elkaar achter je monitor wachten niet de juiste tactiek is om een date of relatie te krijgen.

Wil je een date met een vrouw, reageer dan op de leukste vrouw zoekt man oproepen en wacht niet af tot er met jou contact gezocht wordt. 

Tip van de dating expert: Neem het initiatief!

Vrouw zoekt man, maar neemt zelden de eerste stap

Dat de meeste vrouwen op datingsites zich zo passief opstellen is best begrijpelijk. Waarom zou je zelf op zoek gaan naar contacten als je dagelijks je mailbox vol berichten aantreft? Als je zelf een selectie kunt maken uit al het lekkers dat je aangeboden wordt? 

Als vrouwen al deze berichtjes niet zouden krijgen zouden ze aanmerkelijk minder gemakzuchtig worden en wel het initiatief nemen.

Maar heren, dat is dus niet zo. Dus maak van de nood een deugd en zorg er voor dat de berichtjes die jij stuurt opvallen en uitnodigen tot een reactie. Vrouwen kiezen weliswaar niet zo vaak uit het complete aanbod op een datingsite, maar wel uit de reacties die ze van mannen krijgen. Zorg dus dat je berichtje maar ook je profiel tot reageren uitnodigen.

Tip van de dating expert: Zorg voor een profiel dat echt een visitekaartje voor jezelf is.

Vrouw zoekt man, maar niet altijd serieus.

Hou er ook rekening mee dat niet iedere vrouw op een datingsite daadwerkelijk op zoek is naar een date of relatie. Er zijn ook vrouwen aanwezig, gelukkig in een verre minderheid, die vooral genieten van de vele mailtjes en aandacht die ze krijgen. Niet iedere dame achter een vrouw zoekt man oproep is even hard op zoek. Om deze vrouwen te veroveren zal je erg je best moeten doen.
Zo krijg je als man wel reacties van vrouwen

Vrouwen nemen bij online dating dus zelden het voortouw, maar dat neemt niet weg dat je via dating sites prima contact kunt krijgen met de vrouwen die een man zoeken. Je moet alleen zelf het voortouw nemen en de dames en meisjes op de juiste manier benaderen.

Hoor niet bij die grote groep mannen die alleen maar mopperen dat vrouwen niet reageren, maar lok ze uit hun tent met de juiste benadering.

Stuur een bericht waarop een vrouw reageert

Er wordt veel geklaagd dat een vrouw een man zoekt maar zelf nooit op berichten reageert. Als je echter zou zien om wat voor berichten dat gaat zal je de vrouwen wel begrijpen. Als je 20 berichten krijgt waarvan er 19 niet tot reageren uitnodigen zal je zelf ook alleen op dat ene bericht reageren.

Zorg er dus voor dat dat ene bericht van jou is!

Om er voor te zorgen dat een vrouw die man zoekt in de meeste gevallen op je bericht reageert zijn verschillende tactieken die je in je bericht kan toepassen.Je moet haar aandacht pakken, nieuwsgierig maken en het bericht dusdanig opstellen dat de vrouw geprikkeld wordt een antwoord te sturen.

Hieronder vind je alle tips om zo'n onweerstaanbaar berichtje te schrijven:


Zorg dat je profiel in orde is

Wat doe jij als je zelf een bericht krijgt van een vrouw die een man zoekt? Je bekijkt onmiddellijk het profiel van de dame om te zien wie interesse in jou heeft. Een vrouw die een man zoekt zal dat ook doen. Als je haar interesse hebt gewekt met het bovenstaande berichtje wil ze natuurlijk meer van je weten.

Denk dus niet dat je datingsite profiel niet belangrijk is omdat er toch niemand naar kijkt, maar zorg er voor dat jouw visitekaartje op de datingsite tiptop in orde is met leuke foto's en een goede tekst.

Want het is zonde als je eerst een vrouw haar aandacht krijgt via een goed bericht, en dat de vrouw dan vervolgens afhaakt op een slecht ingevuld profiel.

Hieronder lees je alle tips om er voor te zorgen dat het profiel de vrouw of het meisje nog meer stimuleert om contact met je te zoeken.


Meer dating tips

Lees onze datingtips voor meer tips die er voor zorgen dat jij je kunt onderscheiden van al die andere mannen.


Onderwerp:
Op dating sites en in dating apps staan veel vrouw zoekt man oproepjes. Toch valt het voor mannen vaak niet mee om met deze vrouwen in contact te komen. Het initiatief bij dating ligt "ouderwets" bij de heren en de dames kunnen zich beperken tot het selecteren van de leukste reacties. Mannen moeten hun best doen als ze reageren op een vrouw zoekt man oproep.

Een reactie posten

3 Reacties

 1. Goed artikel! Als vrouw die op een datingsite een man zoekt erger ik me namelijk inderdaad erg aan de slechte berichten die ik van mannen krijg. Vaak sturen ze een niets zeggend bericht van 1 regel en als je dan niet reageert presteren ze het soms om je een bericht te sturen dat je arrogant bent of wel fake zou zijn.

  Ik moet hierbij wel zeggen dat ik ondeugend date op een casual dating site en niet op een relatie site. Maar wat ik van vriendinnen hoor is het op Lexa net zo erg. Mannen doen helemaal geen moeite en zijn dan nijdig als je niet reageert. Maar waarom zou ik moeite doen om iedere dag meerdere berichten te beantwoorden waarvoor ook helemaal geen moeite gedaan is!

  Als ik aan een bericht van een man merk dat deze mijn profiel echt gelezen heeft en mij een bericht stuurt dat aan mij persoonlijk gericht is stuur ik altijd een antwoord, ook al lijkt die man mij helemaal niets. Ik wil best moeite doen als iemand anders ook moeite doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is jammer dat mannen zo slecht in communiceren zijn. Als vrouw een man zoeken via online dating kan heel frustrerend zijn omdat je toch eerst een chatcontact wil opbouwen. Ik ga zelf pas op date als ik die persoon een beetje ken. Ik wil wel weten of hij (en ik) kans maakt want anders is het alleen maar frustrerend en zonde van de tijd.

  Maar het valt als vrouw niet mee om eerst wat te babbelen voor de kennismaking met een man. De meeste mannen die een vrouw zoeken zijn slecht in communiceren, of dat nu via de mail, via een chat of via de telefoon is. Ze willen meteen daten zonder dat we wat van elkaar weten. Liefst bij hen of bij mij thuis.

  Dat heeft mij al diverse teleurstellingen opgeleverd. Dan zit je als vrouw bij een date ineens opgescheept met een viezerik, of een kerel die je niets weet te zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoog hangend fruit23 april 2024 om 14:54

  De meeste mannen willen te snel. Veel te snel. Maak 1 aardige opmerking tegen een man en hij wil meteen daten. Soms heb ik pas 2 regels getikt. Ik wil eerst op mijn gemak uitvinden met wie ik te maken heb, of er een match is en of ik die persoon wel echt leuk en aardig vindt. Als de man dan tijdens het chatten na iedere paar regels over daten begint gaat hij op de block. En dat gebeurt akelig vaak.

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.