Hierom is een date vinden zo moeilijk!


Er zijn zo veel datingapps en datingsites. En daarop zijn zoveel leuke vrouwen en mannen te vinden. Je zou zeggen dat het vinden van een date dan heel makkelijk zou zijn. Maar waarom hebben zoveel mensen dan moeite met het vinden van een leuke date?


Kieskeurig door grote keuze

Als je uit twee chocolaatjes kunt kiezen is een keuze meestal snel gemaakt. Je pakt het chocolaatje dat er het meest aantrekkelijk van de twee uitziet.

Kiezen uit een doos vol chocolade is een stuk lastiger. Twijfel, keuzestress, de angst om het chocolaatje te kiezen dat niet het lekkerste chocolaatje is.

Zo werkt het met internet daten ook. In een kroeg kies je voor de leukste vrouw of man uit de aanwezige personen en richt daar je pijlen op.  Op een datingsite of in een datingapp doe je dat ook. Nadeel: Bij de online keuzemogelijkheden kun (nee, moet!) je kiezen uit vele duizenden personen.

Hoe kun je een één chocolaatje kiezen uit een kost met honderdduizend verschillende chocolaatjes die allemaal heel verschillend zijn?

Het gevolg is dat mensen heel selectief kan kijken. Een minimale onvolkomenheid wordt niet meer over het hoofd gezien, maar is ineens een goede reden voor afkeuring.
Volgende!

Terug naar de mogelijk dates in plaats van de chocolaatjes: Zelfs als je een heel leuk persoon op een datingsite of dating app tegen het virtuele lijf loopt, is er nog altijd die kans op die nog leukere persoon achter een volgende swipe.
Volgende!

Ook is het natrekken van een leuk persoon vaak dodelijk voor het laten plaatsvinden van een date. Dan staat die man of vouw op het Facebook profiel toch niet zo heel leuk op de foto. Of is deze persoon op Twitter heel enthousiast over een televisieserie waar je zelf niet eens aan zou denken om naar te kijken. en ja, dan ga je toch weer twijfelen. Er is immers zo veel keuze.
Volgende!

Gewoon doen

Kortom, wil je liever een echte date dan wekenlang (af)keuren en verder swipen? Geef die eventueel leuke man of vrouw dan gewoon eens een kans. En dan maar hopen dat deze daar net zo over denkt, en niet roept..... volgende!

Zie ook: 


Heb jij tips voor het succesvol vinden van een date? Post deze bij de reacties hieronder.

Een reactie posten

0 Reacties