Open relatie en dating


Iemand met een relatie die aan dating doet. Dat wordt al snel met vreemdgaan geassocieerd. Maar daarvan hoeft absoluut geen sprake te zijn. Iemand kan in goed overleg ook een open relatie hebben die dating mogelijk maakt.


In dit geval hebben we het natuurlijk wel over erotische dating. Een partner voor het dagelijks leven heeft de betreffende vrouw of man immers al, dus daar hoeft niet naar gezicht te worden. Een open relatie houdt in dat de beide partners met elkaar afspreken dat ze vrij zijn om buiten de relatie af en toe naar seksueel vertier te zoeken, als ze daarna maar weer op het thuishonk terugkomen.

Hoe de partners met deze vrijheid omgaan wordt vaak goed afgesproken. Enkele uitzonderingen daargelaten is het namelijk niet de bedoeling dat de geoorloofde buitenechtelijke avontuurtjes tot een liefdesrelatie leiden. Dat maakt goede afspraken noodzakelijk. Dat kan zijn dat een seksrelatie wel mag maar dat daarmee gestopt wordt als er verliefde gevoelens ontstaan, dat er alleen buiten de vertrouwde omgeving gedate mag worden maar ook dat alleen one night stands toegestaan zijn.

Hoe dan ook, van een open relatie kan alleen sprake zijn als er meer dan honderd procent vertrouwen is. Want een open relatie gaat nog een stapje verder dan swingen. Waar bij swingen of een parenclub nog sprake is van gezamenlijk gelijktijdig het seksavontuur aan te gaan kan het bij een open relatie voorkomen dat de één thuis GTST / voetbal zit te kijken, terwijl zijn of haar partner (met medeweten) zich in bed uitleeft met een andere vrouw of man.

Open relatie, logischer dan je denkt

Vraag psychologen naar hun mening over een open relatie en het blijkt allemaal logischer dan je waarschijnlijk dacht. Van nature is de mens namelijk helemaal niet zo monogaam. Bij mannen is het zelfs van nature onlogisch. Mannen zijn in hun genen geprogrammeerd om zoveel mogelijk nakomelingen te verwekken als mogelijk. Bij de meeste mannen is die drang in ieder geval voor een deel nog steeds aanwezig.

En daarnaast is er ook nog de behoefte aan erotische spanning, die ook door heel veel vrouwen gevoeld wordt. Sinds seks door goede anti-conceptie niet meer uitsluitend gelijk staat aan voortplanting, maar ook aan plezier, spanning en opwinding willen veel mannen, vrouwen en stellen graag experimenteren en erotische avonturen beleven. Is dat bij beide partners het geval, en durven ze de stap te nemen, dan is een open relatie een prima alternatief.

Verwar een open relatie niet met een LAT relatie. Bij een LAT relatie (Living Apart Together) heb je een partnerrelatie maar woon je niet samen. Dit is te combineren met een open relatie, maar meestal is er sprake van een monogame relatie waarbij men alleen niet samenwoont.

Hoe start je met een open relatie?

Maat hoe neem je samen die start? Ga daar niet blanco in, maar bouw het op! Tast eerst af of jullie er klaar voor zijn. Bezoek een parenclub, en voer daar samen met een ander stel de eerste experimenten uit. Schrijf je in voor een goede erotische datingsite en spreek samen af met een ander koppel, een man of een vrouw. Pas als je zonder jaloezie je partner met een ander kan zien vrijen en seksen ben je klaar voor de volgende stap.

Die stap houdt in dat je je los van elkaar voor een datingsite voor seksdating inschrijft. Daar leggen jullie los van elkaar contact met andere mannen / vrouwen, en mocht dat tot een voorgenomen date leiden? Dan gaan jullie nog eens samen afspreken of de ander dat oké vindt.

Voor de eerste keer is het dan het beste als beide partners los van elkaar, maar wel afzonderlijk, de eerste date plannen.

Gaat je dit allemaal toch iets te ver? Overweeg dan partnerruil waarbij je los van elkaar, maar ook weer samen, het seksavontuur aangaat.

Zie ook: Open relatie

Onderwerpen:
Open relatie, LAT relatie, vrije relatie, open huwelijk.

(C) Content=King

0 reacties:

© Dating 2021. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.