Lichaamshouding bij een eerste date


Een leuke babbel is altijd handig als je een date hebt, even als een leuke kop. Maar het is niet alleen het uiterlijk en hetgeen je zegt wat belangrijk is bij een date, ook de non-verbale indruk is erg belangrijk voor hoe je overkomt. Let op je lichaamshouding.

Interesse en ontspannen

Dat begint al met de houding die je in je stoel aanneemt. Leun je als man erg naar een vrouw toe tijdens een eerste kennismaking, dan vindt de vrouw dat vaak niet prettig. Jij doet dat misschien om geïnteresseerd over te komen, maar vrouwen vinden het vaak opdringerig. Een beetje achterover geleund in een stoel zitten werkt vaak veel beter. Het maakt een relaxte indruk. Maar kijk uit, achterover hangen in je stoel komt juist weer ongeïnteresseerd over. Zoals bij zo veel: Zoek de middenweg in je lichaamshouding.

Met lichaamstaal kun je veel sturen. Je date vangt signalen op zonder dat hij of zij het merkt. Zorg dat je de juiste lichaamstaal spreekt en zodoende de juiste signalen uitzendt.

Zelfverzekerd

Bij het staan is het ook belangrijk dat je een ontspannen houding aanneemt. En je mag best een beetje ruimte innemen. Dat komt zelfverzekerd over, en dat is één van de factoren waarvoor vrouwen (onbewust) het meest vallen.

Open houding

Lachen doet ook vaak wonderen en zorg dat je houding "open" is. Laat je handen zien, richt jezelf naar je gesprekspartner. Het draagt allemaal mee aan een indruk die (vaak onbewust) net zo bijdraagt aan een geslaagde date als een leuke babbel.

Zie ook

Onderwerpen:
Lichaamshouding date, houding dating, open houding, lichaamstaal, non verbale communicatie.

(C) Content=King

© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.