Dating stellen (swingen): Bepaal wat je wilt


Dating samen door een stel, en dating tussen stellen onderling, wordt ook wel swingen genoemd. Dit swingen komt in vele vormen voor. Voor je als stel samen gaat daten is het belangrijk eerst te bepalen wat jullie beiden willen en verwachten van zo'n gezamenlijke date.


Daten met een vrouw, man of ander stel?

De eerste vraag is natuurlijk wie ga je benaderen. Ga je op zoek naar een ander stel? Of wil je er alleen een man of vrouw bij? Het is belangrijk om dat goed voor jullie zelf helder te hebben, en spreek ook vast af wat jullie doen als jullie door een leuke man / vrouw / stel benaderd worden terwijl dat eigenlijk niet op je verlanglijstje staat.

Hetero of bi?

Veel stellen die online daten hebben ook bi gevoelens. Soms alleen de vrouw, soms alleen de man, soms beide. Sommige van deze stellen hebben al ervaring daarin, soms zijn ze alleen nieuwsgierig daarnaar.

Misschien weet je zelf nog niet of je dat gaat bevallen. Maak goede afspraken wie je als stel benaderd, en als je gaat daten, spreek dan goed af wat jullie op dit gebied willen. Hebben jullie bijvoorbeeld beide geen enkele bi-interesse, dan kan het verstandig zijn alleen af te spreken met stellen die die interesse ook niet hebben. Maar als één van de redenen juist is om bi-ervaringen op te doen, dan is het natuurlijk een heel ander verhaal.

Hoe ver ga je op de date?

Is zoenen voor jou al een avontuur of droom je er als vrouw van gelijktijdig door twee mannen genomen te worden. Ook dit is goed om even af te stemmen voor je je vaste partner een doodschrik bezorgt.

Er zijn ook stellen die bij zo'n eerste date met anderen eigenlijk alleen met hun eigen partner seks willen hebben en het opwindend vinden dat anderen dat zien (terwijl ze zelf ook toekijken). Er zijn veel vormen van seks tussen stellen.


Intimiteit

Hoe intiem ben je met een ander. Het kan voor iemand minder confronterend zijn de partner keihard met iemand anders te zien neuken dan dat ze teder zitten te zoenen. Sommige stellen willen een romantisch sfeertje, anderen willen juist harde onpersoonlijke seks. Zorg dat je ook dit duidelijk hebt voor je er aan begint.

Zelfde kamer of andere ruimte?

Nog zo'n puntje.  Als je aan partnerruil doet kun je met z'n vieren één bed delen, maar je kunt je ook met de ander afzonderen in een andere ruimte of zelfs ander huis. Je weet dan niet wat de ander allemaal doet. De één vindt dat een voordeel, de ander een groot nadeel.

Éénmalig of erotische relatie

En wat als het bevalt. Doen jullie het dan nog een keer over, of voorkom je liever mogelijke problemen door het swingen te beperken tot één keer per stel. Dit kun je eventueel ook nog achteraf bespreken, maar vooraf goede afspraken zijn altijd verstandig.

Hoe pak je het aan?


Heb je goede afspraken gemaakt en ben je klaar voor dating met een ander stel?
Kijk dan hier voor de beste datingsites voor stellen.


Zie ook

(C) Content=King

© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.