Hoe belangrijk is het plaatsen van een profielfoto?


Als je een foto bij je profiel op een datingsite plaatst krijg je meer reacties. Dat hoor je overal, en dat klopt ook. Maar wist je dat het plaatsen van een foto ook nadelig kan zijn?

Dat blijkt uit een min of meer per ongeluk uitgevoerd experiment van de Amerikaanse datingsite OkCupid. Al enige tijd terug introduceerde OkCupid een app voor "online blind daten". Dit was in principe niet veel meer dan daten zonder profielfoto's maar om deze app te promoten besloot OkCupid om korte tijd de foto's van alle profielen niet te tonen.

Minder reacties zonder profielfoto

Deze eenvoudige promotie-actie bleek grote gevolgen te hebben. Niet dat de bezoekers interesse kregen voor de nieuwe app (integendeel), maar gedurende de tijd dat de foto's op zwart stonden veranderde het het gebruik van de datingsite ingrijpend.

Zoals verwacht werden er minder kennismakingsberichten verstuurd (het plaatsten van een foto levert dus echt meer reacties op), maar er werd veel meer gereageerd op verstuurde reacties, er werden veel langere gesprekken gevoerd en veel meer telefoonnummers uitgewisseld.

Geen foto is wel een voordeel als het wel tot een contact komt

Wat ons dat leert? Ten eerste: OkCupid neemt het kennelijk niet zo nauw met de privacy van zijn gebruikers, want dat laatste kunnen ze alleen weten door mee te lezen of berichten te filteren. ten tweede: Als je eenmaal contact hebt is het ontbreken van een foto juist een voordeel, al zal dat laatste voor heel mooie mensen wel niet opgaan.

Maar het meest opmerkelijke was wel dat toen de foto's weer zichtbaar gemaakt werden het gebruik niet alleen terugviel in het oude patroon, maar dat de chats die ineens zo veelvuldig plaatsvonden onmiddellijk stopten.

Zie ook

(C) Content=King

© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.