Leugens op een datingsite


In profielen bij datingsites wordt heel wat afgejokt. Dat is algemeen bekend. Veel vrouwen en mannen willen de waarheid op een datingsite nogal eens geweld aan doen om beter over te komen. Een vinkje net wat anders plaatsen is snel gebeurd. Maar waar wordt het meest over gelogen op datingsites? Hier de harde feiten over leugens op een datingsite.


Volgens een onderzoek van de website Datingsitekiezen onder 1.100 vrouwen en mannen die op een datingsite staan ingeschreven heeft 55% van de daters minimaal één leugen in het profiel staan. Niet altijd met evenveel succes, want 40% van de ondervraagden geeft aan dat ze bij andere profielen leugens bespeurt hebben. De waarheid komt dus vaak wel uit.

Maar waar liegt men over op datingsites? Dit is de leugen top vijf bij vrouwen en bij mannen.

Top vijf leugens datingsites bij vrouwen

1. Gewicht
2. Leeftijd
3. Roken
4. Lengte
5. Opleidingsniveau

Top vijf leugens datingsites bij mannen

1. Beroep
2. Hobby’s
3. Opleidingsniveau
4. Leeftijd
5. Alcohol gebruik

Hoewel je de leeftijd altijd met een korreltje zout moet nemen zijn de verschillen in leugens op een datingsite tussen vrouwen en mannen opvallend groot. De mannen maken zich kennelijk vooral druk om een maatschappelijke status en vrouwen meer over hun uiterlijk. Bij de vrouwen betreft 30% van de leugens hun gewicht (online afvallen gaat erg makkelijk, gewoon een kwestie van minder kilo's invullen). Bij de mannen liegt slechts 4% over hun gewicht of lengte.

Profielfoto

Een andere vorm van liegen op een datingsite is rommelen met de profielfoto. Ook dat is niet verrassend dat het veel voorkomt, al is het percentage wel schokkend. Een derde van de ondervraagde personen heeft de foto bewerkt of plaatst bewust een foto op een datingsite waarop ze jonger zijn.

Zie ook: Tips dating

(C) Content=King

© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.