NLdate (review)In dit NLdate review vind je de voordelen en nadelen van NLdate, en ervaringen met deze dating site.

NLdate is één van de weinige datingsites die geheel kosteloos is. Ook voor het sturen van berichten en chatten hoef je bij NLdate geen betaald abonnement af te sluiten. Dit betekent natuurlijk wel dat er de nodige commercie op deze gratis datingsite aanwezig is.

Dat merk je al bij het inschrijven voor NLdate. Nog voor je een gebruikersnaam en wachtwoord hebt kunnen kiezen poppen er al vensters op waarin Oost Europeanen je verzoekjes sturen om te cammen. Dit doet het ergste vrezen voor het vervolg.

Je kunt je handmatig inschrijven of je Facebook-account koppelen. Hoewel NLdate belooft nooit iets op je Facebook wall te posten raden we dit altijd af, vooral bij websites die het van reclame-inkomsten moeten hebben.

Na inschrijving, en het bevestigen via e-mail, is het wachten. NLdate wil namelijk eerst je inschrijving bekijken voor je profiel geplaatst wordt. Tot die tijd kun je de NLdate datingsite ook nog niet gebruiken.

Wie gebruiken NLdate?

NLdate richt zich op het algemene datingpubliek. Wat je aantreft is dan ook een algemene doorsnede van Nederland. De foto's tonen geen fotomodellen (M/V), wat een voordeel is, want daar worden we altijd erg wantrouwend van.

Wel hebben geheel gratis datingsites altijd het nadeel dat ze wel heel makkelijk publiek trekken. Mannen en vrouwen maken een profiel aan, kijken wat rond en verdwijnen weer om nooit meer terug te komen. Een groot aantal profielen is dan ook niet altijd een voordeel. We horen dan ook diverse gebruikers van NLdate brommen over veel profielen die niet actief lijken te zijn.

Het is dan ook een groot nadeel dat je niet kunt zien wanneer iemand voor het laatst actief is geweest op de NLdate datingsite. Vooral bij een heel gerichte zoekactie, met weinig zoekresultaten, kun je dan zonder het te weten geconfronteerd worden met profielen van mannen of vrouwen die al lang niet meer op de datingsite actief zijn.

De mogelijkheden van NLdate

Van de mogelijkheden van NLdate zijn we echt onder de indruk, tenminste als je mee laat wegen dat alles gratis is. In tegenstelling tot veel andere geheel gratis datingsites is NLdate professioneel opgezet, ziet de datingsite er goed uit, wordt er goede informatie gegeven en zijn er goede mogelijkheden.

Je kunt chatten, tijdens het invoeren van de zoekgegevens zie je wat dat met je zoekresultaten doet (je kunt dus je zoekresultaat meteen weer aanpassen als je ziet dat er dan te weinig profielen overblijven), je kunt zien wie je profiel bekijkt, wie je profiel bewaard en je kunt vervelende (of lelijke) mensen blokkeren. En mensen die je wel leuk vind kun je in een favorieten lijstje plaatsen.

Is NLdate een eerlijke datingsite?

We maken bij een review op deze site altijd een afweging of we met een eerlijke datingsite te maken hebben. NLdate valt in die categorie. Deze site verdient zijn geld met reclame en niet met het plaatsen van fake profielen waarmee je tegen betaling contact kunt maken.

Een datingsite die het van reclame moet hebben wil zijn gebruikers te vriend houden.

Wat wel jammer is zijn de pop-up reclames van Oost Europese cammers (M/V). Deze zijn zwaar fout en halen deze gratis datingsite naar beneden. Als NLdate zijn adverteerders met meer zorg zou kiezen zal dat de uitstraling van deze gratis datingsite nog meer ten goede komen.

Deze vervelende reclames kunnen je er toe doen besluiten te kiezen voor een datingsite met gratis inschrijving zonder reclame, ook al zijn daar misschien niet altijd alle functionaliteiten aanwezig.

Pluspunten NLdate

 • Geheel gratis datingsite.
 • Goede uitstraling.
 • Goede mogelijkheden, vooral voor een gratis datingsite.


Minpunten NLdate

 • Veel profielen lijken niet actief.
 • Heel veel profielen zijn nauwelijks ingevuld.
 • Foto's ontbreken bij veel profielen.
 • Kans op fake profielen (door gebruikers aangemaakt) is groot bij een gratis datingsite.


Waardering: 4/5

Informatie

Bezoekers vonden deze pagina via de volgende zoektermen (top 5):

 • NLdate review
 • NL date
 • NL dating
 • Ervaringen NLdate
 • NLdate kosten

Meer informatie: Nldate

Zie ook: Meer reviews datingsites

Een reactie posten

0 Reacties