Regio dating. Hou het dicht bij huis

regio dating

Als je een leuke date of nieuwe relatie zoekt is het verstandig om deze binnen een afzienbare afstand te zoeken, liefst in je eigen regio. Je komt ongetwijfeld hele leuke mannen of vrouwen tegen die wat verder weg wonen, maar meestal nekt de afstand op een bepaald moment de relatie als deze te ver is. Regio dating heeft op termijn veel meer kans.

Tip: Laat de afstand sterk meewegen

Niet voor niets biedt iedere goede datingsite de mogelijkheid om op afstand te zoeken. Bij de beste datingsites kun je kiezen voor een bepaalde afstand vanaf je eigen postcode. Soms ook kun je binnen een provincie zoeken. Dat is heel effectief als je in Utrecht, Drenthe of Groningen woont, maar in Gelderland, Noord-Brabant, Overijssel en Zeeland kunnen de plaatsen wat verder uit elkaar liggen.

Hoe ver is ver?

Wat de maximale afstand is die op de termijn geen problemen geeft bij een relatie is natuurlijk persoonsgebonden. De één zal het minder erg vinden een half uur te reizen dan een ander. En natuurlijk heb je ook te maken met factoren als de afhankelijkheid van openbaar vervoer. 20 kilometer kan best ver zijn als je drie bussen nodig hebt om er te komen.

Even kort elkaar zien

Het grote voordeel van regio dating (een relatie binnen je eigen stad of regio) is dat je elkaar makkelijk kunt bezoeken als jullie daar zin in hebben. Even een kop koffie drinken of op een andere manier samen zijn tussen andere bezigheden door, dat kan als je vlak bij elkaar woont. Maar als je telkens een half uur heen en een half uur terug moet reizen zal dat op termijn steeds meer een belemmering worden om elkaar kort te ontmoeten.

Een lange afstandsrelatie / LAT-relatie waarbij de één in Friesland en de ander in Rotterdam woont lijkt misschien best spannend. Maar is eigenlijk alleen haalbaar als jullie beiden een weekendrelatie als ideaal hebben. Zo niet dan kan zo'n afstand wel eens op den duur het eind van de relatie betekent of tot gevolg hebben dat er te snel tot samenwonen wordt overgegaan, en ook dat kan op den duur heel pijnlijke gevolgen hebben.

Regio dating is dus aan te raden. Voor een geslaagde relatie is het aan te raden in je eigen omgeving te zoeken.

Zie ook: Meer tips dating

(C) Content=King

© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.