Zwarte kleding de beste kleding voor de eerste date

Heb je een eerste date? Trek dan een zwart outfitje aan. Volgens "zij die het weten kunnen" zit je dan gebeiteld. Dit geldt zowel voor mannen als vrouwen.

zwarte kleding date

BuyShirtsOnline is een webwinkel die alles van shirts weten. En kennelijk ook van dating want deze site wist ons te vertellen dat je met zwarte kleding aan op een date veel meer kans maakt.

Volgens hun onderzoek verkiest 48% van de vrouwen en 64% van de mannen de kleur zwart tijdens een date boven alle andere kleuren. Hiermee is zwart met afstand de meest populaire kleur. Vrouwen zien de kleur zwart graag gecombineerd met wit of blauw. De kleuren bruin en oranje zijn een goede keuze als je graag afgewezen wilt worden.

Dit alles geldt overigens niet alleen voor first dates maar ook voor een sollicitatiegesprek.

Maar wat draag je het liefst op een date?

Er blijkt nogal een verschil te zijn met deze gewenste kleuren en de kleuren die men zelf kiest te dragen voor een eerste date. 54% van de vrouwen denkt namelijk in het rood het best over te komen.

Grappig: Bij de mannen is de kleur rood juist niet populair om zelf te dragen. Ze hebben namelijk het gevoel dat ze in de kleur rood tijdens een eerste date veel sneller agressief of arrogant overkomen.

Zie ook: 
Uit een onderzoek van een grote internationale winkel in T-shirts is gebleken dat je met zwarte kleding op een date de meest goede indruk maakt. Zowel bij (en voor) mannen als vrouwen is zwarte kleding de beste keuze op een date.