Swingen en dating


Als je op een erotische datingsite kijkt zie je daar naast veel single mannen en vrouwen ook heel veel stellen staan. Meestal zijn deze stellen op zoek naar andere paren voor een seksueel contact. Dit wordt swingen genoemd. We kijken hier naar swingen en dating.

Wat is swingen?

Swingen wordt ook wel partnerruil genoemd, maar dat is een wat ouderwetse naam die bovendien de lading niet goed dekt. Het woord partnerruil wekt de suggestie dat partner los van elkaar seks hebben met een partner van een ander stel, maar swingen is veel breder. 

Je kunt seks hebben in een aparte ruimte maar ook met vier in één bed. Je kunt alleen seks hebben met de vrouw of man van het andere stel, maar met meerdere mensen tegelijk.

Waar ontmoet je swingers?

De parenclubs zitten er vol mee. Maar veel stellen die hun eerste schreden op het swingerspad (willen) zetten kiezen er voor om rustig te beginnen en via een datingsite een leuk passend stel te vinden om mee te experimenteren. Regio Swingers is daar een geschikte datingsites voor, maar ook Passie voor Twee wordt heel veel door stellen gebruikt. Als deze drie dating sites eens bekijkt kun je met heel veel leuke swingende stellen in contact komen.

SDC (de Swingers Dating Club) is zelfs helemaal gericht op swingen en swingers. Naast een datingsite voor swingers is dit een community voor actieve swingers. SDC kun je zien als de swingers datingsite voor gevorderden. Op SDC vind je de meeste swingers en deze datingsite heeft ook de meeste en beste mogelijkheden om contact te leggen. Ook is deze datingsite helemaal geoptimaliseerd voor het leggen van contacten en daten met stellen.

Waarom swingen?

Waarom gaan mensen swingen? Daar zijn verschillende redenen voor. Vaak is het een verlangen naar avontuur, men wil samen iets spannends ondernemen, maar het kan ook zijn dat de partners (weer eens) seks met een ander dan hun partner willen ervaren. Als beide partners dat willen is swingen een goede oplossing omdat het niets met vreemdgaan te maken heeft en omdat je het samen beleeft.

Maar swingen kan ook voortkomen uit een verlangen om nieuwe ervaringen op te doen. Zo kan een man seks hebben met twee vrouwen, en de vrouw seks met twee mannen. Er zijn tijdens zo'n kwartet veel variaties mogelijk. Ook wordt swingen vaak gebruikt om te experimenteren met bi-seksualiteit. Met name voor vrouwen is dit vaak een reden om het swingen te proberen.


Verschillende vormen van swingen

Swingers heb je in alle soorten. Je hebt swingers die een hechte vriendschap opbouwen met een stel waarmee ze seks hebben, maar je hebt ook swingers die de voorkeur geven aan eenmalige contacten. Voor sommigen is swingen een levensstijl en zijn ze continue op "jacht" naar nieuwe ervaringen, weer anderen zien het als een eenmalige ervaring of daten slechts één a twee maal per jaar met een ander stel. Ook zijn er swingers die met meerdere stellen tegelijk daten op swingersfeestjes die ze dan af en toe organiseren.

Geef in je profiel op de datingsite dus goed aan wat voor soort dating jij voor ogen hebt.

Wat voor mensen doen aan swingen?

Net zoals de redenen voor swingen heel divers kunnen zijn geldt dat voor de stellen de aan swingen doen. In ieder geval hoeft het geen paren met een slechte relatie te betreffen. Integendeel, vaak is de relatie van een stel dat aan swingen doet juist heel goed. Om te swingen is er vertrouwen naar elkaar nodig, en elkaars seksuele wensen moeten bespreekbaar zijn. Mensen met een slechte relatie kiezen er eerder voor om vreemd te gaan.

Ook is het seksleven van swingers vrijwel nooit ingekakt. Ook hier is het tegenovergestelde waar. Stellen die aan swingen doen zijn vaak seksueel actief en nieuwsgierig. Ze experimenteren graag zijn naar elkaar toe open over seksualiteit.

Wel zijn opvallend veel swingende stellen boven de 40. Hoewel (veel) jonger natuurlijk ook voorkomt zijn het vooral de wat oudere stellen die in een fase van hun leven komen waarin er plaats is voor dating met stellen. Het feit dat hun kinderen op die leeftijd zelfstandig worden speelt natuurlijk ook mee. Dat geeft hun ouder meer ruimte om met swingen te experimenteren.

Parenclubs en datingsites

Swingen en parenclubs zijn nauw aan elkaar verbonden. Parenclubs worden dan ook wel swingerclubs genoemd. In een parenclub kunnen swingende stellen elkaar ontmoeten en meteen hun swingende hobby uitoefenen in juiste erotische sfeer met alle voorzieningen.

Toch is het leggen van de juiste contacten ook in een parenclub vol swingende stellen niet altijd makkelijk. De stap om tot een erotisch contact met vreemden over te gaan is ook voor een ruimdenkend stel niet altijd makkelijk. Bovendien, zoals we al schreven, er zijn veel vormen van swingen en lang niet ieder stel in een parenclub zoekt dezelfde vorm van seks. Hoe weet je dan dat een stel dat je aanspreekt met jou op één lijn ligt. En misschien tref je in een parenclub op een avond helemaal geen leuke stellen waarmee het klikt. Dat is toch zonde van de opgebouwde voorpret en van de vaak prijzige entree van de swingersclub.

Veel swingers kiezen er dan ook voor om via de datingsites voor swingers van te voren de juiste contacten te leggen en dan in een parenclub af te spreken voor het daadwerkelijke vermaak.

De thuisdate

Lang niet alle swingers zijn in parenclubs te vinden. Veel stellen houden daar niet van. Vaak vinden ze het te massaal en spreken liever privé met een ander stel af in de vorm van een thuisdate. Ook een hotel of een buitenlocatie is natuurlijk altijd een optie, maar een date in huiselijke sfeer spreekt de meeste swingers het meest aan.

Kijk bij bovengenoemde datingsites voor swingers om meer over het swingen te weten te komen en om het misschien wel te proberen.

Zie ook

Onderwerp:
Op erotische dating sites vind je niet alleen mannen en vrouwen, maar ook veel stellen die samen daten met andere stellen, mannen en / of vrouwen. Stellen die samen aan seksdating doen worden swingers genoemd. Daten en swingen kan op vele manieren. Er kan sprake zijn van partnerruil maar ook met seks tussen drie of vier personen. Of misschien wel meer dan vier. Hier kijken we naar de verschillende soorten swingen, in een parenclub, hotel of thuis bij één van de swingende stellen. Ook vind je hier boven de beste dating sites om te swingen. Via deze dating sites kun je met swingers in contact komen.

(C) Content=King

© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.