Tips profiel dating: De openingszin

Veel profielen worden snel gescand door degene die ze bekijkt. Daarom is een goede foto ook zo belangrijk. Maar wat tevens belangrijk is het begin van de profieltekst.


Velen zullen het eerste stukje van de profieltekst lezen en alleen daarmee doorgaan als de tekst hen bevalt. De eerste regel van de profieltekst is dus van "levensbelang".

Kom meteen ter zake

Verspil deze dus niet aan een nietszeggende tekst. Een brief begin je misschien met een aanloopzin, maar een profieltekst moet beginnen met een regel die pakt. Dus geen "hallo, leuk dat je mijn profiel bezoekt" want na die regel is de helft al afgehaakt.

Maak nieuwsgierig

Begin met een regel die of de nieuwsgierigheid prikkelt of met een regel die een glimlach op het gezicht van de lezer tovert. Kortom, begin met een regel die uitnodigt om verder te lezen.

En zorg er dan ook voor dat de rest van de profieltekst ook de moeite van het lezen waard is. Blijf die nieuwsgierigheid prikkelen, blijf gebruik maken van de mogelijkheden van humor. En daag de lezer uit jou een reactie te sturen naar aanleiding van je profiel.

Op het moment dat hij of zij je een berichtje stuurt is er contact gelegd, en komen tot een eerste contact, dat is het moeilijkste aan online dating!

Waar moet een goede profieltekst aan voldoen?

  • Zorg dat deze leuk is om te lezen. Maak er een goed lopend verhaal van en gebruik humor.
  • Prikkel de nieuwsgierigheid van de lezer.
  • Zorg ervoor dat de lezer geprikkeld wordt een reactie te sturen.
  • Je tekst moet persoonlijk zijn, vertel iets over jezelf. Niet alleen over je baan en je hobby's, maar ook over je wensen en/of gevoelens.
  • Maak van je tekst iets unieks. Geen tekst die de lezer het laatste half uur al vijf keer voorbij zag komen.

Zie ook:

(C) Content=King

© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.