Tips voor het eerste bericht op een dating site

Er worden altijd veel tips gegeven met betrekking tot een eerste date en het ideale profiel voor een dating site, maar het eerste bericht dat je iemand op een datingsite stuurt blijft altijd een beetje onderbelicht.


Tijd om daar verandering in te brengen. Daarom hier tips voor het eerste bericht dat je iemand op een dating site stuurt. Zo'n eerste bericht is een eerste indruk, en daarom erg belangrijk!

Begin sterk

Begin je eerste berichtje met een sterke zin. Misschien wordt deze vrouw of man wel bedolven onder de reacties. Met een originele opening pak je meteen haar of zijn aandacht en krijg je een grote voorsprong op de "concurrentie".

Verleidt tot een reactie

Probeer degene die je een eerste berichtje stuurt te verleiden tot een reactie. Daar kun jij dan ook weer op reageren, en dan is er sprake van een heuse correspondentie.

Toon interesse

Laat in je eerste bericht op een dating site merken dat je het profiel aandachtig gelezen heb en stel een vraag. Hiermee toon je interesse en dat lokt ook weer een reactie uit! Als je een gezamenlijke interesse heb maak daar dan gebruik van.

Heren: Vrouwen praten graag over gevoelens en emoties, maak hier gebruik van. Vrouwen praten ook heel graag over zichzelf. Speel heier op in door interesse te tonen en vragen te stellen.

Schrijf een persoonlijk bericht

Stuur hoe dan ook een bericht dat persoonlijk is. Als de ontvanger het idee krijgt dat je (bijna) hetzelfde bericht ook naar tig anderen hebt gestuurd kun je het schudden. Ga ook cliche's uit de weg.

Wees voorzichtig met complimenten

Als je iemand een eerste bericht stuurt, wees dan voorzichtig met complimenten naar aanleiding van diens foto. Als iemand duidelijk mooie ogen heeft mag je dat gerust zeggen. Iedereen krijgt immers graag complimentjes. Maar ga niet over the top en zeg niet dat iemand een lekker ding is (tenzij je een erotisch contact zoekt). Dan kom je in zo'n eerste berichtje snel hijgerig of als een foute versierder over.

Maak geen spelfouten

Dit geldt natuurlijk ook voor berichten die hierna nog gaan volgen, maar het eerste bericht is een eerste indruk en daarbij kunnen spelfouten dodelijk zijn. Spelfouten geven de indruk dat je dom en onderontwikkeld bent (ook al is dat niet het geval), en zo makkelijk als je aan die reputatie komt zo moeilijk kom je daar af. Als je die kans al krijgt, wel spelfouten zijn voor veel vrouwen en mannen een reden om niet op een bericht te reageren.

Hou het kort en bondig

Schrijf geen ellenlange brief, maar een leuk persoonlijk berichtje dat de aandacht pakt, de ontvanger nieuwsgierig maakt en om een reactie vraagt. Al die andere dingen kun je later nog wel vertellen.

Neem de tijd voor een eerste bericht

Het eerste bericht (de eerste indruk) is heel belangrijk. Neem er dus de tijd en rust voor. Vooral als je denkt je droomvrouw/droomman gevonden te hebben. Stel dan ook gerust het zenden van het bericht even uit en "oefen" eerste op andere personen. Je kunt dan het succes meten en je zal merken dat het samenstellen van zo'n eerste bericht je steeds beter afgaat.

Zie ook: Meer tips contact maken dating site

(C) Content=King

© Dating 2021. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.