Swingen en dating


Als je op een erotische datingsite kijkt zie je daar naast veel single mannen en vrouwen ook heel veel stellen staan. Meestal zijn deze stellen op zoek naar andere paren voor een seksueel contact. Dit wordt swingen genoemd. We kijken hier naar swingen en dating.

Wat is swingen?

Swingen wordt ook wel partnerruil genoemd, maar dat is een wat ouderwetse naam die bovendien de lading niet goed dekt. Het woord partnerruil wekt de suggestie dat partner los van elkaar seks hebben met een partner van een ander stel, maar swingen is veel breder. Je kunt seks hebben in een aparte ruimte maar ook met vier in één bed. Je kunt alleen seks hebben met de vrouw of man van het andere stel, maar met meerdere mensen tegelijk.

Waar ontmoet je swingers?

De parenclubs zitten er vol mee. Maar veel stellen die hun eerste schreden op het swingerspad (willen) zetten kiezen er voor om rustig te beginnen en via een datingsite een leuk passend stel te vinden om mee te experimenteren. Regio Swingers is daar een geschikte datingsites voor, maar ook Adultmatch wordt heel veel door stellen gebruikt. Als deze drie dating sites eens bekijkt kun je met heel veel leuke swingende stellen in contact komen.

Waarom swingen?

Waarom gaan mensen swingen? Daar zijn verschillende redenen voor. Vaak is het een verlangen naar avontuur, men wil samen iets spannends ondernemen, maar het kan ook zijn dat de partners (weer eens) seks met een ander dan hun partner willen ervaren. Als beide partners dat willen is swingen een goede oplossing omdat het niets met vreemdgaan te maken heeft en omdat je het samen beleeft.

Maar swingen kan ook voortkomen uit een verlangen om nieuwe ervaringen op te doen. Zo kan een man seks hebben met twee vrouwen, en de vrouw seks met twee mannen. Er zijn tijdens zo'n kwartet veel variaties mogelijk. Ook wordt swingen vaak gebruikt om te experimenteren met bi-seksualiteit. Met name voor vrouwen is dit vaak een reden om het swingen te proberen.

Verschillende vormen van swingen

Swingers heb je in alle soorten. Je hebt swingers die een hechte vriendschap opbouwen met een stel waarmee ze seks hebben, maar je hebt ook swingers die de voorkeur geven aan eenmalige contacten. Voor sommigen is swingen een levensstijl en zijn ze continue op "jacht" naar nieuwe ervaringen, weer anderen zien het als een eenmalige ervaring of daten slechts één a twee maal per jaar met een ander stel. Ook zijn er swingers die met meerdere stellen tegelijk daten op swingersfeestjes die ze dan af en toe organiseren.

Geef in je profiel op de datingsite dus goed aan wat voor soort dating jij voor ogen hebt.

Wat voor mensen doen aan swingen?

Net zoals de redenen voor swingen heel divers kunnen zijn geldt dat voor de stellen de aan swingen doen. In ieder geval hoeft het geen paren met een slechte relatie te betreffen. Integendeel, vaak is de relatie van een stel dat aan swingen doet juist heel goed. Om te swingen is er vertrouwen naar elkaar nodig, en elkaars seksuele wensen moeten bespreekbaar zijn. Mensen met een slechte relatie kiezen er eerder voor om vreemd te gaan.

Ook is het seksleven van swingers vrijwel nooit ingekakt. Ook hier is het tegenovergestelde waar. Stellen die aan swingen doen zijn vaak seksueel actief en nieuwsgierig. Ze experimenteren graag zijn naar elkaar toe open over seksualiteit.

Wel zijn opvallend veel swingende stellen boven de 40. Hoewel (veel) jonger natuurlijk ook voorkomt zijn het vooral de wat oudere stellen die in een fase van hun leven komen waarin er plaats is voor dating met stellen. Het feit dat hun kinderen op die leeftijd zelfstandig worden speelt natuurlijk ook mee. Dat geeft hun ouder meer ruimte om met swingen te experimenteren.

Kijk bij bovengenoemde datingsites voor swingers om meer over het swingen te weten te komen en om het misschien wel te proberen.

(C) Content=King

© Dating 2018. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.