Schrijffouten, typefouten, taalfouten en spelfouten bij dating


Controleer je profiel en de berichten die je via een datingsite verstuurd extra goed op schrijffouten. Spelfouten, taalfouten en andere schrijffouten zijn namelijk een grote afknapper bij online dating.

Dat blijkt (maar weer eens) uit een onderzoek naar afknappers bij dating door de grote datingsite Match waarbij 5.000 daters een vragenlijst invulden. Een schoon overhemd (en onderbroek) is ook belangrijk bij een date, want alleen slechte persoonlijke hygiëne scoort slechter dan taalfouten als afknapper bij het daten.

Vooral de vrouwen knappen af als er spelfouten of andere taalfouten gemaakt worden. Voor 88 procent van de vrouwen is het een probleem. Bij de mannen is dat ook nog 75 procent, dus ook dames kunnen beter even de spellingscontrole over hun schrijfsels halen.

Een eerder onderzoek van Grammarly weer al uit dat twee spelfouten in een profiel op een datingsite 14 procent minder reacties van vrouwen opleveren. Deze taalfouten wekken de indruk dat de schrijver (m/v) weinig moeite doet. En daarnaast komt het ook wat dom over.

Zie ook: Tips daten

(C) Content=King

© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.