Geen zin in seks? Nederlanders verzinnen de minste smoesjes


Zelfs een Nederlander (M/V) heeft wel eens geen zin in seks. Maar van alle Europeanen gebruiken Nederlanders het minst vaak een smoes om dat te verhullen. Nederlandse vrouwen en mannen zeggen gewoon waar het op staat.


Dit blijkt uit een groot Europees onderzoek van de datingsite Lexa waaraan 9.600 Europese singles deelnamen. Hiervan kwamen er 1.000 uit Nederland.

Overigens probeert ook in Nederland 49% wel eens met een smoes onder de daad uit te komen. In andere landen wordt er echter vaker uit het smoezenboek geciteerd. Hieronder de top vijf van landen waar het het minst slecht is gesteld:

1. Nederland – 49%
2. ItaliĆ« – 52%
3. Frankrijk – 60 %
4. Duitsland – 60%
5. Spanje – 61%

Heel creatief zijn die 49% van de smoezende Nederlanders niet. Ik ben moe na een dag werken (45%), ik moet er morgen vroeg uit (34%) en ik voel me niet zo lekker (29%) zijn de meest gebruikte smoezen om onder seks uit te komen. Eigenlijk kun je dan ook gewoon zeggen dat je geen zin hebt.

Lexa onderzocht ook de vernieuwingsdrift in bed. 68% van de Nederlanders is (als ze dan wel zin hebben) wel in voor iets nieuws. Alleen de Spanjaarden zijn met 75% vernieuwender en creatiever. En het meest behoudend? Nee niet de Britten, ook niet de Duitsers, maar de Fransen. En die hebben juist een reputatie hoog te houden!

Zie ook: Tips dating

Een reactie posten

0 Reacties