Downdaten en online dating


Online dating zorgt er voor dat je tegenwoordig veel gerichter kunt zoeken dan vroeger. Zoek je iemand met groene ogen, minimaal 1 meter 80 lang binnen 30 kilometer van je woonplaats? Dan heb je in slechts enkele muisklikken een heel lijstje op je scherm staan.


Dit gerichte zoeken heeft als gevolg dat er veel minder aan downdaten gedaan wordt dan vroeger. De meeste vrouwen en mannen zijn gericht op zoek naar iemand van minimaal hetzelfde niveau.

Vooral stellen een hoge opleiding als eis bij hun partnerkeuze, ook op datingsites. Dat is meteen het eerste probleem, want het aanbod aan hoogopgeleide vrouwen is groter dan dat aan hoogopgeleide heren. En laat die mannen nou vaak wel aan downdaten doen, dat betekent dat de spoeling voor de vrouwen dun wordt.

>>> TIP: Kijk hier voor datingsites voor hoger opgeleide mannen en vrouwen.

En toch heeft downdaten ook best voordelen.

Voordelen downdaten

  • Vrouwen en mannen vinden minder hoog opgeleide partner soms best relaxed. Ze hebben niet het idee intellectueel op de toppen van hun kunnen te moeten presteren.
  • Ook vinden ze niet zelden een partner van een lager intellectueel niveau seksueel aantrekkelijker. Bij mannen komt dit meer voor dan bij vrouwen.
De nadelen van downdaten komen vooral pas boven water als er een relatie is ontstaan:

Nadelen downdaten

  • Men kan zich aan elkaar gaan ergeren als het niveau niet gelijk is.
  • Men kan zich schamen voor de partner in eigen kringen.
  • Vooral bij mannen kan het de eer aantasten als ze zich intellectueel minder voelen of als ze minder verdienen.

Opleiding zegt niet alles

Maar let op, vooral de voordelen als de nadelen zijn erg persoonsgebonden. Iemand met een lager opleidingsniveau hoeft niet minder intelligent te zijn. Ook betekent een hogere intelligentie niet dat iemand sociaal waardig is en met iemand met een hogere opleiding kun je niet automatisch een goed gesprek voeren.

Met andere woorden, laat je niet teveel beperken door de angst om te downdaten als je via een datingsite met leuke mensen in contact komt.

Meer datingtips

(C) Content=King

© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.